Arkadaşlar merhaba.
Konu hakkında site içinde arama yaptım ancak bir başlığa denk gelmedim. Belki de gözümden kaçırdım, bilemiyorum.. Daha önce açılmış bir konu ise ve tekrar açtıysam kusuruma bakmayın.
Yakın zamanda ilk sahibinden çok temiz bir NES aldım. Satıcı adaptörünü bulamadığı için denemeden satın aldım. Forum üyesi bir arkadaştan orijinal adaptörünü satın alarak konsolu denedim, çalıştıramadım.
Cihaza elektrik geliyor ama kırmızı ışık yanıp sönüyor. Araştırmalarıma göre yaşadığım problem bu konsollarda kronik. Fix guideları inceledim, forumda bilen arkadaşlara danıştım. Problemin kartuş yuvasındaki temassızlık ya da toz barındırmasından kaynaklı olabileceğini öğrendim.
Cihazı parçalarına ayırdım, kartuş yuvasına üfledim, yuvayı board bağlantısından ayırdım ve board üzerindeki slotu alkol ile temizledim. (Sorunun çözümünün bu olduğu söyleniyor)
Elektronik konusunda uzman değilim ama gördüğüm kadarıyla board üzerinde oksitlenmiş ya da erimiş bir parça yok.
1-) Konsola ait bir oyun kartuşum yok, cihazı kartuş takmadan çalıştırdım. Kartuş takılı olmaması bu hatayı verir mi?
2-) Denediğim çözüm haricinde bu hataya sebebiyet verecek bilinen başka bir arıza kaydı var mı?
3-) Temizleme/üfleme aşamasında eksik yaptığım bir adım olabilir mi? Kuru hava spreyi kullanmadım, üfledim

4-) Bazı kullanıcılar yeni (yan sanayi/muadil) pin connector alıp eskisi ile değiştirerek problemi çözmüşler. Son çare yeni bir pin connector almalı mıyım? Parça olarak bu connectore sahip olan ve satmak isteyen arkadaş var mı?

Konsolu iyi tanıyan, benzeri bir problem yaşamış arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.