Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıNintendo NES Arıza (Red Light Blinking/Flashing)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nintendo NES Arıza (Red Light Blinking/Flashing)  (Okunma Sayısı 6735 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 25, 2015, 00:32:29 ÖÖ »

Arkadaşlar merhaba.

Konu hakkında site içinde arama yaptım ancak bir başlığa denk gelmedim. Belki de gözümden kaçırdım, bilemiyorum.. Daha önce açılmış bir konu ise ve tekrar açtıysam kusuruma bakmayın.

Yakın zamanda ilk sahibinden çok temiz bir NES aldım. Satıcı adaptörünü bulamadığı için denemeden satın aldım. Forum üyesi bir arkadaştan orijinal adaptörünü satın alarak konsolu denedim, çalıştıramadım.

Cihaza elektrik geliyor ama kırmızı ışık yanıp sönüyor. Araştırmalarıma göre yaşadığım problem bu konsollarda kronik. Fix guideları inceledim, forumda bilen arkadaşlara danıştım. Problemin kartuş yuvasındaki temassızlık ya da toz barındırmasından kaynaklı olabileceğini öğrendim.

Cihazı parçalarına ayırdım, kartuş yuvasına üfledim, yuvayı board bağlantısından ayırdım ve board üzerindeki slotu alkol ile temizledim. (Sorunun çözümünün bu olduğu söyleniyor)

Elektronik konusunda uzman değilim ama gördüğüm kadarıyla board üzerinde oksitlenmiş ya da erimiş bir parça yok.

1-) Konsola ait bir oyun kartuşum yok, cihazı kartuş takmadan çalıştırdım. Kartuş takılı olmaması bu hatayı verir mi?

2-) Denediğim çözüm haricinde bu hataya sebebiyet verecek bilinen başka bir arıza kaydı var mı?

3-) Temizleme/üfleme aşamasında eksik yaptığım bir adım olabilir mi? Kuru hava spreyi kullanmadım, üfledim

4-) Bazı kullanıcılar yeni (yan sanayi/muadil) pin connector alıp eskisi ile değiştirerek problemi çözmüşler. Son çare yeni bir pin connector almalı mıyım? Parça olarak bu connectore sahip olan ve satmak isteyen arkadaş var mı?

Konsolu iyi tanıyan, benzeri bir problem yaşamış arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2015, 00:34:21 ÖÖ Gönderen: metink » Logged
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2015, 00:46:08 ÖÖ »

Merhaba
Kartuş takılmadığında da bu hatayı verir. İlerleyen zamanda kartuş bulduğunda ve cihaza taktığında bu hata alınıyorsa, aynı temizliği kartuş için de yapman gerekir.
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2015, 00:48:46 ÖÖ Gönderen: ibeser » Logged

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2015, 01:14:12 ÖÖ »

Cic entegresinin 4. bacağını kaldırın. Konektör temassızlığından kaynaklı resetlenmeyi çözer. Internette nes disable cic diye aratabilirsiniz.
prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2015, 01:27:01 ÖÖ »

Basit bir katuş temassızlığı da olabilir. Büyük ihtimalle tv'de de gri ekran yanıp sönüyordur. Kartuşu temizledikten sonra cihaza takın. Kartuş takılı iken ileri, geri, sağa, sola ittirin. Bunu yaparken de arada bir cihazı resetleyin. Bir süre sonra cihaz kartuşu görüyor. Biraz ilkel bir yöntem ama bende işe yarıyor
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2015, 01:44:59 ÖÖ »

En mantıklısı önce bir oyun kartuşu temin edip kartuş takıp açmayı denemem. Sonrasında sizlerden gelen önerileri deneyeceğim.

Konu ile ilgili farklı çözüm, öneri ve deneyimleri olanlar yazmaya devam ederse sevinirim.

Hepinize teşekkürler
metink
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2015, 01:46:20 ÖÖ »

Cic entegresinin 4. bacağını kaldırın. Konektör temassızlığından kaynaklı resetlenmeyi çözer. Internette nes disable cic diye aratabilirsiniz.

Eğer farklı bir şekilde çözemeszem son çare olarak deneyeceğim. Teşekkürler
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2015, 04:39:21 ÖÖ »

Sen ona bakma o anlamaz nesten. O snescidir
Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi bu kartuş(boş kartuş yuvası veya bozuk kartuş) sorunudur. Tabi belki başka sorunlarda olabilir ama bunu kartuş olmadan anlaman mümkün değil. Kartuş taktıktan sonra bu hatayı alıyorsan bu veya buna benzer bir konuyla alakalı cengizermişin bir videosu vardı. Oradan bakabilirsin. Video ile kendisi daha iyi bilgi verebilir.   
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2015, 07:05:11 ÖÖ »

Sen ona bakma o anlamaz nesten. O snescidir
Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi bu kartuş(boş kartuş yuvası veya bozuk kartuş) sorunudur. Tabi belki başka sorunlarda olabilir ama bunu kartuş olmadan anlaman mümkün değil. Kartuş taktıktan sonra bu hatayı alıyorsan bu veya buna benzer bir konuyla alakalı cengizermişin bir videosu vardı. Oradan bakabilirsin. Video ile kendisi daha iyi bilgi verebilir.&nbsp; 

Ya neyse ben bir şey demiyorum

http://m.youtube.com/watch?v=g8dT4B_7X8A

http://m.youtube.com/watch?v=i3vL5TE0UQo
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2015, 11:01:55 ÖÖ »

o 4. Bacak her neste kesik olmali kisisel gorusum bu
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2015, 11:24:19 ÖÖ Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2015, 11:09:25 ÖÖ »

Apandisit gibi bir şey diyorsun yani. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2015, 11:18:15 ÖÖ »

CIC sebebiyle resetlenmenin nedeni de elbette konnektör temassızlığı oluyor genelde. Konnektörü iyi temizler, yamulan ve temas etmeyen pinleri tornavida yardımıyla dikkatlice düzeltirseniz CIC moduna ihtiyacınız kalmayabilir. Ama elinizden geliyorsa ki cihazı sökme işini halletmişsiniz, mini bir tornavida ile havya bile kullanmadan 4. pine tekabül eden bacağı PCB ucundan değil de direkt CIC entegresinin (adı 10NES) içine giden yerinden çıkartarak da modu yapabilirsiniz. Bu şekilde resetlenmeden kurtardığım epey bir NES var. Öte yandan elimdeki bir NES'de yemedi. Ya görüntü çıkışında sorun var ya da CIC ile ilgili olmayan konnektör pinlerinde temassızlık var.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2015, 11:24:58 ÖÖ »

Apandisit gibi bir şey diyorsun yani. Kahkaha
Aynen iyi benzetme, fonksiyonsuz ve basa bela.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: