Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Sega Master System II  (Okunma Sayısı 20820 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 10, 2015, 22:24:19 ÖS »

İlk tebrik benden gelsin

Eline sağlık üstad. Yine keyifli okudum projeyi.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2015, 22:32:51 ÖS »

Harika...Yine...her zamanki gibi.

euklides
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2015, 22:53:11 ÖS »

Bir hastayı daha taburcu ettin, eline saglık.

Amiga 500
Amiga 600
Amiga 1200
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2015, 23:31:04 ÖS »

Eline sağlık üstad
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2015, 00:01:08 ÖÖ »

Her zamanki gibi harika

Bu arada araba cilası ilginçmiş, plastik yüzeylerde de işe yaradığını bilmiyordum. Son dokunuş olarak bir bez parçasına silikon sprey sıkıp onla siliyordum; araba cilasını da ilk fırsatta deneyeceğim
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2015, 00:19:33 ÖÖ »

Son dokunuş olarak bir bez parçasına silikon sprey sıkıp onla siliyordum; araba cilasını da ilk fırsatta deneyeceğim

kılcal cizikler için ideal. dairesel hareketlerle sürüp/ovalayıp 15 dk kurumasını bekliyorsunuz. sonra yumuşak kuru bezle ovalayıp temizliyorsunuz (cilanın satıldığı yerde satılan 3'lü bez setleri var )

sonra girintili yerlerinde kalan cila tozlarını da ister ıslak bez ister diş fırçası ile alınca işlem tamamlanıyor.

dediğim gibi logolardan yazılardan uzak tutun...

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2015, 04:10:06 ÖÖ »

Tebrikler Yavuz abi hiç sıkılmadan keyifli bir şekilde okudum. Hep elektronik cihazların tamiri konusunda tecrübe kazanmak, öğrenmek, tamir edebilmek istemişimdir ama kafa basmıyor işte, hiç bişey öğrenemiyorum.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Temmuz 11, 2015, 06:24:51 ÖÖ »

Tebrikler sensei

Abi araba cilasi cok iyi fikirmis, uygulamak gerek.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Temmuz 11, 2015, 11:06:39 ÖÖ »

+10²

böyle cihazlara hayata dönderen bütün ustaların ellerinden öpülür!

Harika...Yine...her zamanki gibi.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 12, 2015, 15:39:47 ÖS »

eline sağlık yavuz.
osiloskopla frekans ölçmeyi bi ara araştırdım bulamamıştım sonra frekans metre almıştım şuan frekans metrede bu tarz ihtiyacımı gideriyorum ama osiloskopla nasıl ölçüldüğünüde öğrenmek isterim nasıl ölçüyorusun Kahkaha ( sanırım senin osiloskop ve benim osiloskop aynı bendeki ( rigol ds1102e ) )
Thathurts
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 13, 2015, 06:08:22 ÖÖ »

olağanüstü..
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 13, 2015, 15:34:23 ÖS »

eline sağlık yavuz.
osiloskopla frekans ölçmeyi bi ara araştırdım bulamamıştım sonra frekans metre almıştım şuan frekans metrede bu tarz ihtiyacımı gideriyorum ama osiloskopla nasıl ölçüldüğünüde öğrenmek isterim nasıl ölçüyorusun Kahkaha ( sanırım senin osiloskop ve benim osiloskop aynı bendeki ( rigol ds1102e ) )

abi "trigger" olayına girmen lazım. Probu bağladıktan sonra (Rigol'de Auto'da değil de CH1 veya CH2'i seç artık hangi probu kullanıyorsan) en sağda trigger  ayarı var, orada "menu" tuşuna basınca nasıl bir tür trigger kullanacağını seçebiliyorsun. Default "edge detect" olması lazım ki bu yeterli. Yani rigol sinyal frekansını ölçebilmek için senkronize olacağı yöntem bu.

Sonra Trigger ayar düğmesi ile oynayınca yatay turuncu bir çizgi belirecek ekranda. Bu çizgiyi oynatınca osiloskop sinyale bu çizginin üstüne çıktığı noktalarda "kilitlendiğini" göreceksin. Frekansı ekranda görebilmek için (yani rigol'un bunu ölçebilmesi için) ekranda sinyale dair en az 1 tam döngünün olması lazım.

Tabii CH1'in menü ayarından da ekranda frekansı göstermeye ayarlamış olman da lazım.

Bütün iş trigger'da yani

Olmadı eve gidince bir iki ekran görüntüsü paylaşırım...

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 13, 2015, 16:59:55 ÖS »

eline sağlık yavuz.

abi "trigger" olayına girmen lazım. Probu bağladıktan sonra (Rigol'de Auto'da değil de CH1 veya CH2'i seç artık hangi probu kullanıyorsan) en sağda trigger  ayarı var, orada "menu" tuşuna basınca nasıl bir tür trigger kullanacağını seçebiliyorsun. Default "edge detect" olması lazım ki bu yeterli. Yani rigol sinyal frekansını ölçebilmek için senkronize olacağı yöntem bu.

Sonra Trigger ayar düğmesi ile oynayınca yatay turuncu bir çizgi belirecek ekranda. Bu çizgiyi oynatınca osiloskop sinyale bu çizginin üstüne çıktığı noktalarda "kilitlendiğini" göreceksin. Frekansı ekranda görebilmek için (yani rigol'un bunu ölçebilmesi için) ekranda sinyale dair en az 1 tam döngünün olması lazım.

Tabii CH1'in menü ayarından da ekranda frekansı göstermeye ayarlamış olman da lazım.

Bütün iş trigger'da yani

çok iyi olur zahmet olmazssa frakans metrede khz lerde sorun çıkıyor ayrıca 2 cihazla kontrol etsem daha ayrı bir emin olurum yada keyfime göre seçerim birini kulanırım.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Temmuz 13, 2015, 17:06:36 ÖS »

Bütün iş trigger'da yani

Ben de diyorum neden bazı sinyallerde frekans gösterirken bazılarında ? çıkıyor frekans hanesinde. Şu trigger olayına ben de bakayım bir benim osiloskopta.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
kaizen71
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 13, 2015, 17:55:15 ÖS »

Ellerinize sağlık. Gerçekten çok güzel bir çalışma ve paylaşım. Bir şey sormak istiyorum (aslında soracağım çok şey var ama ) temizlik aşamasında ne kullanıyorsunuz. Ben de elimdeki retro bilgisayarların PCB'lerini temizlemek istiyorum da. Teşekkürler. Saygılarımla.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: