Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Manowar - Baba (Türkçe)  (Okunma Sayısı 31416 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ağustos 05, 2009, 20:47:39 ÖS »

Eh be Alpyre sen de gidip en dandik arabesk-pop şarkıcısından örnek seçmişsin. Çok daha dandik metal müzik sözleri de var ayrıca.

"Kim inanırdı çocuklarımızın eğitimi yerine uyuşturucu ve silaha daha çok para harcayacağımıza? Üzgünüm, yaptıkları bu."

Hadi ama arkadaşlar, nesi derin bu sözlerin Allah aşkına? 1950 başlarından, yani soğuk savaşın başlarından beridir sürekli söyleniyor bunlar. Ayrıca ne bir edebi biçem var, ne bir kafiye var, ne hece ölçüsü var, ne bir yenilik var, ne de orijinallik var.

Bir grubun fanı olmanın ne demek olduğunu gayet iyi bilirim. Ama göz göre göre durup da bu sözlerin çok derin manalar içerdiğini iddia etmek fanlık değil yobazlık oluyor artık.

Arabesk yakıştırmasını yapmama rağmen şu an herhangi bir örnek aklıma gelmiyor ama hemen Türk halk müziği kitaplarımdan birinin rastgele bir sayfasını açıp bir iki kıta yazacağım:

bire afet sürdür atın
çağın geçer demedim mi?
harami olmuş gözlerin
yollar keser demedim mi?
yıkılıp bağ ile bostan
ne umarsın bu nefisten
hüma gibi şol kafesten
bir gün uçar demedim mi?

Hiç bir metal grubunun bu duygu yoğunluğunda söz yazmasını beklemiyorum doğal olarak ama buna yaklaşabilen bile henüz yok. o yüzden metal müzikte çok duygulu, çok derin, çok anlamlı sözler olduğu gibi hurafeleri bir kenara bırakalım. Metal müzik daha önce de söylenildiği gibi tamamen şovdur. Bu şovlar doğal olarak kitlelerin beğenisine göre farklılaşır. Ama sonuçta şovdur, bir ilüzyon, bir kandırmacadır ve tek dertleri insanları öyle ya da böyle eğlendirip paralarını almaktır.

(Meraklısına not: yukarıdaki güfte yaklaşık beşyüz yıl önce Karacaoğlan tarafından yazılmış. Milliyet yayınlarının ve Cahit Öztelli'nin yalancısıyım.)

Peki bunun Manowar ile bağlantısı ne?
Şöyle ki,Manowar bu konuda belki de en dürüst metal grubu. Adamlar açıkça söylüyorlar biz şov yapıyoruz, güfte derinliği de vız gelir tırıs gider diye. Tek dertlerinin eğlendirmek olduğunu da gayet açıkça söylüyorlar ve bunu yapmak için de ellerinden geleni yapıyorlar. Bu kadar basit. Bırakın şarkı sözlerinde derin anlamlar aramayı, yok çünkü diyorlar. Anlam aramayı bırakınca bir kenara geriye sadece eğlence kalıyor ve gerçekten çok eğleniliyor bu sayede. Ben Manowar'u bu yüzden seviyorum. Doğal olarak bu tür bir eğlence anlayışı herkes için uygun olmayabilir. Ona da saygım var.
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2009, 20:57:32 ÖS Gönderen: Diabolic_Wizard » Logged

"The user is an important input hardware of a computer system"
kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ağustos 08, 2009, 15:42:29 ÖS »

manowar afyonun patlamamakta ısrar ettiği sabahlarda koyu bir kahvenin eşliğinde kulaklıkla son ses brothers of metal, kings of metal, kingdom come vs dinleyip kendini kendini gaza getirerek güne başlamak anlamına geliyor benim için. şaka değil, gerçekten çok etkili oluyor.

ayrıca courage, heart of steel, master of the wind gibi şahane şarkıları da var amcaların.
neurosys
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ağustos 09, 2009, 22:36:18 ÖS »

Örneğin Coze Pagan'ın gitaristidir (bilelim, öğrenelim ). Pagan Türkiye'deki benim açımdan ilk gerçek black metal grubudur. Bazı rifflerini hala ara ara çalarım. [...] Bir diğer örnek olarak ben Gothic Metal türünde müzik yapan Catafalque'ın eski gitaristiyim.

Pagan'ın benim için de yeri çok ayrıydı. Coze'nin Pagan'da çaldığını öğrendiğime çok şaşırdım ve sevindim. Galiba bazı insanlar, ilgi alanları konusunda ne kadar alakasız da gözükse bir şekilde hep aynı kuyudan beslenmiş olabiliyor. Çok daha da gençken 90'lar boyunca, özellikle metal/bilgisayar/frp üçlemesine merak saran(ve hatta belki kendini onlarla tanımlayan) bir çok(ama az) insan olması hep hoşuma gitmiştir. Ah bir de Gameshow mevzusu var tabi

Manowar'a gelince. Adamlar bildiğin barzo. Sahnedeki o yarı çıplak kıl ve bıyık dolu dönemlerinden sonra, adamları ciddiye almam mümkün değil.Kahkaha
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Ağustos 10, 2009, 11:00:51 ÖÖ »

@neurosys: bana yalnız olmadığımı hissettirdiğin için teşekkürler
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: