Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 171852 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #195 : Ekim 10, 2016, 00:51:30 ÖÖ »

azul driver ı elle kurulum yap oto kurulum çakıyor başıma gelmişti
aygıt yöneticisinde sağ tıkla sonra driver bölümünden yükleme seçeneklerine girdiğinde elle seçin ile driver ın konumunu bul ve yükle
dijital imzalı olmayan bir driver olduğu için kurulum sıkıntı yapıyor bu şekilde sorunu halledebilirsin
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #196 : Ekim 10, 2016, 09:02:07 ÖÖ »

Azul bende arcadevga vardi ilk oncelikle temiz bir xp64 kurcaksin kart normal ekran kart gibi tanitacaksin direk driverindan kurulum biitiginde setupdan yukluceksin xp64sp2 kurulu olcak..digital imza cikarsa hepsini kabul edip kurcaksin kurulum bittikten sonra kendin ac kapat blgyi..sonra acilista o dedigin bolum cikacak burdanda Standart 15khz monitoru sececeksin eger cikmazsa kurulum drivirinda icinde biryerde manuel olarak kurablrsin..sonra ekranin sag alt kosesinde bir ikon belircek burdan cznrlugu secebilirsin...

Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #197 : Ekim 10, 2016, 10:08:30 ÖÖ »

Azul bende arcadevga vardi ilk oncelikle temiz bir xp64 kurcaksin kart normal ekran kart gibi tanitacaksin direk driverindan kurulum biitiginde setupdan yukluceksin xp64sp2 kurulu olcak..digital imza cikarsa hepsini kabul edip kurcaksin kurulum bittikten sonra kendin ac kapat blgyi..sonra acilista o dedigin bolum cikacak burdanda Standart 15khz monitoru sececeksin eger cikmazsa kurulum drivirinda icinde biryerde manuel olarak kurablrsin..sonra ekranin sag alt kosesinde bir ikon belircek burdan cznrlugu secebilirsin...

hocam temizden kastın tam olarak nedir. akşam sıfır kurdum makinayı ikinci işlem olarak arcadevga yı kurmayı denedim. bu arada kurduğum windows xp superior diye geçiyor!

Evreno elle kurulumuda denedim aygıt yöneticisinden fakat seçtiğim klasörde driver filan bulamıyor.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #198 : Ekim 10, 2016, 11:03:25 ÖÖ »

Listeden seç ile denedin mi?
Listeden seç e girdikten sonra listede yok işleminde disket seçiminde driver yolunu seçerek devam edeceksin
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #199 : Ekim 10, 2016, 11:25:47 ÖÖ »

Temız derken 0'dan kurmanı demıstım.bende xp64 sp2 sorun cıkarmadan çalısmısti ,arcaevga sitesnde framework bahsedyordu,ama ben onada gerek kalmadn krmstum sp2 ile,arcaevga nın kurulmams ham dosyasında yada program files konumndan bak "Trisync" dıye geçıyo,galaganın ikonu gibi.aygt yntcsnden Arcadevga yı gormen lazım
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #200 : Ekim 10, 2016, 12:00:59 ÖS »

Ben klasör içinde driver aratıyordum meğersem direk seçmek gerekliymiş. ArcadeVGA yıda kurdum oda sağlam çalışıyor, dediğiniz gibi Standart 15khz yi seçtim. Arı ikonuda sağ alta geliyor artık. Fakat tv ye bağladığımda eski atlamalar devam ediyordu. Nerden aklıma geldiyse bilmiyorum scartın uçlarını değiştirdim. Tvdekini umsaya umsadakini tvye. Ta daaaa bir anda görüntü düzeldi. Şaka gibi, acaba scart kablomdamı bir sıkıntı var. Eski eşyaların içinden bulmuştum, bir ucundaki metallerin bir kaçı yamuktu düzeltmiştim. Herneyse Tv ekranının 3/1lik orta kısmında vardı sadece görüntü çözünürlüğü evrenonun dediği gibi 320-240 yaptım bişey değişmedi masaüstü yazıları ibranice gibi. Sonra bir restart attım makinaya çok ilginç boot ekranı hafif sollu, win load ekranı full çerçeve (fıstık gibi görüntü) ama masaüstü yine yukarıda söylediğim gibi geldi. Bir ara normal monitör taktım düzeldi. hemen bi mame e girip metal slug açtım. önceden geometri ayarları ile oynadığım için bayağı bir geometri ayarı gerekicek. Ama gördüğüm kadarı ile saptırma bobininden kaynaklı ekran yamukluğu ortadan kalkmış. Artık akşama evde devam edicem.

Bir kaç sorum olacak:

1- boot ekranı ve win load ekranı gayet güzel görünüyorken masaüstü neden sapıtıyor olabilir?

2- 320*240 gibi çözünürlüklerde masaüstü devasa oluyor ve istenildiği gibi kullanılamıyor, bunun bir ayarı varmıdır?

3- MAME 64 bit indirdim fakat arayüzü bendeki eski MAME'den çok farklı hiç birşey anlamadım. Eski arayüzlü 64 bit MAME varmı?

4- Bu sıraladığım sorunları aştıktan sonra evreno'nun frontendini kuracağım, makinayı ilk kurarken mame, romlar, frontend vs gibi ayarları normal monitördemi yaptınız yoksa tv demi? 2nci soruda da yazdığım gibi bende tv de masaüstü hakimiyeti çok zorlayıcı.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #201 : Ekim 10, 2016, 12:22:26 ÖS »

Kesınlıkle bi fronted kurmalısin, evrenin yada maxımus arcade frontedi kurablrsin 320*240 ekranda oynaman mumkun degil hersey kocaman olur.ben 640.480 cznrlugun bi altını seç,ekran tıtresımsız ve cam gıbı olmalı...mamede ayarlardanda geometrıyı ayarlayblrsın..her oyunu kendı cznurlugnde veya sthrect edebilme ayarları var mame config ayarlarna bak
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #202 : Ekim 10, 2016, 12:27:03 ÖS »

1. sorununu bende yaşadım, bende arcadevga yok da Adanada bir arkadaş ta var onun sistemini kurdum ben aynı sorunu yaşadım ve şuan ki çözüm şu
arcadevga da dvi portuna bir monitör bağlayınca o basıklık ortadan kalkıyor yani tam ekran düzgün görebiliyorsun arcadaşın kabininde 2. bir LCD tv vardı ona bağladık bizde. Senin kabinde 2. bir monitör olmadığı için bozuk bir LCD monitörün devresini al ve ucuna dvi vga dönüştürücü ile vga kablosu ile bağla, devrenin takılı olması yeterli oluyor bunu da test etmiştim.
eğer farklı bir çözüm bulursan paylaşırsan bizde bilgi sahibi olmuş oluruz.
birde tv de 4:3 , 16:9 ayarı varsa onu da kontrol et ayar 16:9 da görünüyor olabilir

2. sorun için, normal kullanımda 320x240 kullanıp sadece ayar falan işleri için gerektiğinde o arı iconu ile 640x480 a geçebilirsin sonra geri 320x240 a alabilirsin , ben bu şekilde yapıyorum

3. gui li olan mame den bahsediyorsa benim pek tercih etmediğim bir sistem ki frontend kullanacaksan tamamen gereksiz

4. yazdığım frontend i arkadaş şuan kabininde kullanıyor iyi iş gördüğünü söyleyebilirim, hatta frontend i şuan daha da geliştirdim birden fazla sistem desteği de ekledim henüz çalışmalarım bitmedi bittiğinde başlıktan bilgi vereceğim. Komple yeniden yazdım daha önce sistem basit olacak diye üstün körü kodlamıştım ama şuan daha karmaşık bir yapıya doğru ilerlediği için kodun takibi sıkıntı oluyordu bende daha adam akıllı bir kodlama ile yeniden hazırladım çok güzel oldu
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #203 : Ekim 10, 2016, 12:29:29 ÖS »

Ayarları tvde yaptım,frontedı de acılış koydunmu tadından yenmez
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #204 : Ekim 10, 2016, 13:08:23 ÖS »

1. sorununu bende yaşadım, bende arcadevga yok da Adanada bir arkadaş ta var onun sistemini kurdum ben aynı sorunu yaşadım ve şuan ki çözüm şu
arcadevga da dvi portuna bir monitör bağlayınca o basıklık ortadan kalkıyor yani tam ekran düzgün görebiliyorsun arcadaşın kabininde 2. bir LCD tv vardı ona bağladık bizde. Senin kabinde 2. bir monitör olmadığı için bozuk bir LCD monitörün devresini al ve ucuna dvi vga dönüştürücü ile vga kablosu ile bağla, devrenin takılı olması yeterli oluyor bunu da test etmiştim.
eğer farklı bir çözüm bulursan paylaşırsan bizde bilgi sahibi olmuş oluruz.
birde tv de 4:3 , 16:9 ayarı varsa onu da kontrol et ayar 16:9 da görünüyor olabilir

2. sorun için, normal kullanımda 320x240 kullanıp sadece ayar falan işleri için gerektiğinde o arı iconu ile 640x480 a geçebilirsin sonra geri 320x240 a alabilirsin , ben bu şekilde yapıyorum

3. gui li olan mame den bahsediyorsa benim pek tercih etmediğim bir sistem ki frontend kullanacaksan tamamen gereksiz

4. yazdığım frontend i arkadaş şuan kabininde kullanıyor iyi iş gördüğünü söyleyebilirim, hatta frontend i şuan daha da geliştirdim birden fazla sistem desteği de ekledim henüz çalışmalarım bitmedi bittiğinde başlıktan bilgi vereceğim. Komple yeniden yazdım daha önce sistem basit olacak diye üstün körü kodlamıştım ama şuan daha karmaşık bir yapıya doğru ilerlediği için kodun takibi sıkıntı oluyordu bende daha adam akıllı bir kodlama ile yeniden hazırladım çok güzel oldu

Aynen GUI li MAME'den bahsediyorum. 64 bit MAME indirmiştim ordan yürürüz ozaman. MAME için ROM indirebileceğim temiz bir yer varmı yoksa bendeki guideki romlar olurmu? Bozuk monitor devresi 
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #205 : Ekim 10, 2016, 13:09:19 ÖS »

Kesınlıkle bi fronted kurmalısin, evrenin yada maxımus arcade frontedi kurablrsin 320*240 ekranda oynaman mumkun degil hersey kocaman olur.ben 640.480 cznrlugun bi altını seç,ekran tıtresımsız ve cam gıbı olmalı...mamede ayarlardanda geometrıyı ayarlayblrsın..her oyunu kendı cznurlugnde veya sthrect edebilme ayarları var mame config ayarlarna bak

640 ın bir altı çözünürlüğü sadece masaüstünde ayar yaparkenmi seçicem yoksa süreklimi öyle kalsın?
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #206 : Ekim 10, 2016, 13:50:58 ÖS »

Bende surekli aynı kalıyordu ,en net titreşimsiz cozurnurluk onda alıyordum dıger ayarları fronted yada mameden ayarlıyordum,haa burda tam bi ayar soz konusu olamaz optımum bı ayar yakalaman zira her oyun cznrlulugu farklı ya kısa ya kırpık yada yana kaymiş olur yada ekranı gerer strech yapar oda çamur gibi olur,bence oyunları ele favori oyunlari topla
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #207 : Ekim 10, 2016, 14:01:09 ÖS »

Bende surekli aynı kalıyordu ,en net titreşimsiz cozurnurluk onda alıyordum dıger ayarları fronted yada mameden ayarlıyordum,haa burda tam bi ayar soz konusu olamaz optımum bı ayar yakalaman zira her oyun cznrlulugu farklı ya kısa ya kırpık yada yana kaymiş olur yada ekranı gerer strech yapar oda çamur gibi olur,bence oyunları ele favori oyunlari topla

eyvallah, oyunları guide favori klasörüne eledim zaten yaklaşık 100 adet oyun oldu 
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #208 : Ekim 11, 2016, 09:39:22 ÖÖ »

Akşam bayağı bir uğraştım. Geometri ayarlarını önceden kurcaladığım için ekranda saçma sapan yamukluklar var, büyük oranda düzeldi ama hala var. İlginç bir şekilde Av1 kanalında iken bazı geometri ayarlarına müdahale edemiyorum örneğin; H-size, H-center gibi normal TV kanalına geçip değeri arttırıyorum sonra tekrar AV'ye geçip sonuca bakıyorum, sonra tekrar aynı işlem. Keşke Default ayar ekranını çektiğim foto silinmeseydi.

Daha yazacaklarım var sonra devam edeceğim.

* 12.jpg (52.94 KB, 960x720 - Görüntüleme: 1384 kez.)

* 13.jpg (61.29 KB, 720x960 - Görüntüleme: 1429 kez.)

* 14.jpg (37.46 KB, 960x720 - Görüntüleme: 1376 kez.)

* 15.jpg (49.5 KB, 720x960 - Görüntüleme: 1329 kez.)

* 16.jpg (85.75 KB, 960x720 - Görüntüleme: 1495 kez.)
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #209 : Ekim 11, 2016, 10:03:18 ÖÖ »

Cokta kasma kendini oyunlarin tadinicikar guzelgoruntuler
Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: