Bende laptop um ile ilgili başıma geleni anlatayım;
2009 yılında aldığım core2 duo 2.2 4gb ramlı 1300 tl fiyatlı laptop um 3 sene sonra fanı aşırı hızlı çalışmaya başladı ve fan sesi rahatsız ediciydi bu şekilde 3 sene daha kullandım ta ki 3 ay öncesine kadar. Bilgisayar windows yükleme ekranında pat diye ekran gidiyordu ve hiçbir tepki alamıyordum bataryayı ve adaptöru çıkarıp kapata biliyordum. 5-6 kez böyle açmayı deneyince bilgisayar açılıyordu benim düşüncem ısınınca düzeliyordu büyük ihtimal anakartta lehim ile ilgili sıkıntı olduğunu düşündüm ama öyle bir sorun tesbit edemedim malum binlerce entegre bacağı var. Bir sürede bu işkence ile bir hafta kullandım bilgisayarı ve sonunda bilgisayar hiç açılmamaya boot etmemeye başladı.
Artık kararımı verdim tamirciye gittim açtılar, söktüler, baktılar bana çip set değişecek 180tl fiyatı dediler bende tamam dedim yapalım yeni bilgisayar almaktan iyidir. Aradan neredeyse 1 ay geçti ben her hafta arayıp yokluyorum bakılacak, bakıyorlar, yarın tamam şeklinde oyalama ile 1 ay geçiyor ve sonunda beni arıyorlar gelin tamir işlemi bitti. Koşa koşa gidiyorum açıyorum bilgisayarı normal çalışıyor parayı da veriyorum bilgisayarı eve getiriyorum açıyorum windows yükleme ekranında pat yine kapanıyor bu sırada saydırıyorum tabi tamirciye

bilgisayar tamamen ölmeden önceki haline gelmiş sorun devam ediyor demek ki karşılaştığım sorun çip sette değilmiş ben sorunlu halde kullanırken çip seti yakmışım. Çok sinirlendim gittim tamirciye yapacağınız işe de takacağınız çipsete de açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedi ki paranızı geri iade edelim parçalarını da söktüler. Kaldım cenaze ile baş başa sorunu kendim çözmeye karar verdim anakart bulacaktım açtım ikinci el arızalı benim laptop dan olan ilanları anakartlara baktım bir kaç kişi buldum uçuk fiyatlar veren pazarlığa yanaşmadılar. Bir kişi daha buldum ekranı kırık benim cihazın aynısı komple 300tl yazmış aradım bana anakart lazım tek satarmısın? olur dedi pazarlık falan derken 130tl anlaştık. Anakart geldi montajını yaptım çalıştı windows kurdum test ettim sorun yok 3 aydır sorunsuz kullanıyorum ve gayet sesiz çalışıyor ilk günkü gibi.
Velhasıl kelam, benim tavsiyem laptop ile ilgili anakart sorununuz varsa tamirciye hiç bulaşmayın çıkma veya sıfır anakart en mantıklısı sadece 130tl + kargo ile emektar ilk günkü gibi oldu.
tamir için gittiğiniz firmanın yeni açılan köşe başı firmalar olmamasına gittiğiniz firmanın 10-20 seneden fazladır bu işi yapan firmalar olmasına özen gösterirseniz tahminimce bu sorunları yaşamazsınız
internetten alış veriş yaparken bile alış veriş yaptığınız şahısın puanına bakar olduk ama tamir için gittiğimiz firmanın kaç senedir bu işi yaptığına hiç dikkat etmiyoruz mahhalle arası 20-30 mt karelik dükkanlara iş yaptırıp sorun çıkıncada tüm tamircileri itham ediyoruz şahsım adına laptop tamircilerinin hepsine yapılan ithamlardan alınıyorum ve suçu laptobunu nereye tamire verdiğine dikkat etmeyen müşteride buluyorum.
( bu yazımdan yeni açan yada 15-20 mt karelik dükkanı olan herkez itham etmiyorum sadece ihtimal olarak eski firmaların daha sağlam olabiliceğini söylemek istiyorum tabiki herkez aynı değildir çok dürüst yeni açan veya dükkanı ufak olup 10 numara iş yapanlarda vardır tabiki kendi fikrime göre ihtimalllerden bahsediyorum burda )
Kendi adıma tamire gelen müşterimin bilgisayarını müşterinin emaneti olarak görüp sökme takma esnasında tek bir vidasının dahi kaybolmamasına kazayla kaybolursa yada eksikse vida kutumdan tamamlamaya özen gösteriyorum müşterinin emanet laptobunu kendi makinalarımdan dahi daha değerli görüp müşterinin makinasına bi şey olucağına benim makinama olsun diye her zaman söylüyorum müşterinin makinasını kendi makinamdan daha değerli görüyorum.