Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTeknolojiye fazla guvenmeyin! Galaxy Note 3'ten sebepsizce silinen dosyalar!!!
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Teknolojiye fazla guvenmeyin! Galaxy Note 3'ten sebepsizce silinen dosyalar!!!  (Okunma Sayısı 19217 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 13, 2014, 19:20:25 ÖS »

Geçmiş olsun. İnşallah bir şekilde verilerini kurtarabilirsin. Biliyorsun veri yedekleme/korumada kesin çözüm bulut depolama. Hazır OneDrive'da 30GB'a çıkmışken hiç düşünme derim. Her şey otomatik olarak halloluyor. Bilgisayarını açtığında fotoğraflar orada oluyor.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 13, 2014, 22:06:56 ÖS »

Root düşünüyorsanız ;
Note 3 ler için de S2(kendi telefonum) de olduğu gibi sayaç varmış. (O da her custom müdahalesinde 1 artıyormuş. )

Dosyalarınızı kurtardıktan sonra;
Knox sıfırlama işlemini yapıp, orjinal romu da yüklerseniz telefon garantiden çıkmamış olur.

Ayrıca;

Yüksek ihtimal aklınıza gelir ama.

Bence kullanmayı düşündüğünüz uygulamayı, başka bir telefonda, işe yarayan bilgilerinizin olmadığı bir bölümünde (SD yada dahili)
test edip tam olarak çalıştığına emin olduğunuzda, kurtarma işlemlerine başlayın.

Note 3 deki her başarısız uygulama denemesinde dahili belleğin iyice karışıp, kurtulabilecek verilerin bile kurtulamaz hale gelmesini önlemiş olursunuz.
Marketteki çoğu uygulamaya güvenmiyorum ben.
Ordaki çoğu uygulama yaptığını söylediği şeylerin yarısını bile yapamıyor.
İyice tarumar etmesinler telefonu.

Hatta geçenlerde, bir çok kişinin, iyi bir virüs programı diye indirip kullandığı bir programın, aslında virüs programıyla alakası olmadığını yazmışlardı bir yerlerde..
Hani şurup içtin sanıp, aslında su içmek gibi bir şey Kahkaha

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 13, 2014, 23:30:49 ÖS »

Root düşünüyorsanız ;
Note 3 ler için de S2(kendi telefonum) de olduğu gibi sayaç varmış. (O da her custom müdahalesinde 1 artıyormuş. )

Dosyalarınızı kurtardıktan sonra;
Knox sıfırlama işlemini yapıp, orjinal romu da yüklerseniz telefon garantiden çıkmamış olur.

Ayrıca;

Yüksek ihtimal aklınıza gelir ama.

Bence kullanmayı düşündüğünüz uygulamayı, başka bir telefonda, işe yarayan bilgilerinizin olmadığı bir bölümünde (SD yada dahili)
test edip tam olarak çalıştığına emin olduğunuzda, kurtarma işlemlerine başlayın.

Note 3 deki her başarısız uygulama denemesinde dahili belleğin iyice karışıp, kurtulabilecek verilerin bile kurtulamaz hale gelmesini önlemiş olursunuz.
Marketteki çoğu uygulamaya güvenmiyorum ben.
Ordaki çoğu uygulama yaptığını söylediği şeylerin yarısını bile yapamıyor.
İyice tarumar etmesinler telefonu.

Hatta geçenlerde, bir çok kişinin, iyi bir virüs programı diye indirip kullandığı bir programın, aslında virüs programıyla alakası olmadığını yazmışlardı bir yerlerde..
Hani şurup içtin sanıp, aslında su içmek gibi bir şey Kahkaha

Tesekkurler. KNOX sayacinin bir e-fuse'a bagli oldugu ve cihaz bir kere rootlaninca bu e-fuse'un geri dondurulemez bir sekilde resetlendigini de okudum. Zaten bastan da dedigim gibi aslinda hic root ile ugrasmak istemiyorum ama tam 1 yildir cektigim fotograflari ve videolari kaybetmek de icimi yakiyor.

Onun disinda ortalikta bir suru bes para etmez, ise yaramaz app dolastigi konusunda size katiliyorum. Google Play Store'daki yorumlari okuyarak bile "recovery" programi oldugunu iddia eden bazi app'lerin aslinda hic bir ise yaramayan programlar oldugunu gormek mumkun. Simdilik Disk Digger Pro disinda pek umit vadeden bir app'e rastlamadim. Onu da henuz kullanmadim. Sadece olumlu yorumlarina bakarak tahmin yurutuyorum.

Bu arada bu konu basligi madem bu kadar buyudu, ileride benzeri sorunlar ile karsilasacak kisiler icin bir iki oneri daha yazayim.

Ilk olarak telefonunuzu root'lamadan once iki kere dusunun. Ne yaptiginizi bildiginize emin olun. Telefonunuzun onarilamayacak kadar kotu bozulabilme riski oldugunu (brick) unutmayin. Daha sonra da cihazinizi bir cok guvenlik tehdidine acik hale getireceginizi aklinizdan cikartmayin.

Bu noktada ikinci uyarima gelelim: Ben bastan beri bu isi telefonu root'lamadan halletmek istiyorum. Bu yuzden bu isi root'suz cozebilecek programlar arastirdim. Karsima cok cikan bir ornegi vereyim: Wondershare Dr.Fone. Programin web sitesine bakilirsa telefonunuzu USB uzerinden bagladiginizda her turlu silinmis dosyayi bulup cikartiyor. Root gibi birseyden bahsedilmiyor. Ancaaak, programi kurmaya kalkarsaniz, "sartlari kabul ediyorum" dugmesini tiklamadan once sartlari okuyoruz ve asagida ekran ciktisini ekledigim maddeler ile karsilasiyoruz:

Program aslinda telefonunuzu root'lamaya kalkiyor. Bunun icin bir exploit kullaniyor. Ve kullanici sozlesmesinde, telefonunuzu root'layacagini, bununla ilgili hic bir sorumluluk kabul etmeyecegini, bunun telefonunuzun guvenligini tehdit edebilecegini, ureticinin verdigi garantiyi gecersiz kilacagini ve benzeri bir dizi kosulu siralamislar. Tabi bu upuzun kullanici sozlesmesinin oldukca altlarinda ve eger kullanici sozlesmesini okumaya usenip de direk "kabul ediyorum"'u tiklayan kullanicilardansaniz, bu programi kullandiginizda farkinda olmadan guvenlik risklerine acilmis, garantisini kaybetmis, root'lanmis bir telefon ile bas basa kalivermeniz isten bile degil. O yuzden gunumuzde, kurdugunuz, kullandiginiz, calistirdiginiz programlarin gercekte neler yaptigini, neler yapamadigini, neleri gizli gizli neleri aciktan yaptigini mutlaka cok iyi arastirin. Ne yazik ki bilgisayarlarin masum ve eglencelki birer hobi oldugu Commodore 64 ve ZX Spectrum zamanlarinda yasamiyoruz artik..

* wondershare dr fone.jpg (165.94 KB, 547x563 - Görüntüleme: 2571 kez.)
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2014, 23:34:58 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 14, 2014, 14:05:49 ÖS »

Eğer root a karar verirseniz. Yapmadan önce isterseniz şu yöntemi deneyin.

Root atmamış olursunuz ama custom recovery yükleyeceğiniz için sayaç artma işlemi olur sanırım.

http://teamw.in/project/twrp2 (Yanlış bilmiyorsam kernel vb yok sadece recovry yükleneceği için root olmaz telefon.)

TWRP yi odinle atıp,  recovery modu açıp,  mount usb ile,
dahili belleği bağlamaya çalışın.

Bilgisayarınızda, Samsung USB sürücüleri yüklü ise, dahili belleği flash bellek olarak bilgisayarda görebilmeniz lazım.

Daha sonra bildiğiniz güvenli bir PC uygulamasını kullanabilirsiniz.
Sanırım her halukarda, android uygulamalarından daha sağlıklı çalışır PC uygulamaları.

Umarım en hasarsız şekilde sorununuz çözülür.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 14, 2014, 14:46:30 ÖS »

TWRP yi odinle atıp,  recovery modu açıp,  mount usb ile,
dahili belleği bağlamaya çalışın.

Bilgisayarınızda, Samsung USB sürücüleri yüklü ise, dahili belleği flash bellek olarak bilgisayarda görebilmeniz lazım.

Cok tesekkurler. Cok mantikli bir fikir. Eger dahili bellegi USB Mass Storage Device olarak gosterebilmeyi basarirsa, sorunun buyuk bolumu hallolur.

Bu arada bir sey danisayim, bu TWRP ile alinan yedekler, telefon belleklerinin birebir imaji mi? Yani eger dahili bellegi UMS modunda PC'ye gosteremezsem, acaba dahili bellegin imaj kopyasini cihaza takili SD karta alip, sonra karti cikartip PC'nin kart okuyucusuna direkt takabilirmiyim acaba? Dahili bellegim de 32GB, SD kartim da 32 GB.

(Ya da daha ucuk bir fikir belki ama TWRP'den aldigim img dosyasini PC'de surucu olarak mount edebilirmiyim acaba? Tipki bir DVD .iso dosyasini virtual DVD surucu olarak mount etmek gibi.)
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2014, 14:59:16 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 14, 2014, 15:32:49 ÖS »

TWRP Boot - Recovery, Cache, System, Data, Android Secure.
Olarak parça parça yedek alıyor. (Az önce baktım telefondan)
Tam bir image yedeklemesi yapmıyor sanırım.

Yanlız image olarak yedek alabililen bir apk varmıdır bilemiyorum ?
Varsa denemeye değer bir olasılık bence

Not:
TWRP ile mass storage olmazsa isterseniz uygun CWM bulup birde onunla bağlamayı deneyin.
Son bir not. TWRP yada CWM yüklemeden önce, telefondaki mevcut sistemle uyumlu olup olmadığını çek edin ve orjinal CWM da elinizin altında bulunsun.
Herhangi bir sorunda TWRP yada CWM uyuşmazlığı yüzünden telefon açılmazsa orjinal CWM atıp açabilirsiniz.
Ben kernelli TWRP, CWM attığım için sisteme uygun olan kernel atıyordum..
Sadece recovery attığınız için böyle bir uyumluluk sorunu olmayabilir ama yine de araştırın bence.

Cok tesekkurler. Cok mantikli bir fikir. Eger dahili bellegi USB Mass Storage Device olarak gosterebilmeyi basarirsa, sorunun buyuk bolumu hallolur.

Bu arada bir sey danisayim, bu TWRP ile alinan yedekler, telefon belleklerinin birebir imaji mi? Yani eger dahili bellegi UMS modunda PC'ye gosteremezsem, acaba dahili bellegin imaj kopyasini cihaza takili SD karta alip, sonra karti cikartip PC'nin kart okuyucusuna direkt takabilirmiyim acaba? Dahili bellegim de 32GB, SD kartim da 32 GB.

(Ya da daha ucuk bir fikir belki ama TWRP'den aldigim img dosyasini PC'de surucu olarak mount edebilirmiyim acaba? Tipki bir DVD .iso dosyasini virtual DVD surucu olarak mount etmek gibi.)

« Son Düzenleme: Kasım 14, 2014, 15:51:16 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Kasım 14, 2014, 23:05:32 ÖS »

Bugün bir Müşterim. 2adet flas bellek getirdi. Özelliklerden bakınca bellek dolu görünüyor ancak içine girince bu klasör boş diyor. virüs taraması yaptıgımda da hiç bir hata yada sorun bulamıyordu. Görünmeyen dosyaları bir şekilde rar'layıp sonra başka klasörde açtım Resim ve videolar görünür hale geldi. yarattığım klasör içine birde camera diye bir klasör oluştugunu gördüm. ona tıkladıgım an Aldıgım resim ve dosyalar yine bir anda görünmez oldular. sonra tekrar aynı işlemleri yaptım. Camera yazan klasörü inceledim bildiginiz klasör exe vs değil ama tıklandıgı an mevcut dizinde ne varsa görünmez oluyor. çok acayip bir durumdu. aynı şey sizinde başınıza gelmiş olabilir.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 14, 2014, 23:22:09 ÖS »

@atacan ben ona milli eğitim virüsü diyorum.
Çeşitleri var bolca... archive, camera, kısa yol [sürücü adı]... klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göstertip ve korunan sistem doslarını gizlemeyi iptal etmek gerekiyor. Bunları yapınca çıkıyor dosyalar.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Kasım 14, 2014, 23:41:31 ÖS »

@atacan ben ona milli eğitim virüsü diyorum.
Çeşitleri var bolca... archive, camera, kısa yol [sürücü adı]... klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göstertip ve korunan sistem doslarını gizlemeyi iptal etmek gerekiyor. Bunları yapınca çıkıyor dosyalar.

Milli eğitim telefonlara sızmış o zaman.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 15, 2014, 00:02:19 ÖÖ »

flaş belleğin içinde adres satırında / tan sonra alt+255 ve enter yapınca da geliyor başka türünde.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Kasım 15, 2014, 20:56:14 ÖS »

@Atacan: Tarif ettiğin, geçenlerde benim USB'ye bulaşan, forumda bahsettiğim virüs işte. Ben dosyaları Mac ortamında kopyalayarak temizlemiştim diski.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 15, 2014, 22:58:19 ÖS »

Arkadaslar veri kurtarma maceram hala devam ediyor. Bu arada hic hesapta yokken Android sistemi hakkinda bir suru bilgi ve tecrube kazanmis oldum. Dosyalarimi kurtarabilecekmiyim veya ne kadarini kurtarabilecegim bilmiyorum ama sonuclari ve izledigim yolu buradan sizlerle de paylasacagim.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 19, 2014, 08:36:01 ÖÖ »

Merhabalar.  Burda sayacı arttırmayan root işleminden bahsedilmiş.
İsterseniz bir araştırın

http://cepnet.blogspot.com/2013/10/galaxy-note-3-root-yapma-islemi-knox.html

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 26, 2015, 21:08:52 ÖS »

Arkadaslar merhaba. Bu basligi uzunca bir sure once acmistim, ancak bir konu ile ilgili baslik acip soru sorduktan sonra, vardigim sonuclari paylasmadan birakmamayi tercih ettigim icin, size bu baslikla ilgili son yaptiklarim ve basimdan gecenleri aktararak konuyu baglamak istedim. Hem belki ileride benim durumuma dusup de Google'da arama yapan arkadaslar olursa onlara da fikir verir. Asagida, basligi actiktan sonra konu ile ilgili gelismeleri ve yaptiklarimi aktaracagim...

Basima bu musibet geldikten sonra, "root" istemeden veri kurtarabildigini iddia eden bir iki program denedim ve hic birseye yaramadiklarini gordum.  Belki baska telefon modellerinde ve farkli Android versiyonlarinda ise yariyorlardir ama benim Note3'umde en fazlasi telefonun USB debug modunda kendi kendisini restart'lamasina sebep oldular. Bu arada Wondershare Dr.Fone programinin kullanici sozlesmesinin derinliklerinde, veri kurtarma islemi sirasinda telefonu otomatik olarak "rootlayacagi" yazili ve sozlesmeyi "kabul edince" bu root''lama olayini da farkinda olmadan kabul etmis oluyorsun. Tabi telefonun garantisi varsa ve bunu muhafaza etmek istiyorsan da bu sansini kaybediyorsun. Google'da android dosya kurtarma konusunu arastirinca veri kurtarma adina ortada bir suru scam program dolastigini gordum. Bunun uzerine isi kendi tecrubeli oldgum, oldschool yoldan halletmeye calismaya karar verdim. Hic istemeyerek de olsa telefonu root'ladim. Ilk olarak Google Play'de ise yaradigini dusundugum Disk Digger'in Pro versiyonunu satin alip telefon uzerinde calistirdim. Bir suru silinmis JPG buldu gercekten. Cogunlukla kucuk boyutta 100'lerce JPG. Ama ne yazik ki tek bir tanesi bile benim kamera ile cektigim resimlerden degildi. Cogu, gecmiste girdigim web sitelerindeki JPG resimlerdi. Inanamadim. Tek bir fotografim bile cikmamisti silinmisler listesinde. Bunun uzerine telefona daha fazla app yukleyip bellegin daha da buyuk bir bolumunun uzerine yazmamaya karar verdim.

Root ertesinde artik tanidik oldugum linux ortamina ulasabildigim icin ilk is olarak minik bir terminal emulatoru indirdim. Telefonu bir OTG kablo ile extFAT formatli bir external USB harddiske bagladim ve hemen "dd" ile telefonun "/data" partition'unun full imajini o harddiske aldim. Adindan telefonu kapattim ki android efendi kafasina gore bellege birseyler yazmaya devam etmesin, ne olur ne olmaz.
Gecici olarak eski ve super dandik Motorola SLVR telefonuma dondum. Herneyse...

Aldigim dd imaji uzerinde Disk Digger'in PC (Windows) versiyonu, PhotoREC (Windows), Scalpel (linux), foremost (linux), extundelete (linux), Recuva (Windows) dahil aklima gelen her turlu veri kurtarma programini calistirdim. Bazilari daha fazla dosya bulabildi, bazilari daha az. Ama sonucta hepsi 100'lerce irili ufakli silinmis JPG dosyasi buldu. Fakat yine her nedense tumunun ortak noktasi, bulunan dosyalarin TEK BIRININ BILE benim telefonun kamerasi ile cektigim JPG veya MP4 dosyalari olmamasiydi. (Yani DCIM klasorunun iceriginden eser yoktu)

Dosyalar durup dururken yok olmadan once 32 GB bellegin en az 20GB'lik bolumu resim ve video doluydu ve ben bunlar ansizin yok oluverdikten sonra telefona hic birsey indirmedim. Bir iki megabyte boyutundaki Disk Digger ve Terminal Emulator disinda tek bir app kurmadim. Hadi 10 - 20 tane fotografin kayitli oldugu bellek bolumunun uzerine baska sey yazilmis olsun. Orada en az 650 foto vardi. Bunlarin tek bir tanesi bile mi ortaya cikmaz? Peki ya en az 50 tane olan MP4 video dosyasi?

DCIM klasorunun icerigi sanki buhar olmus ucmus gitmis.

Sonunda cok usensem de olaya bir de low-level dalayim bari dedim. Note 3 kamerasindan daha once aldigim JPG ve MP4 dosyalarina hex editor ile daldim. Foremost ve Scalpel'da bu dosyalarin unique header/footer'larini manuel olarak arama konfigurasyonlarina tanittim. Sonuc yine ayni.

Bundan aylar oncesinde girdigim youtube sayfalarindaki thumbnail JPG resimleri bulabiliyorum, haftalar oncesinde gelen emaillerin daha sonra isteyerek sildigim attachment'larini bulabiliyorum. Hatta telefonu ilk aldigim gunlerden kalma silinmis gallery thumbnailleri ortaya cikiyor. Ama kamera ile cektigim tek bir resimden bile eser yok.  Telefonun "/data" partition'unun "dd" ile aldigim imajinin bir kopyasi bilgisayarimda, bir kopyasi ise daha once bahsettigim external harddiskte guvenlikte duruyor.  Ama bende fikirler ve umitler tukendi. Aklima yeni birsey gelirse veya birileri yeni bir fikir verirse bu imaj dosyasi uzerinde deneyecegim ama artik telefonu kullanmamanin da anlami pek kalmadi. Bu gun yine kullanmaya basliyorum. O bellek alaninin uzerine baska sey yazilirsa yazilsin. Nasil olsa full imaji elimde var.

Sonuc olarak gunler suren emek, caba ve moral bozuklugu sonrasinda elde var sifir. Olan benim son bir yillik hatiralarima oldu. " Tesekkurler Samsung Galaxy Note 3 " demek disinda birsey aklima gelmiyor. Aletten sogudum resmen. Ustelik de tum guvenimi yitirdim. Bu da ders oldu bana. Ozellikle internete bagli olanlar ve tasinabilirler basta olmak uzere hic bir cihaza dosyalarim ve belgelerimi saklamak konusunda  guvenmiyorum. Iclerindeki bilgileri en kisa zamanda guvenli ve saglam bir ortama aktarip, yedeklerini almak lazim. Simdi son bir yilda yasadigim herseyin kaybolan anilari uzerine bir bardak soguk su icmek kaliyor yapilacak is olarak.

PS. Bu arada Galaxy Note 3'umu istemeye istemeye de olsa root'ladigim icin, su anda Android'in yeni versiyon OTA guncellemesini de alamiyorum

« Son Düzenleme: Ocak 26, 2015, 21:12:09 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 26, 2015, 23:21:06 ÖS »

Benzer bir durum benim başıma Ipod Touch 4'de gelmişti Başarılı bulduğum ingilizce eğitsel videolara Türkçe altyazı oluştumaya çalışıyordum. 20-30 kadar video için altyazı oluşturmuş, farklı fikir ve düşüncelerimi cihaza yazmıştım...Kullandığım yazılım Note adında pratik ve hafif bir yazılımdı...Bir gün cihaz değişik bir şekilde kapandı...Tam hatırlamıyorum ya charge bitti...ya da başka bir neden...detayı aklımda değil... Açtığımda bütün yazdıklarım, çeviriler gimişti... Ne yapabilirim diye çok uğraştım.. Ama sonuç alamadım Çünkü yazılım tüm yazıları bir xml dosyada saklıyordu (ayrı ayrı txt dosya olduğunu düşünüyordum) ve bir sonraki açılışta da sıfırdan xml dosya oluşturmuştu (sonradan fark ettim). Yazılımın bir sonraki sürümünde bu saçmalıktan vazgeçtiler ama olan olmuştu. O günden bu yana 1 tek videoya altyazı yapmadım soğudum...
Teknolojiye sanırım gereğinden fazla güveniyoruz...Şu anda yedeğini almadığımız ne çok önemli şey var...(yedeği alınan ne çok önemsiz şey belkide)...

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: