Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Candy Cab arcade kabin - görüntü yok (Şase tamir oldu)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Candy Cab arcade kabin - görüntü yok (Şase tamir oldu)  (Okunma Sayısı 26660 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2015, 17:39:01 ÖS »

@orchid in jamma soketi ile alakalı sorun yaşadığı kabin candy cab değil daha önceki satın almış olduğu kabinde problem var bu kabinde jamma girişi kabinin içinde solda yukarıda bir yerdeydi yani kabini yapan kişi neo geo mvs slotu için tasarlamış sürekli oyun tak çıkar yapılır düşüncesiyle yapmamış kablolama sistemini @orchid in yurtdışından almış olduğu jamma soketini uzatmak için 1mt uzunluğunda bir ucunda 56 pin jamma soketi diğer tarafında kabindeki jamma soketine takılacak ufak pcb kart şeklindeki kablo yumağı ben bunun bütün uçlarını tek tek kontrol ederek pcb kartı havya ile söktüm ve kabindeki jamma soketinin kablolarınıda tek tek sırayla soketten söküp uzatma jamma soketteki sıralamaya göre tek tek sırayla lehimleyip makaronla izole ettim sıralamada bir hata yok ama gel gelelim mvs slotta bir problem çıkarmıyor gayet düzgün çalışıyor bir iki pcb oyundada sorun yok ama bazı oyunlar çalışmıyor nedense mesela tekken 4 tekken 5 bunlar çalışmıyor oyunu taktığımız zaman I/O board üzerindeki yeşil led sürekli yanıp sönüyor power da +12 volt +5 ve -5 volt var jamma soketede geliyor çalışmama sebebini bende anlayamadım mantıksız bir şey her şey doğru ama oyun seçiyor gerçi hatırladığım kadarıyla +12 +11.6 geliyor,+5 ve -5 de 5 volt altı geliyor 4.6,4.7 gibi acaba bazı board lar 5 volt altında çalışmıyor olabilir mi
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2015, 17:48:27 ÖS »

Valla Özgür çözelim şu işi oyunlar yatıyor evde öylece. Tekken 5 DR'ı göremedim ya evlat acısı bildiğin. Yarında inşallah disk olarak Tekken 5 gelecek daha butonları halledicez onları halledelim kapışalım şöylece güzel bir kabinde. Bu arada ay sonuna kalmadan buluşalım yine. Senden almayacağım var.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2015, 17:51:35 ÖS »

Hallederiz bir şekilde olmadı kabinin kablolama sistemini baştan aşağı yenilicez bu arada senden almayacağım var derken orasını anlayamadım
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2015, 18:21:42 ÖS »

... oyun seçiyor gerçi hatırladığım kadarıyla +12 +11.6 geliyor,+5 ve -5 de 5 volt altı geliyor 4.6,4.7 gibi acaba bazı board lar 5 volt altında çalışmıyor olabilir mi

Evet...

Power'ı güç kaynağında değil kart tarafında "kart çalışırken" ölçeceksiniz. Her güç kaynağı boşta verdiği voltajı yük altında veremez. Güç kaynağına yük verdiğinde (örn. oyun kartı taktığında) voltaj güç kaynağının kalitesine göre mutlaka az ya da çok düşer.

Hele ki sisteme bir de I/O board eklenen durumlarda (örn Naomi, Namco 246 v.s.) arkadaki oyuna giden voltaj daha da azalır.

Özetle: Oyun takılı ve güç verilmişken biriniz multimetrenin proplarını JAMMA'nın oyun tarafına değdirecek diğeriniz de yavaş yavaş güç kaynağının voltaj ayarını artıracak - çoook yavaş! Oyun tarafında 5.0-5.1 arası bir değerde ölçünce ayarı durdurun. Sistemi kapatın ve tekrardan açın. Bakalım çalışmayan oyunlar çalışacakmı...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2015, 18:27:59 ÖS »

Hallederiz bir şekilde olmadı kabinin kablolama sistemini baştan aşağı yenilicez bu arada senden almayacağım var derken orasını anlayamadım

Uzun iş çıkacak desene.

Senden bir cihaz alacaktım ya gerek kalmadı. Ondan bahsediyorum.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 01, 2015, 18:31:12 ÖS »

... oyun seçiyor gerçi hatırladığım kadarıyla +12 +11.6 geliyor,+5 ve -5 de 5 volt altı geliyor 4.6,4.7 gibi acaba bazı board lar 5 volt altında çalışmıyor olabilir mi

Evet...

Power'ı güç kaynağında değil kart tarafında "kart çalışırken" ölçeceksiniz. Her güç kaynağı boşta verdiği voltajı yük altında veremez. Güç kaynağına yük verdiğinde (örn. oyun kartı taktığında) voltaj güç kaynağının kalitesine göre mutlaka az ya da çok düşer.

Hele ki sisteme bir de I/O board eklenen durumlarda (örn Naomi, Namco 246 v.s.) arkadaki oyuna giden voltaj daha da azalır.

Özetle: Oyun takılı ve güç verilmişken biriniz multimetrenin proplarını JAMMA'nın oyun tarafına değdirecek diğeriniz de yavaş yavaş güç kaynağının voltaj ayarını artıracak - çoook yavaş! Oyun tarafında 5.0-5.1 arası bir değerde ölçünce ayarı durdurun. Sistemi kapatın ve tekrardan açın. Bakalım çalışmayan oyunlar çalışacakmı...

Özgür'ün elinden geliyor iyiki bu tarz işler. Gelsin deneriz kısmetse. Bu arada yoğunsun sanırım, buradan iyi seneler diyeyim.

Özgür bir pazar günü tekrar çaya bekliyorum. Takım çantasını al ama arabaya binmem atm kartı yutuyor. Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 01, 2015, 22:24:44 ÖS »

Bu arada yoğunsun sanırım, buradan iyi seneler diyeyim.

Hele bir evlen, çocuk sahibi ol, kayın peder/valide/birader onların cocukları v.s. ile yılbaşı geçir o zaman yoğunluğun miktarını anlarsın

Sana da iyi seneler

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 19, 2015, 02:02:10 ÖÖ »

Abi evlilik bana göre erken ama doğru kişiyi bulayım affetmem efkarlandım bak yine uyku yok arcade akar sabaha kadar. Kahkaha

Şase tamir olmuş bu arada. Gelsin taktırıcam bizim elektrikciye. O değilde şu Pandora's Box boşa yatıyordu çift screen veriyordu ilk makinemde full screen açılacak namussuz kartuş japonda. KOF 2K2'de benim ilk makinede double screen açılıyordu ama onun dipswitch ayarları vardı senle konuştuktan sonra deneyim diyecektim şase tamir oldu diye gerek görmedim denemeye. Japon makinede full screen açılıyor oyun.

3. kabin yolda bu arada. Ortalık durulsun güzel bi çeki düzen vereyim şu eve pardon odaya. Düzeltiyorum yine bozuyorum fare deliği gibi oldu. 

Senin pac-man projenden sonra Naomi projeni dört gözle bekliyorum dökümanı buldum felaket karışık beynim durdu yanlış birşey yaparım diye tırsıyorum seni bekleyeceğim.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2015, 11:23:50 ÖÖ »

Nik ne ara degişti yaw

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2015, 04:41:11 ÖÖ »

Birkaç gün önce şase takım işini @kirkoryan halletti. Tekrardan teşekkürler. Şaseyi takar takmaz yeni bir oyun ile kısa bir video çekeyim dedim. Butonları takıp extradan 2 adet joystick aldım mı bu kabinin işi bitiyor artık desemde içini temizlemem lazım. Dışı temiz ama içi zorlayacak onuda inşallah bu hafta hallediyorum. Kahkaha

« Son Düzenleme: Ocak 29, 2015, 11:55:23 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

burcincerci
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2015, 10:36:16 ÖÖ »

başlıktaki kabini netten aratınca çok ilgimi çekti. kasa plastik yada fiber gibi bir malzeme sanırım. hayalim ve bir türlü elde edemediğim street figter 2CE çalıştıran çift kişilik 6 butonlu bir kabin. bu kasa ile sf2 ce çalıştırma şansı var mı?
fotodaki cihaz gib olsa mesela harika olur
http://www.viedegeek.fr/media/public/billets/2009/5-Mai/sega-new-astro-city/sega-new-astro-city.jpg

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2015, 11:25:57 ÖÖ »

Senin ev geniş tabi kurarsın kabin hayali rahat rahat.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2015, 12:39:43 ÖS »

bu kasa ile sf2 ce çalıştırma şansı var mı?

fotoğraftaki orijinal sega astro-city kabini. ancak @orchid'in (pardon @biohazard ) kabini de (OK Baby) aynı ayarda bir kabindir.

Kısaca bunlara "candy cab" deniyor. Japonlar rahatına düşkün sanırım önünde oturarak oynamayı tercih ettiklerinden bu tarz kabinler japonya'da daha yaygın.

Neyse, sorunuza gelirsek, evet, SFII çalıştırabilirsiniz bu kabinlerde... Ancak tabii bunların "çakmasını" yapmak mümkün olmadığından bulması da zor...

@yolcunet'e bi sorun isterseniz. o piyasayı daha iyi bilir...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2015, 12:41:22 ÖS »

Birkaç gün önce şase takım işini @kirkoryan halletti. Tekrardan teşekkürler. Şaseyi takar takmaz yeni bir oyun ile kısa bir video çekeyim dedim. Butonları takıp extradan 2 adet joystick aldım mı bu kabinin işi bitiyor artık desemde içini temizlemem lazım. Dışı temiz ama içi zorlayacak onuda inşallah bu hafta hallediyorum. Kahkaha

Bu arada sen hem video çekip hem oyunu nasıl oynadın merak ettim

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2015, 12:50:09 ÖS »

Ekran sadece 4 vida sökülerek ve döndürülerek yatay-dikey arası geçiş yapılabiliyor diyor, doğru mudur?

http://www.arcade4home.com/CandyCabSite/okbaby.html

Ana sayfası da güzelmiş: http://www.arcade4home.com/CandyCabSite/

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: