Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: dostlar kazansın  (Okunma Sayısı 32242 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2015, 12:15:28 ÖS »

umarım uyarımı dikkate alan olmuştur. titancılık diye suçlandık ama 10 günde nereden nereye. bundan sonra gevşeyip tekrar gider mi yoksa tırmanma hızla devam eder mi kestirmek zor.

this is amiga speaking.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 22, 2015, 12:32:36 ÖS »

Ticari sistemde kullanmak haricinde; Doviz alıp satanlar kur farkından ve faizden geçinmeye çalışanlar hem kendilerin hemde memleketin hayrına bir iş yapmamış olur 94-2003 yılına kadar her aşamada mark/euro/dolar tüm türkiyenin üzerine yapışmıştı kiralar döviz ile alışverişin bir kısmı döviz ile yürüyordu herkes elindekini dovize aktarıp memleketin parasının içini ettiler,

bu işin azı çoğu olmaz ihtiyacın varsa al (seyahat, ticari işlem, alışveriş) geresi bana kalırsa kendi bindiğin dalı kesmek gibi birşey

ondan sonra elin alman yaşlılarının, amerikanın çalışmayan kesiminin
adamların kağıt parasına değer vererek rahat yaşamalarını sağlama

Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2015, 12:35:04 ÖS »

Ulke ekonomisinin hic bozulmamasi dilegimle
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2015, 15:44:50 ÖS Gönderen: tmnt » Logged
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2015, 13:23:53 ÖS »

bir kıyağım olsun dedim. memleketi düşünüyorsanız daha önce düşüşün olması için arkada yapılan tiyatroyu tekrar tekrar oynarlar rahat olun. umarım daha kötüsü olmaz.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2015, 16:34:09 ÖS »

Amin dostum. ben sattım çıktım, artık gözüm kestirmiyor ihtiyacı olan bir kurum kullanır en azından. Doları düşürmek için etkili bir teknik biliyorum aslında, BDDK nın yapması durumunda dolar şu koşullarda dahi 2,5 altına 2,4-2,5 bandına gelir. Bu devletimize yarar ama çok etik değil yatırımcı açısından.
Ulke ekonomisinin hic bozulmamasi dilegimle

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2015, 09:29:42 ÖÖ »

Ve altın %5, tarih şaşmadı. İktisatta derece yapmış biri olarak yazmıştım. bu bizde %5 dolarda hareketlenmeler olduğundan 1040-1050 usd bandından ons 111x lere çıktı. yine iktisadi tecrübeme göre fed eylülde faiz arttırmayacak diyorum. Ekonomik göstergeleri faiz arttırma diyor... belki komik bir rakam %0-0,25 olan bandı %0-0,5 e alırlar yada sabit tutarlar bir süre daha.
altın aslında düşüyor temmuz başından ağustosun ilk haftasına kadar bir dip noktası olacaktır belki içinde bulunduğumuz fiyatı da dip noktası olabilir. 34 yıllık istatistiksel veriler bu yönde hiç şaşmamış. ağustos ayının ilk haftası sonrasında zirveye gitmiş ancak bu yıl farklı bir politika söz konusu, FED faiz konusunda bir ilki yapma yolunda. Biz keşke elektronik sanayi ve otomobil üretiminde iyi bir durumda olsak. Petrol kaynaklarımız olsa. Nedense hep paramız değer kaybediyor. Faizi sevmiyorum "bana yaramıyor". En güzel para ticarette ama bu sene veriler ve koşullar çok iyiye gitmiyor, aslında son 5 yıldır hızla geriye gidiyoruz. Dünyada rekabet edebileceğimiz pazar alanları hızla azalırken döviz rezervi de hızla eriyor. kısa vadeli borçları da hiç saymıyorum. Bize acilen bir mucize ekonomi politikası uygulayacak güçlü koalisyon lazım ancak koalisyon görüşmelerinin daha yeni başlamış olmasına rağmen, yeni bir erken seçim olasılığı güçlenmeye devam ediyor. Ağustos ayı ortasına doğru son üç yılda belirleyici olan temel eğilimler yeniden sahne alabilir. Riskten kaçınma eğilimini yeniden güçlenmesi ile birlikte küresel düzeydeki durgunlaşma eğilimi yıkıcı olmaya başlayabilir; güvensizlik ve istikrarsızlık endişeleri yeni rekorların zorlanmasına sebep olabilir. Kısa vadeli ihtiyaçlar nedeniyle likidite tuzakları oluşabilir ve fiyat oynaklıkları anormal seviyelere sıçrayabilir. Artık parti değil ülke çıkarları çok daha önemli diye düşünüyorum. Bir taraftan kurtulamadığımız terör sorunundan kurtulup hukuk sisteminin işlemesi ve artık değerlenen bir TL diliyorum.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 12, 2015, 09:30:42 ÖÖ »

özetle banka gram altın hesabı 94 ten 99 a...

this is amiga speaking.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 12, 2015, 11:20:28 ÖÖ »

emre sağol tavsiyene uyup bir miktar kazandım.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ağustos 12, 2015, 11:32:09 ÖÖ »

Hayırlı olsun çok sevindim. Ben birazda Euro almıştım kar görünce sabırsızlandım sattım, kısmet işte şimdi satsam daha fazla kazanırdım. Bu arada koalisyon kurulursa tüm yatırım araçlarında %3 üzerinde bir gevşeme kaçınılmaz. Piyasa algısı ve panik satışlarının sürmesi bunu %7 lere çekebilir. Koalisyon olmazsa tam tersi. Ülkemizi düşünüyorlarsa koalisyon kurarlar, yok kendi çıkarlarını düşünüyorlarsa kurmazlar. Hayırlısı olsun diyelim. Partiler ve yöneticileri geçicidir, erken seçimde sonucun bir iki puan değişeceği ama tek parti hükümetinin kesin çıkıp çıkmayacağı belirsizken ülkeyi ateşe atmazlar umarım.

this is amiga speaking.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 12, 2015, 12:36:09 ÖS »

Ben yatırımı elektronik malzemeye yapıyorum bu sıralar. Karizmatik

Para kazanacam da ne olacak, maksat kendimi geliştireyim ve arkadaşlarıma faydalı olayım. Kahkaha

Projelerimde destek olan herkese tekrar teşekkürler.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 12, 2015, 12:41:40 ÖS »

Araba fiyatları uçmuş, ek vergiler yolda, başta elektronik vs. elektroniğe yatırımı tam zamanında yapmışsınız.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 17, 2015, 19:02:05 ÖS »

WD nin red diskli 3TB bulut özellikli harici diskini aldım, yeni bir cep telefonu HD kamera vs. her ne lazımsa aldım, büyük olasılık 3 yıl bir şey alma ihtiyacım olmaz. ssd vs her şey tamamdır. şimdi fiyatlar uçar. bir ara kur 2,86-2,87 oldu. ben mi yanlış gördüm. Yarın MB bağımsızsa ve ülkenin geleceğini düşünüyorsa para politikalarını iyi uygular ve faiz artışı yapar yoksa balon iyice şişti ve patlayacak.

this is amiga speaking.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 17, 2015, 19:21:50 ÖS »

Abi İnşallah Yarın Kıyamet Kopmaz Sonra Herşey Uçuşur 3 Yıllık Plan Boşa Gitmesin Yani, O Kadar Hazırlık Tedbir Yapmışsın.Doların Sallantısı Yer Küre Çekirdegini Etkiler Felan

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 17, 2015, 19:28:57 ÖS »

doların sallantısı yer küreyi etkiler mi bilemem ama makarnacıların etkileneceği ve bu seçim makarna yardımı alamayacağı kesin. yazılarımda gün verdim saat vermedim sadece, şöyle bir bakışta  vatandaşı nasıl yoldular anlaşılıyor.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ağustos 17, 2015, 21:25:14 ÖS »

emrez: bir çok defa siyasi, politik konuların forumun işi olmadığını dile getirdik...Dolar/Euro vs. ilgilenen vardır muhakkak ama makarnacılar, salatacılar vs. hiç ilgilendirmiyor bizi...En azından bu forumda...

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: