Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn son hangi ürünü aldınız?
Sayfa: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 240   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En son hangi ürünü aldınız?  (Okunma Sayısı 2062218 defa)
0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozzy
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #885 : Ağustos 22, 2016, 15:41:00 ÖS »

@ozzy, çok enteresanmış. Ürün geldiği zaman tecrüblerini paylaşır mısın? Merak ettim. Nasıl bir sonuç verecek acaba? Birde, dönemin tüm popüler cihazlarına uygun mudur acep? RS232 sanırım?

Hocam, bağlantı arayüzü DE9 connector olarak geçen dönemin konsollarının çoğunda kullanılan sistem. Ben C64'üm için alıyorum ama Atari 2600'e de uygun olduğunu gördüm. Commodore VIC-20, 128, Amiga, Amstrad CPC,  Sega SG-1000, Master System, Mega Drive/Genesis, 3DO Interactive Multiplayer,  NEC PC-88, PC-98 gibi sistemlerde de kullanılıyormuş. (Kaynağım Wikipedia  )
Ürün gelince hakkında bir kullanıcı yorumu da bırakacağım ama ürünün gelmesi sanırım eylül sonunu bulacak 
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #886 : Ağustos 22, 2016, 16:07:47 ÖS »

Ozzy'nin bahsettiğin konnektörleri biz yıllarca DSUB-9 veya DB9 olarak bildik. Şimdi wikipedia sayfasını DE9 olarak değiştirmişler. Diğer sayfaları da buraya yönlendirmişler.

Dönemin bilgisayarlarının çoğu bu bağlantıyı kullanır ama standart olan sadece konnektör. Joystickler değil. Commodore Atari standardını kullandığı için sorun olmaz ama Amstrad'ın Sega'nın kontrolcüleri Atari uyumlu değildir. Bu yüzden Quickshot joysticklerin altında MSX,Atari,SEGA diye giden selektörler var.

@ozzy, çok enteresanmış. Ürün geldiği zaman tecrüblerini paylaşır mısın? Merak ettim. Nasıl bir sonuç verecek acaba? Birde, dönemin tüm popüler cihazlarına uygun mudur acep? RS232 sanırım?

Çocukluğumda bun tarz cihazları vitrinlerde çok görürdük. Tabi o zamanlar  joystickler biraz lükse kaçıyordu. Kanlı canlı görme fırsatım olmadı. Tecrübeleri bende merak ediyorum.

ozzy
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #887 : Ağustos 22, 2016, 16:14:36 ÖS »

Ozzy'nin bahsettiğin konnektörleri biz yıllarca DSUB-9 veya DB9 olarak bildik. Şimdi wikipedia sayfasını DE9 olarak değiştirmişler. Diğer sayfaları da buraya yönlendirmişler.

Dönemin bilgisayarlarının çoğu bu bağlantıyı kullanır ama standart olan sadece konnektör. Joystickler değil. Commodore Atari standardını kullandığı için sorun olmaz ama Amstrad'ın Sega'nın kontrolcüleri Atari uyumlu değildir. Bu yüzden Quickshot joysticklerin altında MSX,Atari,SEGA diye giden selektörler var.

Çocukluğumda bun tarz cihazları vitrinlerde çok görürdük. Tabi o zamanlar  joystickler biraz lükse kaçıyordu. Kanlı canlı görme fırsatım olmadı. Tecrübeleri bende merak ediyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler hocam, zaten kutunun üzerinde Commodore ve Atari diyor. Atari için uygun olan joysticklerin Commodore için çalıştığını biliyordum ama diğerleri için benim de pek fikrim yoktu. Demek ki yalnızca konnektörler benzermiş. Bahsettiğiniz arayüzü ben de yıllarca DB9 olarak biliyordum, Wikipedia'da DE9 olarak görünce herhalde ben yanlış biliyorum sonucuna vardım. 
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #888 : Ağustos 25, 2016, 15:55:08 ÖS »

Ekmek kasa C64'ümü sattığım için çok pişman olmuştum; aileye yeniden C64-II geldi, alta yapıştırılmış jelatin nedir bilmiyorum, biraz temizlik yapıp hemen örümcek gibi sardım.

İlk sahibi olan Erkan Bey'e, cihazı çok iyi muhafaza ettiği için buradan Teşekkür ederim.

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #889 : Ağustos 25, 2016, 16:13:12 ÖS »

Jelatin zamanla C64 ün kasasina kaynamasin sonra...
Bu arada hayirli olsun.
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #890 : Ağustos 25, 2016, 16:34:26 ÖS »

Jelatin zamanla C64 ün kasasina kaynamasin sonra...
Bu arada hayirli olsun.
Teşekkürler,

Jelatini sökecektim ama, uzay teknolojisinde kullanılan sarı bantlara benzettim, bir işe yarıyordur diye sökmedim.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #891 : Ağustos 25, 2016, 18:39:15 ÖS »

en son bunları satın aldım

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #892 : Ağustos 25, 2016, 18:57:50 ÖS »

june8efe,
PS1'ler piyasada umduğumdan daha çokmuş; bu tarz cihazları koruyan, sağını solunu delmeyen , ileri görüşlü kıymet bilen insanların olduğunu bilmek güzel. 

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #893 : Ağustos 25, 2016, 21:20:22 ÖS »

NoStres,
birde cd-rom emulatorü çıksa da doya doya oyun oynasak.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #894 : Ağustos 26, 2016, 09:38:50 ÖÖ »

Amigateknik şafak bey den ps2 mouse dönüştürücüsü aldım. A600 e uyması için fotoğraftaki gibi yamultma traşlama gerekti

PS2 canmış Kahkaha

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #895 : Ağustos 28, 2016, 22:26:09 ÖS »

Bu güzelleri kurtardım, hurdaya gideceklerdi
Macintosh plus 1 mb ve Macintosh Lc3
Ikisi de çalışıyor, şimdi bana 12 ince bir Apple monitör lazım

« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2016, 22:29:26 ÖS Gönderen: phantom » Logged
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #896 : Ağustos 29, 2016, 09:37:12 ÖÖ »

Maşallah çok temizmiş, hayırlı olsun.

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #897 : Ağustos 29, 2016, 10:07:32 ÖÖ »

Teşekkür ederim, plusun köşesinde ufak bir çatlak var ama olsun, çalışıyor sonuçta, ben çalışmaz herhalde diye almıştım, güzel bir sürpriz oldu
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #898 : Ağustos 29, 2016, 16:29:24 ÖS »

Almadım Hediye geldi.

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #899 : Ağustos 29, 2016, 22:39:00 ÖS »

Kurtardığın için teşekkürler, hayırlı olsun ikili gayet temiz görünüyor.

Sayfa: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 240   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: