Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vestel'den ithal telefonlara karşı korunma talebi  (Okunma Sayısı 39550 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilhanüney
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ağustos 03, 2015, 10:09:16 ÖÖ »

Vergiyle dönmeye devam etseydi osmanlı yikilmazdi

...................SEGA.................
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ağustos 03, 2015, 10:33:18 ÖÖ »

vergiler sürekli artıyor ve artacak, devlet işi haraca bağladı, iyice abarttı bence. sermaye şirketlerini, tarım, sanayi ve üretimi desteklemek yerine inşaat ile ülke ekonomisi ancak bu kadar.

this is amiga speaking.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ağustos 03, 2015, 11:31:57 ÖÖ »

kanımca devlet telefondan dahada çok vergi almalıdır özellikle ithal telefonlardan keyfi olarak değiştirilen telefonlar sebebi ile her yıl büyük miktarlarda dövizimiz yurtdışına gidiyor petrolü yada benzeri bir gelir kaynağı olmayan bir ülke için çok lüks şeyler kendi geleceğimizden çocuğumuzun geleceğinden yiyoruz telefonlarımız eski model olsun ama ekonomimiz sağlam olsun daha iyi değilmi keske vestel gibi firmalarımız artsada rekabetçi milli telefonlarımız olsa ve dünyaya satabilsek türkiyede milli olarak telefon üreten vestel gibi firmalarımızı korumaları çok çok normal bence az bile koruyorlar göz bebeğimiz gibi korumaları lazım imkanlarını genişletebilmek için devletin elinden geleni yapması ve yardımcı olması lazım vestel gibi tüm türk firmalarına.

devlet desteğini özellikle canlı hayvanda ufak üreticiye yapıyor ve sonuç ( Böylelikle kişi başı et tüketimi ABD’de 93.9 kg, Avrupa’da 71 kg iken Türkiye’de 20 kilolardan 6.2 kg’ye GERİLEDİ. )
http://www.etfiyat.com/1-kilo-et-avrupada-4-dolar-abdde-5-dolar-turkiyede-17-dolar.html

benzeri desteklerin vestel gibi üretici firmalarada gelmesi bence çok iyi olurdu.

« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2015, 11:34:48 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Ağustos 03, 2015, 12:54:12 ÖS »

3000 Tl.ye iphone alan adam ne diyecek? Çok paraymış, 500 Tl' ye vestel alalırım mı diyecek? 4000 TL' ye yine iphone alacak. Vestelin telefonunu bedava verseler taşımam, firmanın ürün kalitesindeki 30 yıllık sicili ortada..
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ağustos 03, 2015, 13:02:23 ÖS »

iphone almadım almam. Apple ünününden sadece 32gb lık ipod touch kullandım, onu da sadece çocuk oyun için kullandı bende müzik dinlemek için. birde Apple G3 pc, içinde dandik bir ekran kartı vardı Masum)

this is amiga speaking.
Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #50 : Ağustos 03, 2015, 13:21:57 ÖS »

Ben suanda 50 tl degerinde bir Nokia kullaniyorum cokda mutluyum   Hic pahali bir telefon almadim telefon piyasasini hic bilmiyorum ama bu konu hakkinda yorum yaparsam Vestel in gittigi yol yanlis bir yol

Ozellikle 12 ve 20 yas arasi gencler Vesteli dogduguna pisman ederler Kahkaha Kahkaha
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ağustos 03, 2015, 13:28:59 ÖS »

Bulsam bir tane Nokia'nın metal telefonu vardı, ince uzun bir şey, ekran çözünürlüğü fena değildi. tuşlu bir alet. modelini bulamadım. nostalji olsun diye alıp kullanırım.

this is amiga speaking.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ağustos 03, 2015, 13:30:44 ÖS »

3000 Tl.ye iphone alan adam ne diyecek? Çok paraymış, 500 Tl' ye vestel alalırım mı diyecek? 4000 TL' ye yine iphone alacak. Vestelin telefonunu bedava verseler taşımam, firmanın ürün kalitesindeki 30 yıllık sicili ortada..

muhtemelen gene iphone kulanırdın belki 3000 tl yerine 10.000 tl olsaydı (ki olsun bence) 10.000 tl ye gen alıp kulananlar olucaktır ona hiç şüphe yok ancak
1- alanlar azalıcaktır
2- o fiyata alan kişiler değiştirme ihtiyacı daha uzun sürelerde duyucaktır duysa bile maddi durumlar genel olarak belli ülkemizde bir çok kişi için çok zor olurdu

yani özetle ette olduğu gibi telefon tüketimide dibe vururdu sanırım bu durumdada ciddi bir miktar döviz ülkemizde kalırdı ve çok daha gerekli yerlerde kulanılabilirdi .
Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : Ağustos 03, 2015, 13:35:14 ÖS »

Bulsam bir tane Nokia'nın metal telefonu vardı, ince uzun bir şey, ekran çözünürlüğü fena değildi. tuşlu bir alet. modelini bulamadım. nostalji olsun diye alıp kullanırım.

Degerli @EMREZ benim suanda kullandigim Nokia 7200 lu bir model  50 tl gibi fiyati var galiba ama ben cok memnunum
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Ağustos 03, 2015, 13:35:53 ÖS »

Ben suanda 50 tl degerinde bir Nokia kullaniyorum cokda mutluyum   Hic pahali bir telefon almadim telefon piyasasini hic bilmiyorum ama bu konu hakkinda yorum yaparsam Vestel in gittigi yol yanlis bir yol

Ozellikle 12 ve 20 yas arasi gencler Vesteli dogduguna pisman ederler Kahkaha Kahkaha

bu tür destekler dünyanın her yerinde üreticelere verilir ve her ülkenin milli menfaatleri açısından çok doğrudur benim gözlemlediğim kadarı ile ülkemizde verilen destekler çok yetersiz olduğundan firmalarımız hep cılız sıska ufak tefek kalmış yada iflas etmiş kapatmış yada hiç uğraşmadan faizle yada borsada para ile para kazanarak üretim yapmamış yada dahada kötüsü ne türkiye ile uğraşıcam diyip çinde fabrika kurmuş yada satın almış çin devletinin verdiği olağan dışı desteklerden faydalanmıştır ( çin devleti patronlarımıza adam yollayıpo bi aralar olağan dışı teklifler ve cazip şartlar sunarak çine çağırıyordu bir 2 tane fabrika sahibi patrondan muhabbet esnasında duymuştum. )
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ağustos 03, 2015, 13:37:57 ÖS »

Tablet cihazlar bence tamamen gereksiz, telefon zaten tabletle aynı, hatta fazlası bile var. üzerinde bilim üretiliyor ve bir getirisi varsa tamam ama oyun için sadece çöpten başka bir şey değil.

this is amiga speaking.
Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : Ağustos 03, 2015, 13:46:40 ÖS »

Degerli @Ibo1973 iyiki ekonomi bakani felan degilsiniz yanmistik o zaman Kahkaha Kahkaha
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Ağustos 03, 2015, 13:51:49 ÖS »

Degerli @Ibo1973 iyiki ekonomi bakani felan degilsiniz yanmistik o zaman Kahkaha Kahkaha

iyiki değilmişim samimi söylüyorum doğru tespit etmişşin Kahkaha Kahkaha
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Ağustos 03, 2015, 14:56:08 ÖS »

Diyelim ki yerli üreticiyi destekledik. Ben bu tarz ürünlerdeki yerli katma değer oranını merak ediyorum. Parçaların acaba yüzde kaçı yerli? %80'in üzerinde yerli üretim olsa ben de iyi bir destek yapılmasını isterdim. Sonuçta yapılan üretimde küresel rekabet unsurunu ve ihracat potansiyelini düşünmek lazım. İhraç edemeyeceğiniz bir ürünü sadece kendi halkınıza satıp kendi şirketinize kar ettirmek için kullanmamalısınız.

Yerli telefonların rakipleri diğer android telefonlar, Iphone değil. Iphone'u ayrı bir kulvarda değerlendirmek lazım; prestij, zerafet, statü değeri vb ile. Yerli-yabancı diğer markaların bunu yakalamaları zaten imkansız. Diğer markaların 2. el değeri yok gibi.

Ayrıca bizim 'telefon' dediğimiz cihazın artık sadece adı 'telefon'. Aslında işlevinin belki minimal bir kısmı sözlü iletişim aracı olması. Millet artık evleneceği insanı bile bu cihazlarla bulur hale geldi. Bu cihazlar telefon konuşması da yapabilen ama daha önceleri akla hayale getiremediğimiz binlerce fonksiyonu bize sunan akıllı cihazlar.

Ayrıca bizim milletimiz 'gizli zengin'. Pahalıyı daha çok benimsiyor. TV'de bir pazarcıyla yapılan röportajda şunu söylüyordu adam; "Başlarda aynı pantolonu 20TL'ye satıyordum kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi 50TL'ye satıyorum, mal yetiştiremiyorum". Trilyonluk konut projeleri bir haftada tüketiliyor, siz düşünün artık. Pahalılık genlerimize işlemiş, kabullenmiş, direnç geliştirmişiz...
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Ağustos 03, 2015, 15:28:44 ÖS »

Diyelim ki yerli üreticiyi destekledik. Ben bu tarz ürünlerdeki yerli katma değer oranını merak ediyorum. Parçaların acaba yüzde kaçı yerli? %80'in üzerinde yerli üretim olsa ben de iyi bir destek yapılmasını isterdim. Sonuçta yapılan üretimde küresel rekabet unsurunu ve ihracat potansiyelini düşünmek lazım. İhraç edemeyeceğiniz bir ürünü sadece kendi halkınıza satıp kendi şirketinize kar ettirmek için kullanmamalısınız.

Yerli telefonların rakipleri diğer android telefonlar, Iphone değil. Iphone'u ayrı bir kulvarda değerlendirmek lazım; prestij, zerafet, statü değeri vb ile. Yerli-yabancı diğer markaların bunu yakalamaları zaten imkansız. Diğer markaların 2. el değeri yok gibi.

Ayrıca bizim 'telefon' dediğimiz cihazın artık sadece adı 'telefon'. Aslında işlevinin belki minimal bir kısmı sözlü iletişim aracı olması. Millet artık evleneceği insanı bile bu cihazlarla bulur hale geldi. Bu cihazlar telefon konuşması da yapabilen ama daha önceleri akla hayale getiremediğimiz binlerce fonksiyonu bize sunan akıllı cihazlar.

Ayrıca bizim milletimiz 'gizli zengin'. Pahalıyı daha çok benimsiyor. TV'de bir pazarcıyla yapılan röportajda şunu söylüyordu adam; "Başlarda aynı pantolonu 20TL'ye satıyordum kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi 50TL'ye satıyorum, mal yetiştiremiyorum". Trilyonluk konut projeleri bir haftada tüketiliyor, siz düşünün artık. Pahalılık genlerimize işlemiş, kabullenmiş, direnç geliştirmişiz...

burda vestelden bahsediyorsak eğer diğer bir çok markaya göre yerli üretim payı oldukça yüksek diyebilirim nerden biliyorum dersen vestelin laptoplarınıda söktüm baktım vs parçaların yerlilik oranı dersen eğer dünyada artık bir makinanın bütün parçalarını üreten bir firma varmı diye bakmak lazım günümüzde olan şu firmalar dünyanın x yerinde x parçayı kim ucuza üretiyorsa ondan alıp kulanıyorlar buna dünya markası gözüyle baktıklarımızda dahil apple da dahil bunun yanı sıra bir cihazın içine custom chiplerde koyanlar oluyor .

vestel dediğimiz firma türkiyede televizyon ürettiği için vede rekabetçi fiyatları yüzünden türkiyede tv fiyatları dünyadaki bir çok ülkeye göre daha ucuz sebebi vestel araştırın ( o şekilde kulaktan duydum %100 doğrudur demiyorum ama ben inanıyorum ) vestel ayrıca bir çok dünya ülkesine tv vs satan bir firma hatta isteğe göre isteyene istediği markada tv üretip satıyor bunu yapabilen bir firmamız var nenden telefondada bunu yapamasın yeterli destek teşvik olsa yapılabilir gibi geliyor bana .
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: