Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: dostlar kazansın  (Okunma Sayısı 32239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 09, 2015, 00:24:30 ÖÖ »

Arkadaşlar erken seçim olacağını düşünüyorsanız döviz alın. çok fazla detay veremiyorum, mail adresime bakarsanız nerede çalıştığımı anlarsınız. %60 anlaşmazlık olacak erken seçim olacak, dövizden kazanç sağlarsınız diyemem sadece günü kurtarırsınız. sorun olmazsa %5 düşer ama diğer şekilde artık fiyatlandıramıyorum. durum biraz sinir bozucu o yüzden sizinle paylaşmak istedim. en fazla bu kıyağı yapabilirim. ama büyük koalisyon %40 olasılık az değil bu olursa birim başına 10 kuruşa kadar zararınız olabilir. yatırım tavsiyesi değil aklınızda bulunsun. olumsuz durumda dolar için 2.80- 2.85 satış aralığı fazla beklemetilmez merkez bankası el atar. ama seçim olur ve benzer sonuç çıkarsa 3 üzeri olabilir. bol kazançlar.

this is amiga speaking.
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2015, 10:42:44 ÖÖ »

Zaten son dönemde "çaktırmadan" %30 civarında bir devaluasyon oldu; bir de bu olunca iyice parasız kalacağız desene..

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2015, 10:44:44 ÖÖ »

Gidişat kötü gerçekten, sürekli takip edeceğiniz yazar Dünya Gazetesi Uğur Civelek olsun. Çok geniş düşünür, bir ara seminerde dediğini yapanlar zengin oldu. yapmayanlar hayranı oldu.

this is amiga speaking.
merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2015, 15:00:18 ÖS »

Para olsa alalım da Kahkaha
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2015, 15:27:18 ÖS »

Ben bugün bir parça aldım, bekleyip göreceğim. hem derim şuraya çıkacak bu olacak diye ama az bir şey kazanç görünce dayanamaz satarım Masum)

this is amiga speaking.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2015, 16:03:01 ÖS »

Dolar alanın dolar aldırmak istemesi biraz titancılık gibi geliyor bana.Şimdi borsasının temeli yabancı sermaye elinde olan ülkeler dalgalanmaya açık İKBB de aynen öyle.Yabancı sermaye dolarını alıp sıvışmadıgı sürece beklentiniz olan fırlama için anca savaş çıkması lazım! Özetle dolara talep arttıkça ,mevcut para birimi yerine dolar üzerinden anlaşmalar devam ettigi sürece doların yükselmesi normaldir.O Yüzden para birimimizin degerini bilelim pul olmasın!Godomanlar yeterince hayal edemeyecegimiz stogu yapıyor yastık altı halkda onlara uyarsa dürüm dolar yersiniz :)Dolarla Borçlanmayın.
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2015, 16:08:46 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2015, 16:11:55 ÖS »

Tam ekonomist gibi konuştun !

Dolar alanın dolar aldırmak istemesi biraz titancılık gibi geliyor bana.Şimdi borsasının temeli yabancı sermaye elinde olan ülkeler dalgalanmaya açık İKBB de aynen öyle.Yabancı sermaye dolarını alıp sıvışmadıgı sürece beklentiniz olan fırlama için anca savaş çıkması lazım! Özetle dolara talep arttıkça ,mevcut para birimi yerine dolar üzerinden anlaşmalar devam ettigi sürece doların yükselmesi normaldir.O Yüzden para birimimizin degerini bilelim pul olmasın!Godomanlar yeterince hayal edemeyecegimiz stogu yapıyor yastık altı halkda onlara uyarsa dürüm dolar yersiniz :)Dolarla Borçlanmayın.

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2015, 16:20:53 ÖS »

Hayır Dolardan Kar Mantıgı Büyük Oynayanlar için Büyük Şirket,Banka,Godomanlara yarar sadece.Onlar 1-100milyon $ arası arasından en ufak dalgalanmadaki kur farkında bile bir sürü para indiriyor ama tek tük ufak esnaf şahışlar diyelim hadi 1000-10.000 dolar aldı diyelim dolar 2.60 dan 3 e fırlasın hadi 400-4000 tl yi kar olarak görüyorsa aferim o kişilere!belli bir miktar kişide sorun yok ama milyonlarca kişi böyle kar edeyim mantıgı ile tek tük 1000lik $talep ederse dolar tabi yükselir.Peki dolar iyice azıtınca kim kazanacak küçük oynayan mı büyük oynayan mı?!? o yüzden küçük esnaf parasını oynamak yerine dolar borçlanmaması daha çok faydalı vatana millete ;)illa yatıracagım diyen tek elden 100.000$ alacak paranız varsa buyrun oynayın o zaman birşeyler kazanabilirsiniz heralde Kahkaha
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2015, 16:29:36 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2015, 17:31:15 ÖS »

Doğru diyorsun ama 2 TL lerden maliyetli geçen seneki borcu özel kesimin 2,67 lerde şu an. Üzgünüm ama ağırlıklı borç özel kesmin. yatırımın diyelim arttı, zaten kar sağlama olarak değil bu durum, kısmen zararı kurtarma. çünkü geleceğimiz bu ülkenin parasını kazanma üzerine kurulu. durum böyle, gerçekler acı, eskiden ülkeyi düşünür bir harcama yaparken yazık yabancı ülke kazanacak derdim... şimdi çok önemsemiyorum "benmi kurtaracağım bu memleketi der oldum" .
Hayır Dolardan Kar Mantıgı Büyük Oynayanlar için Büyük Şirket,Banka,Godomanlara yarar sadece.Onlar 1-100milyon $ arası arasından en ufak dalgalanmadaki kur farkında bile bir sürü para indiriyor ama tek tük ufak esnaf şahışlar diyelim hadi 1000-10.000 dolar aldı diyelim dolar 2.60 dan 3 e fırlasın hadi 400-4000 tl yi kar olarak görüyorsa aferim o kişilere!belli bir miktar kişide sorun yok ama milyonlarca kişi böyle kar edeyim mantıgı ile tek tük 1000lik $talep ederse dolar tabi yükselir.Peki dolar iyice azıtınca kim kazanacak küçük oynayan mı büyük oynayan mı?!? o yüzden küçük esnaf parasını oynamak yerine dolar borçlanmaması daha çok faydalı vatana millete ;)illa yatıracagım diyen tek elden 100.000$ alacak paranız varsa buyrun oynayın o zaman birşeyler kazanabilirsiniz heralde Kahkaha

this is amiga speaking.
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2015, 08:38:35 ÖÖ »

Emre "Ortada bir durum var ve bunun sonucunda olacaklardan dolayı hiç değilse fazla zarar etmeyelim." demeye çalışmış. Buradaki amaç 100TL kar etmek değil; farklı açıdan bakıyorsun.

Aslında, "Bütün bunlar olmadan önce elinizde nakit varsa dövize yatırın ve mümkünse TL ile borçlanın. Almak istediğiniz bir şey varsa karlı çıkarsınız." da denebilir.

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2015, 09:11:12 ÖÖ »

özellikle elektronik sektöründe artışlar kurdan bağımsız rezerv kaynaklı olarak gelebilir, çok değil bayramdan sonra bazı kemer sıkma politikaları olası. bir ihtiyacınız varsa krediler hazır uygunken alabilirsiniz. tabi bunlar kesin olacak diyemem ama durum o yönde hızla ilerliyor. malum her finans kurumunu kediye benzetirseniz, genelde dört ayak üstüne düşer.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2015, 11:11:46 ÖÖ »

sorun olmazsa fiyatlandırma için %5 kadar düşüş veya 2,57 gibi bir yere değmesini bekliyordum ama şimdilik olmadı, daha iyi alım fırsatı olur mu, buradan daha düşüş olur mu net kestiremiyorum. 2,66- 2,63 aralığında ortalama 2,642 gibi maliyetle bir miktar aldım (yüksek sayılabilir daha alttan alsam daha yüksek miktar alabilirdim), vade 1-6 ay hedef 2,8 - 2,85 ama düşüşlerde kenarda biraz TL var onunla da alırım. 1-2 kuruş düşüp çıkması çok kazanç bırakmıyor biz milyon dolar alamıyoruz. Bu titan yakıştırması da çok saçma, burada her gün yüzbinlerce dolar satıyoruz. 2,79'lardan alanlar oldu. milyon dolarlarla kuru kımıldatamazsınız bile ki alacağınız 1000 - 2000 ile Masum)

this is amiga speaking.
33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2015, 16:26:02 ÖS »

yatırım adı üstünde
 para ile para almak değil mal almaktır
tabiiki kısa yoldan para kazanma rüyası
türkün içine işlememiş
türkün içinden çıkmış bir olgu olduğu için her türk inşaat yapayım para kazanayım (bende dahil)mantalitesindedir
keşke devlet burada olaya müdahil olup
inşaattan(ve diğer kolay para kazanma yolları) parayı kazanana elektronik alanına yatırım yapmasını yada bunun gibi katma değeri yüksek döviz çıktısı yaratan alanlara yatırımı özendirsin veyada zorlasın
ön ayak olup fabrika kurup  özelleştirsin
ve son bir detay  döviz arttığı zaman bu ülkede yaşayanlar kazanamaz
sonuçta fiyat artışları ile kazanç her zaman erir
olan yine bize olur
ne döviz artsın ne altın
geriye tabiki borsa kalıyor oda  bu ülkenin şirketleri olduğu için sorun fazla yok
 tamamen şahsi fikrimdir
her zaman karşı görüş olur saygı duyar iyi bayramlar dilerim

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2015, 16:53:15 ÖS »

altın aslında düşüyor temmuz başından ağustosun ilk haftasına kadar bir dip noktası olacaktır belki içinde bulunduğumuz fiyatı da dip noktası olabilir. 34 yıllık istatistiksel veriler bu yönde hiç şaşmamış. ağustos ayının ilk haftası sonrasında zirveye gitmiş ancak bu yıl farklı bir politika söz konusu, FED faiz konusunda bir ilki yapma yolunda. Biz keşke elektronik sanayi ve otomobil üretiminde iyi bir durumda olsak. Petrol kaynaklarımız olsa. Nedense hep paramız değer kaybediyor. Faizi sevmiyorum "bana yaramıyor". En güzel para ticarette ama bu sene veriler ve koşullar çok iyiye gitmiyor, aslında son 5 yıldır hızla geriye gidiyoruz. Dünyada rekabet edebileceğimiz pazar alanları hızla azalırken döviz rezervi de hızla eriyor. kısa vadeli borçları da hiç saymıyorum. Bize acilen bir mucize ekonomi politikası uygulayacak güçlü koalisyon lazım ancak koalisyon görüşmelerinin daha yeni başlamış olmasına rağmen, yeni bir erken seçim olasılığı güçlenmeye devam ediyor. Ağustos ayı ortasına doğru son üç yılda belirleyici olan temel eğilimler yeniden sahne alabilir. Riskten kaçınma eğilimini yeniden güçlenmesi ile birlikte küresel düzeydeki durgunlaşma eğilimi yıkıcı olmaya başlayabilir; güvensizlik ve istikrarsızlık endişeleri yeni rekorların zorlanmasına sebep olabilir. Kısa vadeli ihtiyaçlar nedeniyle likidite tuzakları oluşabilir ve fiyat oynaklıkları anormal seviyelere sıçrayabilir. Artık parti değil ülke çıkarları çok daha önemli diye düşünüyorum. Bir taraftan kurtulamadığımız terör sorunundan kurtulup hukuk sisteminin işlemesi ve artık değerlenen bir TL diliyorum.
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2015, 17:00:53 ÖS Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2015, 08:32:26 ÖÖ »

34 yıllık istatistik yanılmadı. altın ons bugün 1100 usd altına geriledi ve biraz toparlayıp 1100 usd üzerine kendini attı. bakalım nerelere kadar gerileyecek ve Kapalıçarşı ne kadar etkilenecek.

this is amiga speaking.
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: