Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımPC'de ADF dosyası ile Amiga 500 Disketi oluşturmak
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC'de ADF dosyası ile Amiga 500 Disketi oluşturmak  (Okunma Sayısı 20069 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 03, 2015, 20:36:38 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar;

piyasada bu tarz programlar araştırdım ama bulamadım.

PC'deki floppy ile Amiga 500 disketi oluşturmak için kendi çapımda araştırmalar yapmaktayım.

Geldiğim son nokta:

1. Disket kalıbı tanımlanabilen; sanal disket sürücüsü, oluşturan program araştırdım, bulabildiğim : http://www.sordum.net/10109/virtual-floppy-drive-sanal-disket-surucusu

2. ADF dosyasını 720K kalıp olarak tanıttım, b:\ sürücüsünü oluşturdum

3. Yeni aldığım 1.44 disketleri bantladım 720 olarak formatladım, floppy sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve formatlıyor.

4. cmd Komut ile "DISKCOPY b: a: /v" olarak sorunsuz bir şekilde kopyaladım.

5. Oluşturduğum disket Amiga 500'de çalışmadı, 2 adet kafaları temiz floppy var ikisi ile denedim.

6. Disketi test etmek için; "test.adf" adında dosyayı kopyaladım ve b:\ sürücüsüne tanımladım, b:\'yi formatladım ve "DISKCOPY a: b: /v" komutu ile a:\'nın kalıbını aldım, "test.adf" dosyası winUAE3100 emülatöründe sorunsuz çalıştı.

Bu şekilde sonuç alamadım.

Hex okuyucu program ile; çalışan Amiga 500 disketini PC'de takıp hex'ini bin dosyası olarak kaydedip, burada paylaşın lütfen, kaynak olarak deneyeyim.

Farklı fikri olan arkadaşlar bu sorunu beraber çözelim.
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2015, 20:50:26 ÖS Gönderen: NoStres » Logged

egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2015, 20:47:36 ÖS »

Normal şartlarda pc'ye bağlı bir floppy ile Amiga formatında disket yazabilmek mümkün değil. Pc floppysini hazırlanacak bir kablo ile paralel porttan pc'ye bağlayıp disket yazabilmek mümkün. Şurada bu işlemi yapan program ve kablonun yapımı detaylı olarak anlatılıyor: http://m1web.de/ADTWin/
Denediğim yöntemler arasında en hızlı ve verimli yöntem bu (Amiga'ya null modem ile bağlanıp disket yazdırmak falan işkence).
Not: Bu yöntemle sadece diskete yazma işlemi yapılabiliyor, okumak mümkün değil.
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2015, 20:58:08 ÖS »

egemenk@ Hocam kablo yok elimde, bu sorunu da çözebileceğimizi düşünüyorum.

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2015, 21:22:44 ÖS »

Bu konuyla ilgili olarak tolga  abacı  arkadaşımızın .iflop projesi vardı.Konu ile ilgili bilgi forumda aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Bu arada tolga'ya  selamlar....

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7723.0

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2015, 22:07:09 ÖS »

blackturk@ Güzel proje, üreten insanı takdir diyorum.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2015, 12:40:35 ÖS »

bu zor değil ama standart pc lerde 1.44 bile yok. bu yüzden usb olabilir. ben mk4 pci kullanıyorum.

this is amiga speaking.
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2015, 12:26:07 ÖS »

EMREZ@ Kullandığım P4 makina üzerine entegre 1.44 var.

Diskete rom amayı deneyeceğim, ama sanmıyorum, Amiga 500 dikestindeki boot loader hex kodunu arıyorum hiç kaynak yok.

Bir arkadaş amiga disketini PC'de http://mh-nexus.de/downloads/HxDtr.zip pragram ile okusa ne iyi olu

Denemeye devam...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2015, 14:31:13 ÖS »

Sevgili NoStress acayip bir kavram kargaşası içinde olduğun düşünüyorum. Öncelikle hex editörün sana bir faydası olmayacağını söyleyeyim. Tolga'nın zamanında anlattıklarından aklımda kaldığı kadarıyla Amiga floppy'leri veriyi MFM formatında kaydediyor. Bunu PC üzerinde okuyamazsın çünkü PC'lerde floppy kontrolcüsüne yazılımsal olarak müdahele edilemiyor. Bunu halleden bir hack var. Ancak iki floppy gerektiriyor ve DOS üzerinden çalışıyor. USB floppyleri desteklemiyor.

Eğer AmigaDOS formatlı bir diskin Boot sektör verisinin işine yarayacağını düşünüyorsan, her hangi bir standart formatlı disketi emülatör üzerinde XCOPY ile veya DOPUS (Bundan emin değilim) ile inceleyebilirsin. Ancak oyun disketleri işini görmeyecektir. Bunları Boot sektörü farklı oluyor. Standart boot sektör için Workbench disketlerine bakabilirsin.

Gotek/Cortex hack çıktıktan sonra bence bunların hiç birine ihtiyaç kalmadı ama eğer illaki Amiga disketine yazman gerekiyorsa, tüm bunlarla uğraşmak yerine, null modem kablo ayarlayıp Amiga Explorer kullanarak yapmanı öneririm.

PS. Bir diğer alternatif Amiga'da MS-DOS 770k formatlı disketleri okuyabilirsin. ADF imajları lzh ile 770k'nın altında sıkıştırabilirsin.
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2015, 17:12:05 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2015, 15:09:03 ÖS »

disketi 770K olarak nasıl formatlayabiliriz, standart 720K olmaz mı 
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2015, 16:44:55 ÖS »

wizofwor@

kavram kargaşası:
Bu konuda hemfikiriz Kahkaha

PC üzerinde okuyamazsın:
Fiziksel olarak denediyseniz bilgi verir misiniz? boşuna uğraşmayayım.

iki floppy gerektiriyor ve DOS üzerinden çalışıyor:
Bunu halleden Hacker ile ilgili bilgi verir misiniz?, bende 2 Floppy yok ama olan arkadaşlar deneyebilir.

her hangi bir standart formatlı disketi emülatör üzerinde:
Emulatörde çalıştırabileceğim; open disk özelliği olan hex editor işimi görebilir belki. Bu bilgi artı oldu.

illaki Amiga disketine yazman gerekiyorsa:
Orjinalliği bozmadan; Disket ile diğer donamınlarını test edip, temizlik ve bakımını yapıp kenara kaldırmak istiyorum.

null modem kablo ayarlayıp Amiga Explorer:
Bun yöntemi araştırdım; elimde serial ayarlarını yapabileceğim, worbench veya amigaya ait hiç bir disket yok.

ADF imajları lzh ile 770k'nın altında sıkıştırabilirsin:
LZH ile ilgili bilgi verir misin?
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2015, 16:54:07 ÖS Gönderen: NoStres » Logged

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2015, 16:50:02 ÖS »

g 600@
1.44 disketi 720 olarak formatlamak için:
1. Disket üzerindeki iki deliğide kapat.
2. Başlat/Çalıştır cmd komutunu gir, 720 formatlama (FORMAT A: /T:80 /N:9) komutu ile formatla.

bu kadar.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2015, 17:05:05 ÖS »

@NoStres

Disk2FDI programı + DOS + 2 floppy sürücü (anakarta aynı kablo ile bağlı) yardımıyla herhangi bir Amiga disketini PC'ye aktarabilirsiniz. Özel bir maharet gerektirmiyor ama gereksinimlerini günümüzde karşılamak o kadar da kolay değil...

http://www.oldskool.org/disk2fdi/
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2015, 17:10:00 ÖS »

MS-DOS DD disk kapasitesi tarafımdan sehven 770k olarak yazılmıştır. Doğrusu 720 olacaktır. Windows içinden ulaştığınız komut satırı'nın bazı yetenekleri kırpılmış olduğu için 720 formatlamayabilir. Alıcının ayarlarıyla oynamayın. Yanılmıyorsam Windows 7 ile birlikte bu özellik kaldırıldı.

LZH/LHA ve LZX için gerekli programlarınson versiyonlarını Aminet'ten alabilirsin. Bu programların 68000 altında çok yavaş çalıştığını hatırlatayım. Hele 1MB ram'le imkansız bile olabilir. Ben 2MB ile ADF'leri ram diske atıp oradan diskete yazıyordum. ADF'yi diskete atmak için gereken yazılımda Aminet'te var.

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2015, 17:17:11 ÖS »

witchdoktor@ hocam Elimde hiç amiga disketi yok, o sebepten oluşturmaya çalışıyorum.

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2015, 17:18:51 ÖS »

wizofwor@ O siteyi bir araştırayım teşekkürler.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: