Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımSCSI - Sonlandırıcılar - Yardım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SCSI - Sonlandırıcılar - Yardım  (Okunma Sayısı 3281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 22, 2014, 21:20:56 ÖS »

10 yıl önce CyberStormPPC'nin scsi portuna 4 uçlu bi kablo takmıştım. Kablonun başını CyberstormPPC üzerine takmıştım ve bir başka ucuna 120gb Seagate IDE harddisk takmıştım. IDE harddiskin arkasına Acard 7720uw (ide haddiskleri uw scsi3e dönüştüren bi adaptör) takılıydı.

Saniyede 36mb transfer yapabiliyordum ve terminatörlerden falan haberim yoktu. sonrada öğrendim ki tek cihaz kullanıyorsan sıkıntı çıkmayabiliyormuş. Yine de belki Amiga'ya zarar vermiştir emin de değilim.

Şimdi o adaptöre daha büyük (160 denedim sıkıntısız çalışıyor, 300 deniycem) bi ide harddisk takıcam çünkü 120gb sıkıntı çıkarmaya başladı.

Bi de o adatörün SATA için olanından aldım (temiz ideler kolay bulunmuyor, Amiga da ide ya da scsi üzerinden 2tb a kadar destekliyor) ancak elimdeki yedek bi sata harddiskte (Samsung 500gb) sorun çıkardı. OS4.1 hdtoolbox O harddiskin ayarlandığı ID üzerinde 7 tane LUN görüyor ve herbiri ayrı ayrı ayarlanabiliyor hdtoolboxta. Umarım harddiskten kaynaklanan bir sorundur başka bi sata hdd bulup deniycem.

IDE portunu sağlıklı bir şekilde kullanamıyorum. CDROM mount edemiyorum örneğin. O yüzden IDE portunu hepten es geçiyorum. A4000T ide portunda herkes sıkıntı yaşıyormuş zaten. İşin saçma tarafı buffered ide portu olan tek Amiga A4000T modeli.

OS4.1e CDROM mount edebilmek için tek çarem CyberstormPPC scsi çünkü A4000T'nin kendi scsi2 arabirimi desteklenmiyor. Elimdeki CD cihazı 50pin. 50pini 68pine dönüştüren minik plastik bi zımbırtı taktım ve o şekilde cdrom kullanılabiliyor.

Maksimum 11mb civarı transfer var ve ben eskisi gibi 36mb transferi görmek istiyorum. Polonya'da elemandan bi kaç tane 68pin internal aktif terminatör aldım.

Sırf harddisk kullanacak olsam tahminimce 36mb göreceğim ancak 50pin Yamaha 8x8x24 cd yazıcı sıkıntı olacak sanırım.

Bu cihazı scsi zincirinin hızını yavaşlatmadan kullanmanın bir yolu var mıdır?

Millet narrow 68pin terminatörlerden bahsediyor. Yani benim söyle bir şey mi yapmam gerekiyor bunun için?

aktif internal wide termintor ---< 68pinhdd (ide)---< 68pin hdd (sata)---< ctormppc-----> gerçek scsi3 hdd ---> ?(burda nasıl bir terminatör olmalı?)---> 50pin scsi cdwriter (68pine dönüşmüş) -----> aktif internal wide terminator

Bi yardımcı oluverin şu cahile.

Son olarak idetoscsi3 adaptörü üzerinde iki jumper var. "Terminatör on" ve "term power on" diye. Onlar 10 yıl önce kullanırken açıktı. O yüzden mi sağlıklı çalışıyordu acaba?

Yeni aldığım satatoscsi3 adaptöründe sade id seçme jumperları var. Şimdi ben gerçek terminatörleri kullanacağım için ide2scsi3 üzerindeki terminator on jumperını çıkaracağım değil mi? Ya term power on?
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2014, 21:22:56 ÖS Gönderen: ancalimon » Logged
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2014, 21:38:42 ÖS »

Amiga tarafını bilemem ama sunucularda mutlaka kablonun terminate edilmesi gerekir. Doğru sonlanma yapılmazsa yinede çalışabilir ama çok fazla veri kaybı oluşacağı için yavaşlamalar görülebilir. Tek cihazda çoğunlukla yavaşlama hissedilmez ama cihaz sayısı arttıkça sıkıntı çıkar. Birde aynı Scsi kablosunda (eğer tek array yapılacaksa) değişik kapasitede diskler ve cihazlar takılması önerilmez. Bazı cihazlarda (genellikle ext. tape backuplar) kendi termination mekanizması olur son cihazda bu switchin açılması yeterlidir. Örnek bir scsi termination ;

ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2014, 22:25:23 ÖS »

CyberstormPPC üzerinde kendi terminatörü yok yazıyor bu yüzden kablonun iki tarafına terminatör takın ve cyberstorm ortada bir yerde olsun yazıyor.

Benim durumumda ne yapmam gerekiyor 50pin cdwriterı kullanabilmek için?&nbsp; 68pin wide cdrom ya da dvdrom var mıdır?

SCSI menüsü şöyle:

Bu da unit 7 hariç diğerlerine bastığında çıkan ekran:

Şöyle bi şey buldum çok eski bi sitede. Sanırım bunun tam tersi gerekiyor bana?:

http://www.angelfire.com/biz5/mc1/mc1amiga/scsi.htm

Alıntı
Adaptors with termination
bullet   Female to Female Internal 68 pin SCSI-3 to 50 pin IDC Top 8 bits terminated! Stops Signal bounce on unterminated pins. This is recommended for Cyberstorm PPC owners! Connect a SCSI-2 drive to a SCSI-3 cable Normally $99 now just $59
bullet   Male to Male Internal 68 pin SCSI-3 to 50 pin IDC Top 8 bits terminated! Stops signal bounce on unterminated pins! This is recommended for CyberstormPPC owners! $99

16bit in 8bitinin terminate edilmesi gerekiyor sanırım ki 50pin drivea geri kalan 8bit gitsin. Öyle midir?

Şu an 50pin cdwriterı 68pine dönüştürmek için kullandığım zımbırtı şundan:
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2014, 23:00:03 ÖS Gönderen: ancalimon » Logged
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2014, 02:35:50 ÖÖ »

Scsi zincirinin durumu şudur:

http://grab.by/CrWG
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: