Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTürkiyedeki Laptop kullanıcısın artışı ve ortaya çıkan Niteliksiz tamirciler.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiyedeki Laptop kullanıcısın artışı ve ortaya çıkan Niteliksiz tamirciler.  (Okunma Sayısı 12501 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 22, 2015, 16:02:52 ÖS »

LG R590 model laptop kullanmaktayım yaklaşık 5 sene kadar oldu alalı ürünü bu süre içinde başımdan geçen talihsiz iki tamir olayını paylaşmak istedi. Bu zamana kadar satın aldığım ilk laptopum kampanya döneminde olmasına rağmen zamanında güzel bir paraya almıştım i7 işlemcili falan zamanının iyi cihazıydı hala iş görür vaziyette tabi ısınıp kapanmasa.

Gelelim problemlerime ve servislerle yaşadığım sıkıntılar. İlk olarak bir gece kapattım bilgisayarı sabah basıyorum tık yok neyse arkadasımın tavsiyesi ile İzmiri bilenler bilir Çankayada biryere götürdüm sözde İzmirde iyi bir servismiş.... Neyse götürdük ücretsiz arıza tespiti yaparız dediler aldılar benim bilgisayarı bi odaya beni sokmadılar tabikide 5dk sonra biri geldi dedi şu para kapı açık bi baktım benim bilgisayar içerde zaten çalışıyor. Görünce dedim pc çalışıyor nası arıza tespiti bu adamların cevap süper istersen hemen eski haline getiririz. Neyse dedim ne parça değişti gösterin bana dedim bi tutuştular alakasız entegreler falan getirdiler önüme bunları değiştirdik dediler onada neyse dedim tam sınavlarımın olduğu dönemde acil bilgisayara ihtiyacım var zaten kabul ettim ücreti ödedim çıktım. Eve geldim pc ye foto atmam gerekti bluetooth çalışmıyor donanımlarını indirdim sildim tekrar kurdum yok. Sonrasında farkettim pc donanım olarak bluetoothu görmüyor bile. Napalım döndük yine tamiri yapanlara dedim böle böle tamam dediler brakın pc'yi bakalım. Bırakmam dedim zaten güvenim yok böyle yerlere yaptıkları işlede güvenimi iyice kaybettiler. Brakmam dedim çıktım öylece kaldı bluetooth. Elimizde imkan varken kabloya kaldık neyse dedim braktım üstelemedim böyle kullanmaya devam ettim.

İkinci maceramız bir sene önce falan başladı pc normal kullanımda donma yapmaya başladı önce seyrek sonralarında daha sık bi şekilde ve iyice kullanımı etkilemeye başladı. Eski yere götürmem dedim tanıdık vesilesi ile yine başka bir yere teslim ettik pc'yi. Neyse baktı etti aradı dedi ekran kartı çipi değişicek tamam dedim ne diyim yapılması gereken oysa olsun dedim ama ben yapamam bunu elimde alet yok başka bir yere götürücem orda yaptırıcam dedi. Ne diyim tamam dedim. Oldu dediler aldık pc'yi verdim ücretini merak içindeyim zaten açıp bakmak istiyorum bi çevirdim arkasını etiketi çıkarısanız garanti dışında kalır. Hadii yine bi neyse dursun da sorunsuz çalışsın dedim. Fan çıkışına bakıyorum normalde bakır olan petekleri değiştirmişler alüminyum petek takmışlar ala ala dedim şaşırdım açıkcasıda bildikleri bişey vardır dedim dursun dedim. Bu arada son tamiri yapan arkadaşa dedim bluetooth da böle böle sorun var bakarmısınız onada dedim. Bilgisayarı teslim almaya gittiğimde öğrendim ki ilk tamiri yapan arkadaşlar bluetooth modülünü anakart üzerinden KOPARMIŞLAR. Nası ya dedim nası koparırlar. Bilmiyorum dedi lehim yaptım ancak çalışmadı başka modülde denedim görmedi çalışmadı dedi. Neyseye devam kabloyla idare etmeye devam etcez artık dedim kapattım o konuyuda bilgisayarıma yeniden kavuşma heyecanı var kabul ettik öylece. Yine bu olayların hepsi vize dönemimde olmasıda çok manidar. Neyse...

Tamir olduktan yaklaşık 6ay sonra bu sefer kapanma sorunu başladı. Fan son devirde dönmeye başlıyor ve kapanıyor. Buda fazla grafikli işlemler yaptığımda oyun falan oynadığımda oluyordu. Oyun derken nette oynanan küçük oyunlar da dahil. Normal kullanımda idare ettikçe bişey olmuyor die üstelemedim. Üstelememin sebebide maddi yönden. Yeterince tamir parası harcadığımı düşünüyorum ve artık tamir ettirmek yerine yenisini almak daha mantıklı diye düşündüm. Kendimce power sup.'dan cıkma büyük boy fanla bir sogutma sistemi yaptım tabikide yeterli gelmedi yine grafikli işlemler yapamıyorum. Geçen hafta yine vize haftasında hocanın PDF'lerini okurken çat diye gitmesi üzerine dayanamadım yerim garantisini dedim yurttım etiketi açtım baktım pc'nin içine ne yaptı bu adamlar hala düzelmiyor dedim en olmadı birde tozunu almış olurum kapatırım dedim. Şoklar arka arkaya başladı. Açar açmaz takılan fanın orjinal fanı olmadığını anladım. Fotolarınıda ekliyorum sizde anlıycaksınız bariz bir şekilde benim orjinal fanımın soketini kesmişler başka uyduruk bir fanın kablolarına ek yaparak bantlamışlar geçmişler. Sonra aynı fan yerine oturmamış yanlarından kağıtla destek yapmışlar üzerine birde bant çekmişler akıllarınca tuturmuşlar. Az öncede dediğim gibi benim giden bakır peteklerimin yerine daha küçük alüminyum petekleri takmışlar. Zannedersem işlemci ve çiplerin üzerindeki alüminyum soğutucularda farklı çünkü köşeleri kırık bariz benim pc için uydurmuşlar ve öylesine tuturulmuş resmen.

Ben sorarım size iktir kaktır iş yapan adamlar nasıl olduda bu piyasada bukadar büyük paralara bukadar kalitesiz iş yapıyorlar. İnsan oğlu güvenip de nasıl malını emanet etsin bunlara. Yaptıkalrı iş ya 6ay ya 1 sene dayanıyor aldıkalrı paralar afaki. Ben bu işi yapamam demeyemi utanıyorlar yoksa sen bunu al şuna götür demeyemi. Eskiden böyle şeyler vardı ya ben yapamam bunu al şuna götür derlerdi de kalitesiyle olsun. Hiç birşey yapamaz oldum bilgisayarda eski anakartları denemek için kullandığım eski bir sistemim var bağzı işlerimi yapmak için ona dönüyorum resmen.

İlk kullandığım laptop oldu artık yeniden masaüstü sisteme dönmeye karar verdim. Artık cehalet mi denir hevesmiydi neyse tekrar laptop almam alanada engel olurum. Sebebide kalitesiz servisler yüzündendir. Çok lağzımdır mobil kullanmak zorundadır o ayrı ona bişey demem. Onun içinde çok üst seviye bir cihazı asla tavsiye etmem. Sadece bunlar benim başımdan geçenler daha cevremdeki kişilerden duyduğum niceleri var bu yüzden iyice servislere güvenim kalmadı. Ağlama duvarı gibi kullandıysam affola. Başımdan geçenleri paylaşmak istedim tecrübe mi talihsizlik mi orasını bilemem.

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2015, 16:30:57 ÖS »

Selamlar kardeşim. Yazıyı yarısında kadar okudum anca ( gözlerim yoruldu vallahi) ama gene olarak şikayetlerinde haklısın. İşinin uzmanı olmayan kişiler böyle saçma sapan işler yapıp duruyorlar. Niteliksiz çalışanlar yüzünden olan son kullanıcıya oluyor. 

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2015, 16:51:37 ÖS »

Dua et fanı takmışlar tam tersi durumda söz konusu olabilirdi.

Açar açmaz takılan fanın orjinal fanı olmadığını anladım. Fotolarınıda ekliyorum sizde anlıycaksınız bariz bir şekilde benim orjinal fanımın soketini kesmişler başka uyduruk bir fanın kablolarına ek yaparak bantlamışlar geçmişler. Sonra aynı fan yerine oturmamış yanlarından kağıtla destek yapmışlar üzerine birde bant çekmişler akıllarınca tuturmuşlar. Az öncede dediğim gibi benim giden bakır peteklerimin yerine daha küçük alüminyum petekleri takmışlar. Zannedersem işlemci ve çiplerin üzerindeki alüminyum soğutucularda farklı çünkü köşeleri kırık bariz benim pc için uydurmuşlar ve öylesine tuturulmuş resmen.

brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2015, 17:25:56 ÖS »

Selamlar kardeşim. Yazıyı yarısında kadar okudum anca ( gözlerim yoruldu vallahi) ama gene olarak şikayetlerinde haklısın. İşinin uzmanı olmayan kişiler böyle saçma sapan işler yapıp duruyorlar. Niteliksiz çalışanlar yüzünden olan son kullanıcıya oluyor. 

Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın
Malesef gün geçtikçe nitelikli iş yapan insanlar azalıyor.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2015, 17:35:07 ÖS »

dostum laptopların belirli süre sonra anakartları yüksek ısıya maruz kalıp sorun çıkarabiliyor. ben coreduo laptobumu 70 tl ye sattım. ara ara donuyordu, sonra sık sık ve ilk açılışta donmalar oldu, sonra LCD de ölü bir kesim oldu, 150 tl ye get açtım alan 70 tl yollayayım yoksa iade edeceğim dedi bende lanet cihaz al gitsin dedim Masum)

this is amiga speaking.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2015, 17:42:34 ÖS »

@Emrez:

Doğru söylüyorsun. Özellikle giriş seviyesi laptoplardan, ikinci seneden sonra fazla bir şey beklememek lazım. Yaşlı cihazları serin tutmak içinse yükseltici ayak veya laptop soğutucu ayakların büyük faydası olduyor.

Yükseltici

Soğutucu

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2015, 18:46:01 ÖS »

getirdiğin yerin sana yaptığı bir şey yok muhtemelen olan şudur kulanıma bağlı olarak orjinal fanın bozulmuştur laptopların orjinal fanını bulmak çok zor olduğundan orjinal fanın yerine bi şeyler uydurmuşlar sende yanlış anlamışşın fanımı naptılar vs vs diye gende çok sıkıntılı bir durum yok ortada makinanın modeli ile internette araştır bulabilir isen orjinal fanını satın al ve tak yerine

kapanma sorunun muhtemelen ısınmaya bağlıdır gene ya servise getiricen baktırıcaksın yada kendin yapıcaksın kendin yapıcaksan orta kalite ısı iletici pasta ( çok kalite diye satılanlara para verme orta kalite işini görür ) termal pad ve takılan fan düzgün çalışmıyor ise ya gene uydurucan yada orjinal fanını bulucaksın onu geri takıcaksın ( orjinal diye satılan fanların fiyatlarını görünce tahminimce sende hak verirsin yapılan işe  yaptıkları şey belki çok çok iyi değil ama mecbur kalınca oluyor böyle şeyler

bluetooth konusunda ise insanlık hali bir anlık dalgınlıkla kabloyu takmaz yanlış takar vs ama tabi bahane değil olmaması lazım.

lafın özeti internette ara orjinal fanını bul al termal pasta ve termal pad al  gerekli temizlikleri yap o laptop ilk günkü gibi çalışlır en fazlada 100 lira para harcarsın tahminimce.
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2015, 19:07:02 ÖS »

bilgisayarı sürekli açılı konumda altı hava alacak şekilde kullanıyorum zaten hazırlık sınıfından kalma kalınca bir kitapla.
yanlız ibo1973 sizin söyldiğiniz pek doğru değil madem fanı değiştiriyor bana söylemesi lağzım bulamadım böyle böyle yapıcaz diye yapılan işçilik hiç güzel değil ve dediğin termal macun yenilemem temizlik işlemlerini düzenli olarak yapıyorum sonuç aynı. kullandığım cihazların bakımını yapıcak kadar bilgim var çok şükür
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2015, 19:51:47 ÖS »

bilgisayarı sürekli açılı konumda altı hava alacak şekilde kullanıyorum zaten hazırlık sınıfından kalma kalınca bir kitapla.
yanlız ibo1973 sizin söyldiğiniz pek doğru değil madem fanı değiştiriyor bana söylemesi lağzım bulamadım böyle böyle yapıcaz diye yapılan işçilik hiç güzel değil ve dediğin termal macun yenilemem temizlik işlemlerini düzenli olarak yapıyorum sonuç aynı. kullandığım cihazların bakımını yapıcak kadar bilgim var çok şükür

doğru değil ama yapmış ben olsam o şekilde yapmazdım götürdüğün yer yapmış ama art niyetle yaptığını sanmıyorum .

1- madem bakımlarını düzenli yapıyorsun ozaman internet kazan sen çay kaşığı bile değil Kahkaha orjinal fanını ara bulabilirsen eğer muhtemelen makinan düzelicektir

2- piyasada ucuza satılan giri renkteki çin malı ısı iletici pastalardan kulandıysan onlardan kulanma emin olmamakla beraber o pastanın değişik sorunlar yaptığından şüphelenmekteyim onun yerine gene çin malı ama beyaz renkte olan ısı iletici pasta kulan
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2015, 19:59:05 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2015, 20:35:44 ÖS »

doğru değil ama yapmış ben olsam o şekilde yapmazdım götürdüğün yer yapmış ama art niyetle yaptığını sanmıyorum .

1- madem bakımlarını düzenli yapıyorsun ozaman internet kazan sen çay kaşığı bile değil Kahkaha orjinal fanını ara bulabilirsen eğer muhtemelen makinan düzelicektir

2- piyasada ucuza satılan giri renkteki çin malı ısı iletici pastalardan kulandıysan onlardan kulanma emin olmamakla beraber o pastanın değişik sorunlar yaptığından şüphelenmekteyim onun yerine gene çin malı ama beyaz renkte olan ısı iletici pasta kulan

orjinal fanını peteklerini kople buldum fakat daha fazla masaraf etmek istemiyorum soğudum artık cihazdan sanki her yaptığım masraf elimde patlıcakmış gibi geliyor ondan gittiği yere kadar gitsin sonrasında yeni bir sisteme geçme vakti geliyor yavaş yavaş
CommodoreAmiga
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2015, 20:45:48 ÖS »

Arkadaşım , maalesef ki ahlaksızların eline düşmüşsün. Ben tamir adına yapılanların, iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. Resmen ŞEREFSİZLERİN eline düşmüşsün, üzüldüm.

Keşke bluetooth ile ilgilii durumu ilk fark ettiğinde kafalarına atsaydın. Diğer tarafta fan olayına güleyim mi ağlayayım mı anlamdım bile; resmen makineyi katletmişler.

Geçmiş ve ibret olsun dileklerimle...
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2015, 22:27:21 ÖS »

ibo1973'e katılıyorum. Kendisi laptop tamirinde uzmandır. Laptopların yedek parçasını bulmak o kadar kolay değil. Orjinal yedek parça kullamak istersen astarı yüzünden pahalıya geliyor. Çıkma bulmak ayrı mesele.

Geçen sene iş yerinde kullandığım laptopun fanı iflas ettiğinde, IT'ci arkadaşla hurdaya ayrılmış olan aynı dönemde satın alınmış aynı seri laptolardan sökelim demiştik. İki laptop söktük ikisinin de fanı farklı çıkmıştı. Çözüm olarak benim balansı bozuk fanın içine makine yağı doldurmuştuk. Bir sene kadar da o şekilde kullanmıştım.

İdareten günü kurtaracak bir işlem yapılmış. Eldeki parçalardan fan uydurmuş. Tabi yapılan işlem hakkında bilgi verilmemesi ayrı hikaye. Sağdan soldan bir şeyler bulup bunları değiştirdik diye göstermeleri ise tam bombaymış.

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 23, 2015, 10:43:18 ÖÖ »

Bende laptop um ile ilgili başıma geleni anlatayım;

2009 yılında aldığım core2 duo 2.2 4gb ramlı 1300 tl fiyatlı laptop um 3 sene sonra fanı aşırı hızlı çalışmaya başladı ve fan sesi rahatsız ediciydi bu şekilde 3 sene daha kullandım ta ki 3 ay öncesine kadar. Bilgisayar windows yükleme ekranında pat diye ekran gidiyordu ve hiçbir tepki alamıyordum bataryayı ve adaptöru çıkarıp kapata biliyordum. 5-6 kez böyle açmayı deneyince bilgisayar açılıyordu benim düşüncem ısınınca düzeliyordu büyük ihtimal anakartta lehim ile ilgili sıkıntı olduğunu düşündüm ama öyle bir sorun tesbit edemedim malum binlerce entegre bacağı var. Bir sürede bu işkence ile bir hafta kullandım bilgisayarı ve sonunda bilgisayar hiç açılmamaya boot etmemeye başladı.

Artık kararımı verdim tamirciye gittim açtılar, söktüler, baktılar bana çip set değişecek 180tl fiyatı dediler bende tamam dedim yapalım yeni bilgisayar almaktan iyidir. Aradan neredeyse 1 ay geçti ben her hafta arayıp yokluyorum bakılacak, bakıyorlar, yarın tamam şeklinde oyalama ile 1 ay geçiyor ve sonunda beni arıyorlar gelin tamir işlemi bitti. Koşa koşa gidiyorum açıyorum bilgisayarı normal çalışıyor parayı da veriyorum bilgisayarı eve getiriyorum açıyorum windows yükleme ekranında pat yine kapanıyor bu sırada saydırıyorum tabi tamirciye bilgisayar tamamen ölmeden önceki haline gelmiş sorun devam ediyor demek ki karşılaştığım sorun çip sette değilmiş ben sorunlu halde kullanırken çip seti yakmışım. Çok sinirlendim gittim tamirciye yapacağınız işe de takacağınız çipsete de açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedi ki paranızı geri iade edelim parçalarını da söktüler. Kaldım cenaze ile baş başa sorunu kendim çözmeye karar verdim anakart bulacaktım açtım ikinci el arızalı benim laptop dan olan ilanları anakartlara baktım bir kaç kişi buldum uçuk fiyatlar veren pazarlığa yanaşmadılar. Bir kişi daha buldum ekranı kırık benim cihazın aynısı komple 300tl yazmış aradım bana anakart lazım tek satarmısın? olur dedi pazarlık falan derken 130tl anlaştık. Anakart geldi montajını yaptım çalıştı windows kurdum test ettim sorun yok 3 aydır sorunsuz kullanıyorum ve gayet sesiz çalışıyor ilk günkü gibi.

Velhasıl kelam, benim tavsiyem laptop ile ilgili anakart sorununuz varsa tamirciye hiç bulaşmayın çıkma veya sıfır anakart en mantıklısı sadece 130tl + kargo ile emektar ilk günkü gibi oldu.   

« Son Düzenleme: Nisan 23, 2015, 10:46:07 ÖÖ Gönderen: eemiroglu84 » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2015, 11:54:48 ÖÖ »

Bende laptop um ile ilgili başıma geleni anlatayım;

2009 yılında aldığım core2 duo 2.2 4gb ramlı 1300 tl fiyatlı laptop um 3 sene sonra fanı aşırı hızlı çalışmaya başladı ve fan sesi rahatsız ediciydi bu şekilde 3 sene daha kullandım ta ki 3 ay öncesine kadar. Bilgisayar windows yükleme ekranında pat diye ekran gidiyordu ve hiçbir tepki alamıyordum bataryayı ve adaptöru çıkarıp kapata biliyordum. 5-6 kez böyle açmayı deneyince bilgisayar açılıyordu benim düşüncem ısınınca düzeliyordu büyük ihtimal anakartta lehim ile ilgili sıkıntı olduğunu düşündüm ama öyle bir sorun tesbit edemedim malum binlerce entegre bacağı var. Bir sürede bu işkence ile bir hafta kullandım bilgisayarı ve sonunda bilgisayar hiç açılmamaya boot etmemeye başladı.

Artık kararımı verdim tamirciye gittim açtılar, söktüler, baktılar bana çip set değişecek 180tl fiyatı dediler bende tamam dedim yapalım yeni bilgisayar almaktan iyidir. Aradan neredeyse 1 ay geçti ben her hafta arayıp yokluyorum bakılacak, bakıyorlar, yarın tamam şeklinde oyalama ile 1 ay geçiyor ve sonunda beni arıyorlar gelin tamir işlemi bitti. Koşa koşa gidiyorum açıyorum bilgisayarı normal çalışıyor parayı da veriyorum bilgisayarı eve getiriyorum açıyorum windows yükleme ekranında pat yine kapanıyor bu sırada saydırıyorum tabi tamirciye bilgisayar tamamen ölmeden önceki haline gelmiş sorun devam ediyor demek ki karşılaştığım sorun çip sette değilmiş ben sorunlu halde kullanırken çip seti yakmışım. Çok sinirlendim gittim tamirciye yapacağınız işe de takacağınız çipsete de açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedi ki paranızı geri iade edelim parçalarını da söktüler. Kaldım cenaze ile baş başa sorunu kendim çözmeye karar verdim anakart bulacaktım açtım ikinci el arızalı benim laptop dan olan ilanları anakartlara baktım bir kaç kişi buldum uçuk fiyatlar veren pazarlığa yanaşmadılar. Bir kişi daha buldum ekranı kırık benim cihazın aynısı komple 300tl yazmış aradım bana anakart lazım tek satarmısın? olur dedi pazarlık falan derken 130tl anlaştık. Anakart geldi montajını yaptım çalıştı windows kurdum test ettim sorun yok 3 aydır sorunsuz kullanıyorum ve gayet sesiz çalışıyor ilk günkü gibi.

Velhasıl kelam, benim tavsiyem laptop ile ilgili anakart sorununuz varsa tamirciye hiç bulaşmayın çıkma veya sıfır anakart en mantıklısı sadece 130tl + kargo ile emektar ilk günkü gibi oldu.   

tamir için gittiğiniz firmanın yeni açılan köşe başı firmalar olmamasına gittiğiniz firmanın 10-20 seneden fazladır bu işi yapan firmalar olmasına özen gösterirseniz tahminimce bu sorunları yaşamazsınız

internetten alış veriş yaparken bile alış veriş yaptığınız şahısın puanına bakar olduk ama tamir için gittiğimiz firmanın kaç senedir bu işi yaptığına hiç dikkat etmiyoruz mahhalle arası 20-30 mt karelik dükkanlara iş yaptırıp sorun çıkıncada tüm tamircileri itham ediyoruz şahsım adına laptop tamircilerinin hepsine yapılan ithamlardan alınıyorum ve suçu laptobunu nereye tamire verdiğine dikkat etmeyen müşteride buluyorum.
( bu yazımdan yeni açan yada 15-20 mt karelik dükkanı olan herkez itham etmiyorum sadece ihtimal olarak eski firmaların daha sağlam olabiliceğini söylemek istiyorum tabiki herkez aynı değildir çok dürüst yeni açan veya dükkanı ufak olup 10 numara iş yapanlarda vardır tabiki kendi fikrime göre ihtimalllerden bahsediyorum burda )

Kendi adıma tamire gelen müşterimin bilgisayarını müşterinin emaneti olarak görüp sökme takma esnasında tek bir vidasının dahi kaybolmamasına kazayla kaybolursa yada eksikse vida kutumdan tamamlamaya özen gösteriyorum müşterinin emanet laptobunu kendi makinalarımdan dahi daha değerli görüp müşterinin makinasına bi şey olucağına benim makinama olsun diye her zaman söylüyorum müşterinin makinasını kendi makinamdan daha değerli görüyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 23, 2015, 14:36:13 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2015, 12:50:24 ÖS »

ev sahibi suçlu da hiçmi hırsızın suçu yok.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: