Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeMegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)  (Okunma Sayısı 280752 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Şubat 09, 2016, 20:47:48 ÖS »

Delimawi çok süper işler yapıyorsun. Tahminimce 1 ay içinde bitmiş bir ürün haline gelir.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Şubat 09, 2016, 22:28:03 ÖS »

Şu aşamada diyecek tek bir şey var, 2 tane, biri lehimli, biri lehimsiz

Prince of persia'nın yapım aşamaları ile ilgili geliştiren vatandaşın yazıları mevcut. Burada easyflash sayesinde memory darboğazına nasıl çare bulduğunu falan detayları ile yazmış eleman.

http://popc64.blogspot.com.tr/

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Şubat 09, 2016, 22:53:01 ÖS »

Eğer bir istek listesi oluşturulacaksa beni de listeye ekleyin
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Şubat 09, 2016, 23:20:13 ÖS »

Bir de şunu sorucam: Expansion port'tan gelen kabloların ucuna ek mi yapıyorsun? O tür kablolar breadboard'un deliklerine pek iyi girmez çünkü.

Evet aynen. Normal board için kullandığımız kabloların en kısa olanlarını ortadan ikiye kesiyorum. İki adet pinli ucum olmuş oluyor, bunları da mavi uzun kablolara lehimleyip etiketliyorum.

Adres ve Data Bus'ını ise, 8'li veya daha çoklu erkek pin header'a sıra ile lehimliyorum. Sonra lehimlediğim tarafı sıcak silikon ile kaplıyorum. 8'li sıralı erkek konnektör gibi oluyor. Boarda bir seferde takılıyor.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Şubat 09, 2016, 23:30:47 ÖS »

Delimawi çok süper işler yapıyorsun. Tahminimce 1 ay içinde bitmiş bir ürün haline gelir.

Teşekkürler. PCB çizimize başladım. Ama bunun bir de USB programlayıcısı olacak. Onun da bir PC yazılımı olacak. Ayrıca hem easyflash modu için hem de normal MegaOne modu için gene C64 yazılımı hazırlamam gerekiyor. Bu kısım gene biraz zaman alacak.

Normal modda, 64 adet 8K veya 16K kartuş imajı saklayabilecek. Bir loader yazılacak, menüden seçilen CRT imajını çalıştıracak. (KissCart gibi)

Bu modda PRG load etme özelliği de düşünüyorum. 64K ya kadar olan tek parça PRG dosyalarını load edebileceğim sanırım. Şöyle çalışacak, menüden seçilen bir PRG ise, ekran belleğine bir loader yerleştirip PRG dosyasının başından load adresini okuyacağım. Sonra MegaOne'ı 16K standart kartuş moduna geçireceğim. ROM bölgesinden okuyup, RAM'de olması gereken yere yazacağım. Eğer kartuş ultimax modunda değil ise, ROM'dan okuduğum yer ile RAM adresi çakışsa bile, okurken ROM'dan yazarken RAM'e yazmış olacağım. Bu şekilde Bank'ı değiştire değiştire PRG yi hafızaya kopyalayacağım.

Easyflash modunda ise sadece 1 adet easyflash uyumlu CRT imajı yüklenebilecek. Yazmam gereken kısım ise, easyflash için hazırlanmış yazılımlarda flash'a yazmaya yarayan ufak bir API var. Bu API'nin benim kullandığım Flash çipine göre yeniden yazılması gerekiyor. Ayrıca PC upload programı, CRT imajı içerisinde bu API'nin imzasına rastlarsa, API yi benim yazdığım hali ile replace edecek vb...

Neyse, kısaca 1 ay zor... Kahkaha

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Şubat 10, 2016, 15:56:32 ÖS »

Tilkinin kuyruğu kuyruğuna dokundurmadan bitti hele şükür çizim. Kahkaha
Tamam kabul ediyorum, PCB'yi ufak tutmaya çalışınca, çok da kolay olmadı routing. Toplam yükseklik 48mm. 10x10cm paketine iki tane sığacak...

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Şubat 10, 2016, 16:02:54 ÖS »

Hadi hayırlı olsun..

Bu projeyede epey emek harcanmış..

Elinize sağlık.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Şubat 10, 2016, 16:15:02 ÖS »

Diyecek bir söz bulamıyorum. 10 üzerinden 10 veriyorum. Bu kadar kısa sürede hem denemeler, hem pcb çizimi bravo.
Bu arada 2016 olmayacak mı pcbdeki tarih. Bir de usb göremedim.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Şubat 10, 2016, 16:17:38 ÖS »

Offff, logo(lar) da PCB de çok güzel olmuş. Ağzımın suyu aktı resmen.

Hangi tasarım programını kullanıyorsun?

Direnç ve kondansatörler 1206 değil de 0805 veya 0603 sanırım.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Şubat 10, 2016, 18:23:00 ÖS »

Teşekkürler,

@Hades, ben sene geçişlerinde böyle oluyorum. Bünye bir süre daha eski senede kalıyor. Hemen düzeltiyorum 2015'i... Kahkaha

Ucuz olsun diye buna USB koymadım. Sendeki 2X22 pin dişi konnektörleri alacağım ya, onları kullanacağım bir USB programlama kartı olacak. Kartuşu o karta C64'e takar gibi takıp program atacağız.

@Simon, ben geri kafalıyım, 2005 model OrCAD kullanıyorum. İlk başladığımda bu programa nasıl alıştıysam bir daha başka programa geçemedim. Aslında artık çok demode ve kullanışsız. O logoları içeri atacam diye atmadığım takla kalmayor misal...

SMD'lerde ilk başlarda 0805 kullanıyordum. Sonra bazı sebeplerden ötürü 0603 kullanmam gerekti. Baktım ki oluyor, PCB yer olarak zorlayınca 0603, rahatsa 0805  kullanıyorum. 1206 hiç kullanmadım.

Hatta bir projede 0402 bile kullandım. Ama ben dizmedim, eski telefon elektronikçisi bir teknisyen dizmişti kartı.

Kısaca bence limit 0603. Tabi artık yaşlanıyoruz, zaman içerisinde 0805, 1206, 1/4Watt, 1Watt gibi bir gidişat olacak muhtemelen...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Şubat 10, 2016, 18:25:47 ÖS »

Hem teknik, hem sanatsal anlamda çok başarılısın. Maşallah...Logolarda kartuşta çok iyi görünüyor...

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Şubat 10, 2016, 18:29:31 ÖS »

Bu arada kartuşun ucuz ve küçük olmasını istedim. Hatta çok gerekmedikçe bence kutuya konulmasına da gerek yok. Tüm parçalar SMD zaten ince birşey olacak. Onun için kenarlarına parmakla tutulup kolay çıkartılabilmesi için girintiler yaptım. Gameboy kartuşları gibi birşey olacak yani.

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Şubat 10, 2016, 18:31:45 ÖS »

Nefis !
Tebrikler.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Şubat 10, 2016, 18:38:57 ÖS »

Herhangi bir kartuşu sadece kart olarak c64'e takınca içerdeki kısımdan c64'ün kasa dışına kadar olan mesafe yanlış hatırlamıyorsan 3.5 cm kadardı. Bu durmda Megaone'ın dışarda kalan kısmı sadece 1.5 cm kadar.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Şubat 10, 2016, 18:51:21 ÖS »

Teşekkürler,

.....Ucuz olsun diye buna USB koymadım. Sendeki 2X22 pin dişi konnektörleri alacağım ya, onları kullanacağım bir USB programlama kartı olacak. Kartuşu o karta C64'e takar gibi takıp program atacağız.

@Simon, ben geri kafalıyım, 2005 model OrCAD kullanıyorum. İlk başladığımda bu programa nasıl alıştıysam bir daha başka programa geçemedim. Aslında artık çok demode ve kullanışsız. O logoları içeri atacam diye atmadığım takla kalmayor misal...

Anlamadığım yer MegaOne'ı usb'li programlayıcıya takınca flasha erişim nasıl olacak. Konnektörde A0...A15 ve D0...D7 hatları var, MegaOne'daki logiclerle R/W'den /RD ve /WR elde edilecek ama flashın A16 ve üstü adreslere erişim nasıl olacak? Kafa durdu bu aşamada.

Ben win7'ye geçtiğimde Dosbox üzerinden Boardmaker kullanıyordum. Program 20+ senelik.

EDİT : Cevap sayfa 2'deymiş. Süper bir fikir. Sadece kartuş konnektörünü kullanarak flash programlanacak.
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2016, 18:59:47 ÖS Gönderen: hades » Logged
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: