Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhabalar  (Okunma Sayısı 9358 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 19, 2015, 23:50:55 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. Ben de yeni üye oldum.

Kendimden kısaca bahsetmem gerekirse; Decypher'ın şu başlıkta bahsettiği, "haftasonları C~64 oynadığı arkadaşı"yım.

Kendimden biraz daha uzun bahsetmem gerekirse, forumu aslında uzun zamandır, çok da uzak sayılmayacak bir mesafeden takip eden, ancak yakın zamana kadar üye olmamayı tercih eden bir insanım. Şu kadarını söyleyeyim; canım sıkıldıkça yavuzg'nin proje başlıklarını ve TETU'nun (Allah bağışlasın bu arada...) "Git karıcalar" videosunu açıp neşelenirim. Gerçi karıncalı olan, forumda paylaşılmış mıydı yoksa ben başka bir videodan sonra Youtube'da mı keşfetmiştim, onu tam hatırlamıyorum ama sizlere kendimi yakın hissettiğimi anlatmaya yetmiştir sanırım.

Peki bunca zaman boyunca üye olmayan bendeniz, şimdi neden üye oldum? Bu sorunun çok net bir cevabı var: Elimdeki dandik retro malzemeleri alım-satım forumunda birilerine fahiş fiyattan kakalayıp ortamdan ışık hızıyla uzaklaşmayı planlıyorum. Şaka bir tarafa, gecikmeli üyeliğimin başlıca sebebi cins bir insan olmam. Diğer sebebi ise; Dünya genelinde de biraz böyle gerçi ama Türkiye'de daha sıkıntılı olmak üzere "forum" kavramının beraberinde getirdiği bir takım can sıkıcı hadiselere fazlaca maruz kalmış olmamdır.

Bu sözlerimden kastettiklerimi pek çoğunuz anlamışsınızdır ancak örnek vermem gerekirse; insanların sanki belirli bir ücret karşılığında hizmet alıyormuş da bundan memnun kalmamışlar gibi davranmaları, iyi niyet çerçevesinde gerçekleştirdiğinizi sandığınız yardımlaşmaların, karşınızdaki kişi(ler)ce ticari amaçla kullanıldığını görmek vs. vs... Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu yüzden bir süredir forumlara aktif olarak katılmaya pek sıcak bakmıyordum. (Aslında burası haricinde hala düşüncelerim değişmedi.)

Uzun lafın kısası, bu forumun konusu itibarıyla başlı başına "özel" olması ve sizlerin bilgi dolu paylaşımlarını bir kenara not ettikten sonra; her ne kadar yukarıdakilere benzer bir dolu gerekçeyle yakınıyor olsam da hayatımdaki çok değerli bazı dostlukların kaynağının forum ortamı olduğunu hatırlayarak, aranıza gerçek anlamda katılmaya karar verdim.

Bir huyum vardır. Uzun uzun yazar, az şey anlatırım. Konuya dönecek olursak, Commodore-64 ile 1985 veya 86 yılında tanıştım. Almanya'dan küçük bir bavul içinde gelen bu cihazın ne olduğunu, nasıl çalıştırılacağını bile anlayamamıştım ama ilk gördüğüm anda onu çok çok sevdiğime ve gün geçtikçe daha çok seveceğime emin olmuştum. Bu ilk tanışmadan günümüze kadar, C~64 başta olmak üzere şimdi "retro" olarak adlandırdığımız makinalar hayatımın bir köşesinde -her zaman fiziken olmasa bile- var oldular.

Ayrıca genel olarak (yeniler de dahil olmak üzere) video oyunları ile olan ilişkimi kaybetmemeye çalıştım. Her ne kadar artık Decypher'ın da dediği gibi dinozor sınıfına girsek ve oyunlara eskisi kadar vakit ayıramasak bile güncel oyunlara ilişkin de edecek iki çift lafımız vardır. Gençlere taş çıkarırız icabında! (Fifa'da 7-1 yenildiğim 12 yaşındaki velet, umarım seneler sonra PS4 nostaljisi yapmak için foruma üye olup bu başlığı okumaz. )

Sevgiler, saygılar... Bir de her zaman şunu söylemek istemiştim: Hayırlı forumlar.

EDIT: Bölünen başlığa göre düzenleme...
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2015, 02:02:51 ÖÖ Gönderen: barone » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2015, 01:15:28 ÖÖ »

Hayırlı forumlar... Hoş geldin Barone... Son dönemde çok Atarici üye olmuştu...Daha çok C64 severe ihtiyacımız var

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2015, 01:27:26 ÖÖ »

Hoş geldiniz. 

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2015, 01:36:33 ÖÖ »

Hoşgeldin gözüm..

Samimi oldu değil mi  Kahkaha

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2015, 01:55:52 ÖÖ »

@LW3D
Hoş bulduk. Atari dediğiniz, şu lambalı radyoya benzeyen şey mi? Şaka yapıyorum, Atarici arkadaşlara saygımız sonsuz. Sonuçta onların cihazının bizimkinden çok daha "retro" göründüğü bir gerçek. Konuya yabancı genç bir arkadaşa göstersek, elektrikle ilişkili bir alet olduğunu bile tahmin etmez.

@segaa
Hoş bulduk.

@Gökçe Bozkurt
Hoş bulduk ciğerim.

« Son Düzenleme: Ocak 20, 2015, 02:34:23 ÖÖ Gönderen: barone » Logged
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2015, 07:45:37 ÖÖ »

barone tekrar dan hoşgeldin
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2015, 08:43:09 ÖÖ »

barone kardeş hoşgelmişsin. Güzel paylaşımlarını bekliyoruz

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2015, 08:57:49 ÖÖ »

Hos geldin. cok yazip az sey anlatan biri olmak istemisimdir hep universitede bolum yabanci edebiyat oldugundan bunun eksikligi her tek soruluk sinavda zor anlar yasatti bana. Saygi duyarim.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2015, 09:19:26 ÖÖ »

Commodore 64'te oyun oynadığın arkadaşın da üye olmadıysa onu da üye yap.

demişim zamanında Decypher'a. O zaman üye olmasan da bizi keşfetmiş olman, TETU'nun git git karıncalar videosunu bilecek kadar aramızda olman bile güzel olmuş. Gerekçelerin de gayet mantıklı olduğundan mazur görüyoruz seni. Görüyorum ki CGTr'ye gönülden bağlanmaya doğuştan hazırmışsın zaten. Aramıza hoşgeldin kardeşim.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2015, 10:13:49 ÖÖ »

Hoş geldin.

AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2015, 11:07:46 ÖÖ »

Hoş geldin...

C= Commodore Amiga 4000D/060 RTG
C= Commodore A1200/060
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2015, 12:30:03 ÖS »

Hoş geldin barone

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2015, 21:42:00 ÖS »

Cümleten hoş bulduk arkadaşlar. Teşekkür ederim.
yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 20, 2015, 21:59:09 ÖS »

hoşgeldin
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2015, 13:20:52 ÖS »

hoş geldin
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır