Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hobi salonu fikri  (Okunma Sayısı 13659 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 21, 2015, 02:50:28 ÖÖ »

Tape adaptörü ile ilgili yazdığım konuda biraz çıtlattım bunu aslında ama görmeyen de bir sürü insan olmuştur, konu açayım herkesin fikrini alayım.

İçinde 3d printerlar, hobi cnc tezgahları ve hobiler özelinde evimize almakta bütçe sorunu yaşadığımız alet edevat olsa. Salonun kira ve alet edevat masrafları üyelerin giriş ücreti ve aylık aidatları ile karşılansa.

Alet edevatın cinsi ve miktarı kişilerin hobilerine göre değişkenlik gösterebilir. Yine her ay toplanan aidat ile salonun kirası ödenir artan para ile de üyelerin oylamalarıyla yeni alet edevat alınır.

Böyle bir oluşuma katılım sağlar mıydınız? Katılım sağlamaz iseniz sebebi ne olurdu?

Yürümez diye düşünüyorsanız hangi noktadan en çok sıkıntı çıkardı sizce? Ücret / Ulaşım / Kullanabilecek kişi sayısının azlığı vesaire?

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2015, 07:59:19 ÖÖ »

Bir ara bunun başka bir modelini commander64 ile düşünmüştük Bizimki daha çok retroseverler cemiyeti (tuhaf bir cümle oldu Kahkaha)tadındaydı. Yani aynı şekilde bir mekan ve içeride kurulu bir çok cihaz. Akşamları, haftada, ayda bir biraraya gelip sohbet edilip, takılıp stress atılacak bir yer düşünmüştük. Zaten sadece düşündüğümüzle kaldık, bir ilerleme olmadı.

Senin önerinde aynı şekilde genişletilebilir aslında. Bu şekilde bir proje olursa, bütçemi çok aşmayacak şekilde ben destek veririm.

Hem biraraya gelip, tamir tadilat işleri yapılır. Hem bir kişi için yüksek maliyet tutacak ekipmanlar alınır, bir çok farklı proje yapılır.
Ayrıca artık malzeme ömrünü tamamlamış cihazların eksik, kırık parçaları tamir edilir. Arada oyun turnuvaları olur, belki ufak tefek eğitimler verilir. Kısaca rüya gibi olur Kahkaha Bunlar işin janjanlı tarafı.

Fakat maliyet/üye sayısı olarak bakarsak, üye aidatı yüksek olacaktır. Zira İstanbul içi yapsak, diğer illerde olanların katılımı çok az olacaktır.
Bunun dışında üye sürekliliği çok önemli. Yani 20 kişi ile kurulduktan sonra 6 ay içinde 5 kişi kalmasına hiç şaşırmam

Hadi bunları yaptık yer meselesi çok önemli, bir apartman bodrumu bile olsa, insanların giriş çıkışlarından rahatsız olacak, meraklı komşuların şikayetleri ile de karşılaşmak olası. Bunlarda işin olumsuz tarafı.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2015, 09:03:38 ÖÖ »

maalesef herkesin hoby'sine uygun cihazları temin etmek pahalıya malolacaktır ve bu kadar mazlemeyi "makul" bir üye aidatına getirebilmek için üye sayısının fazla olması zorunluluğunu gerekir ki bu da aletlerin ve mekanın kullanımını kısıtlayıcı bir oran olur.

bu tarz mekanlar/klüpler v.s. için ideal sayı bence yakın semtlerde ikamet eden 3-5 kişi olabilir.

evli olanlar için se ayrı bir sorun tabii.

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2015, 09:15:47 ÖÖ »

Tape adaptörü ile ilgili yazdığım konuda biraz çıtlattım bunu aslında ama görmeyen de bir sürü insan olmuştur, konu açayım herkesin fikrini alayım.

İçinde 3d printerlar, hobi cnc tezgahları ve hobiler özelinde evimize almakta bütçe sorunu yaşadığımız alet edevat olsa. Salonun kira ve alet edevat masrafları üyelerin giriş ücreti ve aylık aidatları ile karşılansa.

Alet edevatın cinsi ve miktarı kişilerin hobilerine göre değişkenlik gösterebilir. Yine her ay toplanan aidat ile salonun kirası ödenir artan para ile de üyelerin oylamalarıyla yeni alet edevat alınır.

Böyle bir oluşuma katılım sağlar mıydınız? Katılım sağlamaz iseniz sebebi ne olurdu?

Yürümez diye düşünüyorsanız hangi noktadan en çok sıkıntı çıkardı sizce? Ücret / Ulaşım / Kullanabilecek kişi sayısının azlığı vesaire?

Böyle bir iki işe kalkışıldı bildiğim kadarıyla (anadolu yakasında bir grup vardı, onlar turnuva düzenliyordu bol bol) ama ömürleri malesef pek uzun olmadı.

Bir de İstanbul diyorsun abi... Tuzla'da oturan da var Selimpaşa'da da. Özellikle haftasonları iş-güç sebebiyle trafikten bıkan adamların 1-2 km bile uzağa gidesi gelmiyor. Neyse zor işler yani Kahkaha

Ama Yavuz üstadın dediği gibi yakın semtlerde 4-5 kişilik bir kemik kadro olursa onlara arada bir iştirak eden yancı bir tayfa da oluşur, keyifli olur.

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2015, 09:24:57 ÖÖ »

Tekstilkentte natamam 75 m2 asma katlı dükkan kirası 400 TL
Aidat 110 TL

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2015, 12:28:30 ÖS »

Gokce sizin orda dukkan fiyatlari ne civarda

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2015, 13:05:04 ÖS »

Gokce sizin orda dukkan fiyatlari ne civarda

Özkan baba bize satın alıverecek bir tane, kirayla falan uğraşmayalım.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2015, 13:29:03 ÖS »

natamam 90.000$ yapili 120.000$

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2015, 13:36:17 ÖS »

Ozay bende ole dusunmustum Kiraya gore cok orantisiz bir fiyat odegilde yillar once arkadslarim acmisti bole bi dukkan sonra maliye basmisto siz buda ne yapiyorsunu diye onlarda kayit yapdirdilar sonra bi dunya muhasebe ve vergi ciosti

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2015, 13:48:37 ÖS »

Olayın yasal boyutu ile ilgili şöyle bir konu buldum başka bir sitede : http://www.hobitutkunlari.com/atolyelerimiz-calisma-alanlarimiz/5685-hobi-atolyesi-yasal-acidan-bakildiginda-vergi-vs-durumlari.html

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2015, 13:53:14 ÖS »

her kezin yazdığı olumsuz taraflara katılmamak mümkün değil öyle bir yer olsa güzel olur ama.

1- joker 20 kişi başla sonra 5 e düş vs demiş bence olabilir doğru
2- eji mesafe sorunu demiş sonra ömrü kısa olur demiş bence bunlarda olabilir doğru
3- yavuz aitdatlar ve kişilerin ihtiyaç duydukları laetler farklılık gösterebilir bunları almak içinde aidatlar yüksek olması lazım demiş buda doğru
4- özkan dükkan fiyatlarını sormuş yorum yapamıyorum bu konuya Kahkaha
5- ve özkan maliye ile ilgili bi şeyler söylemiş buda doğrudur keza bir bir aynı değilsede benzerini gördüm bir abimiz akşam işten gelince oğlu ile takıldığı bodrum bi yer vardı ancak paraylada bi şeyler yapıyordu bayada bilgili bir abimizdi maliye burayıda basmıştı abimizde kaptıp gitmişti
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2015, 14:03:19 ÖS »

natamam 90.000$ yapili 120.000$

Natamam $60,000, tamam $80,000 olsa iyiymiş

İçine bir de natami koyardı ozkano

Şaka maka, İstanbul'a dönersem Tekstilkent'te bir tane ofis tutasım geldi. Retroya da tahsis ederdim hafta sonları
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2015, 14:07:19 ÖS »

Bir ara Commodore Show'lardan birinde üye olduğum Agnus Amiga Club adı altında bir oluşum vardı, İstanbul'un anadolu yakasında. Oldukça keyifli bir ortamdı. Ön ayak olanlar ofis olarak kullanıyorlardı. Kurulu birçok Amiga ve sağlam bir arşiv mevcuttu. İsteyen boş bulduğu cihazı kullanıl oyun veya program çekebiliyordu. Benim için en büyük sorun anadolu yakasında olmasıydı.

Resmi klüp olayını ben de hayal ediyorum ama fizibilitesi oldukça zor.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2015, 14:13:37 ÖS »

Arkadaşlar benim 10 yılı aşkın süredir benzer bir projem var ama sadece toplanıp commodore oynamaktan daha kapsamlı bir iş olduğu için bir türlü hayata geçiremedim. Sizin dediğiniz daha gerçeğe yakın bir proje. Ayrıca şunu incelemekte fayda var;

http://www.hobitutkunlari.com/sohbet-muhabbet/8601-vergiden-muaf-esnaf-belgesi.html

Bir garip COMMODORE fanatiği...
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2015, 14:22:42 ÖS »

Arkadaşlar benim 10 yılı aşkın süredir benzer bir projem var ama sadece toplanıp commodore oynamaktan daha kapsamlı bir iş olduğu için bir türlü hayata geçiremedim. Sizin dediğiniz daha gerçeğe yakın bir proje. Ayrıca şunu incelemekte fayda var;

http://www.hobitutkunlari.com/sohbet-muhabbet/8601-vergiden-muaf-esnaf-belgesi.html

Sen ticari amaçlı bir oluşum düşünüyorsun galiba.

Amatör oluşumlar için birtakım şartlar var ama pek incelemedim.

http://www.dernekler.gov.tr/tr/Anasayfalinkler/Dernek_kurulusu_icin_gerekli_belgeler.aspx
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: