Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetelektronik piyanolar hakkında
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: elektronik piyanolar hakkında  (Okunma Sayısı 7926 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 15, 2014, 23:59:14 ÖS »

arkadaşlar, elektronik piyanolar hakkında bilgisi olan varmı. marka, özellikler vs.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2014, 00:24:44 ÖÖ »

maksat ne ona göre önerilerde bulunabilirim.

yani maksat dediğim ne kadar bi tecrübe var, bütçe nasıl,

özellikler aşağı yukarı aynıdır elektrik pianolar genellikle 2,3 piano tonu, bir kaç elektro piano (rhodes, wurly, dx gibi), hammond çeşitleri, yaylı ve bas gitar sesleri barındırır.

asıl kalite tuşesi ve tonlarında aranır.

yamaha akustikte olduğu gibi elektrik pianolarda da cici ürünler yapar clavinova seriri bilinen sevilen elektro pianolardandır, tuzludur,

kawai çok tatlı kullanışlı elektro pianolar yapar

bütçe darsa herhangi bir 88 tuş hammer action midi klavye alınıp pc vasıtası ile de çalışabilirsiniz.

mevzuyu bilmeden bu kadar yazabilirim ancak
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2014, 00:25:14 ÖÖ »

kawai kdp90 aldik oglana, gayet memnunuz, fiyat/performans bakimindan oldukca iyi. tafsiye ederim
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2014, 00:27:13 ÖÖ »

bende fazla profesyonel değilsek midi klavye tavsiye ederim. En son m-audio kullanmıştım oldukça başarılıydı. Bizim gibi amatörler için tabi..
guru68
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2014, 00:38:54 ÖÖ »

gercek piyano hissi vermiyor xeon arkadasim, bass tuslari daha sert olmasi lazim tize dogru hafifliyor.
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2014, 00:43:32 ÖÖ »

gercek piyano hissi vermiyor xeon arkadasim, bass tuslari daha sert olmasi lazim tize dogru hafifliyor.

öyle bi şansı yok zaten
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2014, 00:49:44 ÖÖ »

Ben çok meraklıyım klavyeye. Evimde 3 tane var. Ayırdığın bütçeye ve yapmak istediğine göre çeşitlenebilir.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2014, 00:52:07 ÖÖ »

birkaç amacım var. bunlardan biri piano vs müzik aleti çalmanın çocuk gelişimine olan katkısı. bundan dolayı oğlumu piano kursuna göndermek istiyorum. tabi onun için şuan en az bir sene daha var.
bu zamana kadar önce ben biraz pianoda kendimi geliştirmek istiyorum. bunu tetikleyen sebeblerden biride klasik müzik ve film, çizgifilm,oyun vs tema müziklerini dinlemeyi sevmemdir.
öncelikle yamaha np31 olarak araştırdım fiyatından dolayı. ama arius ile kıyaslayınca np31 düşüncesinden vazgeçtim.
roland super naturel ile biraz öne çıkıyor. ama dore müzik roland'ın akustik piyanosu olmadığından elektronik piyanosundaki seslerinde roland olmayan akustik piyanolara ait olduğunu söyledi.
kawai de diğer satıcının öne çıkardığı bir marka ancak bunun hakkında biraz araştırma yapmam lazım. şuan öne çıkan yamaha arius 162 modeli.

Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
guru68
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2014, 00:54:49 ÖÖ »

öyle bi şansı yok zaten

benim aldigim piyanoda var iste
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2014, 00:59:37 ÖÖ »

harika
<a href="http://www.youtube.com/v/9vkZO3MAfak&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/9vkZO3MAfak&rel=0</a>
<a href="http://www.youtube.com/v/GTq3hjBHnZo&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/GTq3hjBHnZo&rel=0</a>
<a href="http://www.youtube.com/v/aTPrdm3ukG0&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/aTPrdm3ukG0&rel=0</a>

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2014, 01:04:18 ÖÖ »

"roland olmayan pianolardan ton alıyor zaten" kadar gerzekce bir arguman duymadım steinway dan alsa sample kotu bisey mi oncelikle ayrıca super natural roland bi tarafını yırttı arkadasım bu sampling degil en ufak bi sample yok saf osilasyon bundan oturu de istedigin kadar kurcalayabilirsin sesleri diye.

Ha bu piano tonlarını iyi ya da kotu mu yapar baska bi boyut ama muzik markette calısıyorum diye bilgi sahip olmadıgı konularda fikir beyan edenlere ayrı hastayım.

Arius clavinovaya gore daha bi giris modeliydi hatırladıgım kadarıyla ama yamahanın en oyuncak klavyesine bile piano tonlarında iddialı oldugundan dolayı duzgun piano tonu koydugunu varsayarsak fena secim olmaz.

Aynı fiyat grubundaki diger cihazları da degerlendirmek iyi olabilir ama.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2014, 01:06:05 ÖÖ Gönderen: varol » Logged
guru68
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2014, 01:07:24 ÖÖ »

benim oglan neredeyse 2 yildir piano okuluna gidiyor, 8 yasina haftaya basacak, senin oglani gonderecegin okul meb baglantili olsun, ornegin bizimki 8 yil okudumu konservtuar mezunu olacak. gecenlerde minik konser verdi burada video paylasabilsek gosterebilirdim.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2014, 01:11:56 ÖÖ »

kawai kdp90 aldik oglana, gayet memnunuz, fiyat/performans bakimindan oldukca iyi. tafsiye ederim
tavsiye için teşekkür ederim. bu modeli müsait bir zamanda yakından inceleyeceğim.
birde dijital ekransız ve klasik olsun istiyorum. casio'nun bir modeli neredeyse org gibiydi.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2014, 01:18:47 ÖÖ »

benim oglan neredeyse 2 yildir piano okuluna gidiyor, 8 yasina haftaya basacak, senin oglani gonderecegin okul meb baglantili olsun, ornegin bizimki 8 yil okudumu konservtuar mezunu olacak. gecenlerde minik konser verdi burada video paylasabilsek gosterebilirdim.
anne baba için çok güzel bir sevinç doğrusu. video ekleyebilirseniz bizde sevincinize ortak oluruz.
sizde piano çalıyormusunuz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: