Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetFitzgerald'ın Sega Saturn Başlığı
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Fitzgerald'ın Sega Saturn Başlığı  (Okunma Sayısı 45090 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Kasım 10, 2015, 20:46:46 ÖS »

Haa bu sadece Satur'lere özel bi durum da değil, mesela Playstation 1 fat kasa Pal cihazların boadları da değişik oluyor, lens mekanizması da değişik oluyor bibirine uymuyor, lens alırken mutlaka modeline bakılıp alınması gerek, Ps1 lensi diye değil.

Bu arada yeni lens'i taktım cihaza fakat eski sorun devam ediyor....

Sega saturn ekranı geliyor ve orada takılı kalıyor birkaç defa denersemde oyun menüsüne kadar geliyor ve loading de kalıyor... Destructiom derby oyunum var bitane sanalpazardan aldığım acaba oyun cdsinde mi problem var anlamış değilim yani sorun lens değilse nedir daraldım resmen

Saturn'ü nereden almıştın, daha önce çalışıyormuydu arızalı mı aldın? Lens'in bozuk olduğunu kim söyledi?

Bios pilinin olup olmaması önemli değil olmasada çalışır.

Arkadaşımdan aldım durup duruyormuş 2 bozuk gamegear ve bir adette bozuk saturn.
Bozuk halde satmak yerine yaptırıp kendim kullanmak istedim...
Çocukluğundan kalmaymış sadece kasa kalmış sanalpazardan ben aldım kol ve oyun cihazı denemek için
Lensi değiştirmeyi ben istedim aklıma o geldi bu şekilde çözülür sorun belki diye...

Bu makinanın sorunu lens değil gibi görünüyor, oynatma menüsünde CD koyduğun zaman oynatma menüsü sanki donmuş gibi kalıyorsa ve CD sürekli dönemeye devam ediyorsa sorun büyük.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Kasım 10, 2015, 20:48:16 ÖS »

Bios pilini değiştirmeyi dene.

bios pili hiç yok arka kapağıda mevcut değil hiç üzeirne düşmemiştim o konunun mühimmiydi o
Pil bitikse çalışmıyor da

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Kasım 10, 2015, 20:59:06 ÖS »

Haa bu sadece Satur'lere özel bi durum da değil, mesela Playstation 1 fat kasa Pal cihazların boadları da değişik oluyor, lens mekanizması da değişik oluyor bibirine uymuyor, lens alırken mutlaka modeline bakılıp alınması gerek, Ps1 lensi diye değil.

Bu arada yeni lens'i taktım cihaza fakat eski sorun devam ediyor....

Sega saturn ekranı geliyor ve orada takılı kalıyor birkaç defa denersemde oyun menüsüne kadar geliyor ve loading de kalıyor... Destructiom derby oyunum var bitane sanalpazardan aldığım acaba oyun cdsinde mi problem var anlamış değilim yani sorun lens değilse nedir daraldım resmen

Saturn'ü nereden almıştın, daha önce çalışıyormuydu arızalı mı aldın? Lens'in bozuk olduğunu kim söyledi?

Bios pilinin olup olmaması önemli değil olmasada çalışır.

Arkadaşımdan aldım durup duruyormuş 2 bozuk gamegear ve bir adette bozuk saturn.
Bozuk halde satmak yerine yaptırıp kendim kullanmak istedim...
Çocukluğundan kalmaymış sadece kasa kalmış sanalpazardan ben aldım kol ve oyun cihazı denemek için
Lensi değiştirmeyi ben istedim aklıma o geldi bu şekilde çözülür sorun belki diye...

Bu makinanın sorunu lens değil gibi görünüyor, oynatma menüsünde CD koyduğun zaman oynatma menüsü sanki donmuş gibi kalıyorsa ve CD sürekli dönemeye devam ediyorsa sorun büyük.

O menüde cd yi takınca oyuna geçecekmiş gibi siyah ekran geliyor ve orada kalıyor

Daha önce 2-3 kez oyun menüsüne kadar geldim gameplay e geçecekken dondu hep
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Kasım 10, 2015, 21:16:28 ÖS »

Lens'in bitik olduğu CD yi döndürmemesinden anlaşılır veya çok az bi süre okumaya çalışır ve sonra durur. Böyle durumlarda lensten şüpheleneceksin.

Daha önce bozuk Satürn'lerle çok uğraştım, tamir ettim, bu donma sorunana neden olabilecek şeylerden bir tanesi, bozulmuş, yaşını doldurmuş kondansatörlerdir, senin yapabileceğin en pratik şeyde bunları değiştirmektir. Anakartın üzerinde bulunan, gözüne çarpan, şişmiş, kararmış gibi duran kondansatörleri tespit edip tek tek değiştirip sonucuna bakmalısın. Eğer bariz bi şekilde kendini belli eden varsa ilk onu değiştir sonra dene, tespit edemiyorsan hepsini değiştirmen k lazım.. %80 sorunun çözülecektir. PSU kısmındaki kondansatörleri de kontrol etmelisin.

Ama tabiki oyun CD si de bozuk olabilir, çizik varmı durumu nasıl bunu da kontrol et. Kondansatör işine girişmeden önce herşeyden emin ol.

Elimde bir iki tane Satürn oyunu var kutusuz, istersen senin bozuk GameGear ların biriyle takasta edebiliriz. 

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Kasım 10, 2015, 21:21:02 ÖS »

Lens'in bitik olduğu CD yi döndürmemesinden anlaşılır veya çok az bi süre okumaya çalışır ve sonra durur. Böyle durumlarda lensten şüpheleneceksin.

Daha önce bozuk Satürn'lerle çok uğraştım, tamir ettim, bu donma sorunana neden olabilecek şeylerden bir tanesi, bozulmuş, yaşını doldurmuş kondansatörlerdir, senin yapabileceğin en pratik şeyde bunları değiştirmektir. Anakartın üzerinde bulunan, gözüne çarpan, şişmiş, kararmış gibi duran kondansatörleri tespit edip tek tek değiştirip sonucuna bakmalısın. Eğer bariz bi şekilde kendini belli eden varsa ilk onu değiştir sonra dene, tespit edemiyorsan hepsini değiştirmen k lazım.. %80 sorunun çözülecektir. PSU kısmındaki kondansatörleri de kontrol etmelisin.

Ama tabiki oyun CD si de bozuk olabilir, çizik varmı durumu nasıl bunu da kontrol et. Kondansatör işine girişmeden önce herşeyden emin ol.

Elimde bir iki tane Satürn oyunu var kutusuz, istersen senin bozuk GameGear ların biriyle takasta edebiliriz. 

Bu sega nın kondansatör tedarikçisini allah nasıl biliyorsa öyle yapsın..
Tamam son çare olarak onlarada bakacağım sonra. Gamegearları forumdan bir arkadaş alıp tamir edecek sağolsun
Oyunun cd si çok iyi durumda muhtemelen kondansatör hatası... Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim!!!
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Kasım 10, 2015, 21:22:11 ÖS »

Şu içiçe alıntılardan vazgeçsek. Birazcık uğraşıp cevap verdiğiniz kısım haricindekileri silmek bu kadar mı zor?

İnanın insanda okuma şevki bırakmıyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Kasım 12, 2015, 18:52:45 ÖS »

Resimler / NTSC-J Sega Saturn HST-0001

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: