İnternette 64hdd isimli program var.Bu programın amacı xe1541 kablosu ile c64'ü pc'nin lpt portuna bağlayarak.pc'nin harddisk veya diğer sürücülerine erişimi sağlıyor.Böylece pc 'de bulunan tüm dosya dizinleri görebilirsiniz.d64 disk imajlarını içine girerek dosya yüklemesi yapılabilir.Bu programın fastloader desteği yok.64hdd Msdos ortamında çalışıyor.
Commodore 64'ümün video compozit çıkış görüntüsünü avermedia tv katı ile capture yaparak lcd monitörüme aktardım.Görüntü fena değil.C64'de gelen video görüntüsünü masaüstü haline getirerek aynı anda hem pc ve c64 ekranın birlikte kullandım.tabi Amiga 1200 de direk lcd monitöre bağlıyorum.Buda 3'lü COMBO oluyor.

64hdd kullanmak için bedava sürümünü çekin .msdos ortamında pc'nizi açın .bedava sürüm şifresi "abc" kullandığınız kablo tipi xe1541 ise xe olarak.belirtiyıorsunuz x1541 kablonuz varsa onuda kullanabilirsiniz.pc lpt port modu ise bi directional olmalı.
"c:\> 64hdd -abc -xe -p +8 c:\ " yazarak çalıştırabilirsiniz.commodore 64 8 numaralı sürücüde sizin hdd'nizin c sürcüsünü görür.
load"$",8 directory yükleyin
load"$dizin veya imaj ismi",8 dizine veya imaj dosyayı yükler
load"$",8 imaj içini veya directory gösterir
load"dosya ismi",8,1 ile c64 yüklersiniz.
XE1541 kablo şeması:
http://www.youtube.com/v/sSbSjvTUc80&rel=0