Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeDoberman (DMA Tabanlı Kartuş Projesi)
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Doberman (DMA Tabanlı Kartuş Projesi)  (Okunma Sayısı 151986 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Ekim 31, 2015, 22:46:37 ÖS »

Arkadaşlar, teşekkür ederim.

Bütün projecilere sesleniyorum.. 
30 sene önce nerelerdeydiniz ?   Kahkaha

Açıkçası bende o zamanlarda da aynı heves ve ilgi vardı ama malesef teknik ve maddi imkanlar elvermiyordu. O yıllarda öğrenci harçlığı ile yanan bir C64'ü yaptırmak pek kolay değildi.Ayrıca bugün artık peynir ekmek gibi bulunan bazı işlemciler, logic chipler vb o zamanlar yoktu yada çok kısıtlı idi...

Nefis olmuş, tebrikler. Freeze/defreeze çok hızlı, sanki emulator'da snapshot yapılıyor gibi. Artık oyunları gerçek makinede oynarken freeze yaparak rahatça bitirebiliriz. icomp kutu da gelmiş, üzerine doberman resimli bir etiket iyi gider. icomp kutu protovision'dan mı yoksa daha ucuz bir kaynak bulabildin mi?

Teşekkürler Metallic. Icompları ben vesalia.de den aldım. Bence  6euro+shipping anlamsız pahalı ama başka ucuz bir kaynak da bulamadım. Zaten fazla almadım ben. Bir kaç prototiplik aldım...

https://www.vesalia.de/e_c64cartshell[7220].htm

ghosts'n goblins değil mi o, bu oyunun 2. bölümüne bir kere geçebilmiştik yirmi seneden fazla oldu sanırım, yani oyun konusunda yalnız değilsin, fakat bu özellik sayesinde artık kaldığımız yerden devam edeceğiz, eline sağlık.

Evet, Ghosts'n Goblins. Bu oyunun müziğine ve ambiyansını çok seviyorum. Grafikler de kaliteli sayılır. Aslında bu oyun 6 bölüm ama C64 versiyonunda sadece 4 bölüm var. Yapımcı şirket ara yüklemesiz olması için ısrarcı olmuş, bu sebeple 4 bölümü sığdırılabilmiş. Müzikte de Chopin Prelude No:20 den esinlenilmiş...

Şık olmuş yeni özellik. Bence ekran belleğinde kod çalıştırmadan önce ekranı kapasan daha şık bir görüntü olur.

Selam i_r_on. Teşekkrüler. Açıkçası ben ekran belleğinde kod çalıştırmıyorum. Freeze ve DeFreeze daha aşağı bir yerlerde çalışıyor. Ekrana çıkan o textlerin sebei başka. Defreeze esnasında önce 64KB RAM'i yüklüyorum DMA ile. Sonra da D000 sonrasındaki IO bölgesini. İlk başta RAM yüklenirken eğer orjinal programcı yada kıran artık herkimse 0400 lerde birşeyler bırakmış ise, D000 daki I/O bölgesine yüklenene kadar ekranda o textler görünüyor.

Zaten bu ilk deneme, görselliğe falan vakit ayırmadım hiç. Belki önce IO bölgesini yükleyip sonra RAM'i yüklemeyi deneyebilirim. Ama ekranı kapatma şansım yok. Çünkü ekran kapalı olunca VIC Bad Line yaratmadığı için Doberman DMA yapamıyor. Hani o da belki DMA gerekmeyen zamanlarda kapatılıp, açılabilir ama bu sefer freeze ve defreeze kodları büyüyecek. Olabildiğince kısa olmaları için özen gösterdim. Zira freeze ve defreeze kodu oyunun içinde lazım olan bir bölgeye denk gelirse kötü şeyler olur ...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Kasım 23, 2015, 19:15:05 ÖS »

Doberman'lar hayırlısıyla yoldalar...  Kahkaha

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #152 : Kasım 23, 2015, 19:24:53 ÖS »

Profesyonel tasarım kendini hemen belli ediyor. Bizimkiler bunun yanında oyuncak gibi kaldı. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Kasım 23, 2015, 19:38:49 ÖS »

Profesyonel tasarım kendini hemen belli ediyor. Bizimkiler bunun yanında oyuncak gibi kaldı. Kahkaha

Teşekkürler. PCB Tasarımı bittikten sonra, üzerinde vakit harcayıp gözüme hoş gelecek şekilde detaylandırmayı seviyorum açıkçası. Ama bu tarz bir projede, gelen ilk parti PCB'nin üzerinde düzeltme, atlama, kesme vb. yapmadan çalışması daha önemli. Gelince göreceğiz artık bakalım nasıl olacak, çalışacak mı ilk seferde... Kahkaha Bu arada daha önceki PCB çizimini neredeyse tamamen yeniledim. O ilk tasarım elde basmak için o şekilde idi, ayrıca USB konnektörü, buttonlar, kartuş vida deliği falan da eklenince bayağı bir değişikklik oldu...

NOT: Bir de buna bol miktarda test point ekledim görüleceği üzere.

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #154 : Kasım 23, 2015, 19:46:04 ÖS »

Vay canına, hakikaten ne kadar güzel görünüyor PCB'si bile Kahkaha
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Kasım 23, 2015, 20:17:48 ÖS »

Pcb güzel görünüyor delimawi, eline sağlık. Senin pcb'lerin gelmesine kaç gün var? =)
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #156 : Kasım 23, 2015, 22:09:06 ÖS »

Acayip bir şey bu...çok şağlam. Görünüyor...eline sağlık...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #157 : Kasım 23, 2015, 22:19:16 ÖS »

Pcb oldukça şık gözüküyor

Hepsi ok ama o U6'yı lehimlemek epey bir ter attırır adama

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #158 : Kasım 23, 2015, 22:34:12 ÖS »

Hepsi ok ama o U6'yı lehimlemek epey bir ter attırır adama

U6, QFN kılıfında bir entegre. Bu güne kadar karşılaştığım QFN ler iki tipte. Bazılarında bacakları yan duvarlarda kesilmiş olarak görebiliyorsun. Bazıları ise sadece alt yüzde. Eğer yan duvarlarda bazaklar var ise, kolaylıkla bıçak tipli bir havya ile lehimlenebiliyor aslında. Esas sıkıntı sadece alt yüzde pad olanlar. Bunları ancak sıcak hava ve flux ile lehimlemek mümkün oluyor. Benim devrede U6, kolay lehim yapılabilir tipte... Kahkaha

Bu da zor tipte olana bir örnek:

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #159 : Kasım 23, 2015, 22:39:45 ÖS »

Pcb güzel görünüyor delimawi, eline sağlık. Senin pcb'lerin gelmesine kaç gün var? =)

Emin değilim Metallic, herhalde ocak ayını bulacaklar.
Bu arada sen kutuları nereden sipariş verdin? Daha ucuz bir kaynak bulabildin mi?

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #160 : Kasım 23, 2015, 23:13:07 ÖS »

Ben Protovision'dan alıyorum, gördüğüm kadarıyla en ucuz satan yer orası. 5.90€ olan fiyat, Almanya dışı satışlarda VAT olmadığı için 4.96€'ya düşüyor.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #161 : Kasım 23, 2015, 23:26:45 ÖS »

Yurtdışında yaşayan bir arkadaşım şu adresi gönderdi. İşe yarar mı bilmiyorum, fiyat çok ucuz.

http://www.sklep.cyfronika.com.pl/en_US/p/Z-7-Obudowa-z-tworzywa-Z7-wymiary-19-x-68-x-90-mm-CARTRIDGE-czarna/16448

http://www.sklep.cyfronika.com.pl/en_US/p/KM-20-Obudowa-z-tworzywa-KM20-wymiary-91x68x18mm-czarna-polistyren-1/30264
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #162 : Kasım 23, 2015, 23:32:15 ÖS »

Hakikaten bedavadan biraz pahalı. Acaba kalite nasıl?
Bu fiyata açıkçası transparan mavi olmamasına bile katlanılabilir... Kahkaha

hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #163 : Kasım 23, 2015, 23:58:03 ÖS »

Üstadım inanın sözün bittiği yer Bu proje forumda nasıl gözümden kaçmış şaşırdım... 
Kendinizi bu denli geliştirmiş olmanız ve dönüp yıllar sonra bu makineye bu denli hayat verip heyecan verici kartuşu hazırlamanız ayakta alkışlanacak bir durum. Tek solukta 11 sayfayı okuyuvermişim.
Ayrıca sizlere projenizde destek veren, iron, metallic, LW3d, Simon ve ismini sayamadıklarıma da selamlar...

Eğer ki üretime geçerseniz beni de 2 adet olarak eklemenizi rica ederim...
Nasıl ki c64 ümü 30 senedir sakladıysam emin olun ömrüm vefa ederse emeğinizi o denli saklamak isterim.

tekrardan saygılar, sevgiler.. 

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #164 : Kasım 23, 2015, 23:59:27 ÖS »

>delimawi  Pek ucuz sayılmaz, artı kargo masrafı var. Ama icomp kutularını almak için en uygun yer olarak Protovision görünüyor. FC3+'larda kullandığım kutuları oradan aldım, kalite ortada =) Zaten tek bir üretici var, hepsi icomp yani Individual Computers'ın ürettiği kutuları satıyorlar. Protovision'daki şeffaf mavi ve şeffaf kırmızıları ben bitirdim =) Şeffaf maviden 7 adet kalmış maalesef. Adetli alacak olursan siteden mesaj atabilirsin. Jakob ilgileniyor kutularla, muhabbeti iyi bir c64 scener & 6510 asm coder kendisi.

Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: