|
ilkerficicilar
|
 |
« Yanıtla #60 : Şubat 10, 2016, 19:10:44 ÖS » |
|
Şimdiden tebrikler. Gayet de derli toplu güzel görünüyor. E öyleyse, 1 lehimli 0 lehimsiz lütfen 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Decypher
|
 |
« Yanıtla #61 : Şubat 10, 2016, 19:34:31 ÖS » |
|
Bu forumdaki projeler sayesinde C64'ler uçuşa geçiyor resmen, düşünce aşamasından PCB'sine kadar yine dört dörtlük olmuş  Bundan da 1 lehimli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #62 : Şubat 10, 2016, 20:06:08 ÖS » |
|
Delimawi çok süper işler yapıyorsun. Tahminimce 1 ay içinde bitmiş bir ürün haline gelir.
Teşekkürler. PCB çizimize başladım. Ama bunun bir de USB programlayıcısı olacak. Onun da bir PC yazılımı olacak. Ayrıca hem easyflash modu için hem de normal MegaOne modu için gene C64 yazılımı hazırlamam gerekiyor. Bu kısım gene biraz zaman alacak. Bu PC programını hangi dilde yazıyorsun? Portability açısından soruyorum. Yazılım atmak için Windows mu gerekecek? Gerçi Simon herkesi SD2IEC'lendirdiğine göre SD2IEC ile doğrudan C64 üzerinde de yazabiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #63 : Şubat 11, 2016, 11:50:31 ÖÖ » |
|
@Wizofwor, ben delphi de yazıyorum, Windows ve MacOS için compile edilebilir. Gerçi MacOS da da USB driver sorun çıkartabilir mi bilemiyorum. FTDI chip kullanıyorum USB haberleşmesinde.
Ancak linux tabanlı bir sistem için compile edemem. Haberleşme protkolü genelde basit oluyor, yayınlarız, yazmak isteyen biri olursa port edebilir.
megaOne'a gelince, kartuş easyflash'ın direk kopyası değil. Örneğin boot jumper yok, tek flash ve farklı bir flash çipi barındırıyor. Bu sebeple easyflash'ın kendi C64 tarafında çalışan yazılımı ile sanıyorum programlamak mümkün değil. Benim easyflash'ım yok, dolayısı ile yazılımlarını inceleme fırsatım da olmadı. Belki easyflash'ın C64 yazılımı megaOne için patchlenebilir.
megaOne'ın easyflash uyumluluğu şu şekilde. easyflash'a ait bir CRT imajını megaOne'a atınca birebir çalışacak. Ancak bu imajı ilk etapta sadece PC'de atmak mümkün olacak.
|
|
|
|
|
|
Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #64 : Şubat 11, 2016, 13:15:08 ÖS » |
|
Hayırlısıyla siparişi verdim. Ama çekik gözlü dostlar festivaldelermiş, 16 şubattan önce kılımızı kıpırdatmayız diyorlar. Bakalım ne zaman gelecek PCB ler ... Ben gene de elecrow dan da küçük bir parti ek sipariş edeceğim sanırım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #65 : Şubat 11, 2016, 13:25:08 ÖS » |
|
megaOne logo çok güzel olmuş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #66 : Şubat 11, 2016, 13:31:33 ÖS » |
|
Sağol, photoshop sağolsun, yazıyı yazıp sırayla fontları taraken gözüme hoş gelen de duruyorum. Tesadüfen Doberman logosunda da aynı fontu seçmişim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #67 : Şubat 11, 2016, 13:43:29 ÖS » |
|
OSX Yosemite üzerinde clone PL2303 sorunsuz çalışıyor. Sürücüsü sistemde mevcut. CH3403g'nin sürücüleri biraz problemli. Kurmak için terminal ekranında biraz cambazlık yapmak gerekiyor. FT serisi adaptörleri ise denemedim. Cloneları sorun çıkarabilir diye düşünüyorum.
OSX'e port edilebilecekse ben kendimi kurtamdım demektir. Gerisini Linux'cüler düşünsün.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Geos
|
 |
« Yanıtla #68 : Şubat 11, 2016, 23:23:40 ÖS » |
|
bencede siyah renk güzel olmuş ebrikler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
byeni
|
 |
« Yanıtla #69 : Şubat 11, 2016, 23:32:35 ÖS » |
|
delimawi emeklerine, uğraşlarına teşekkürler. Bunda da sıraya girelim lehimli olarak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanpinoz
|
 |
« Yanıtla #70 : Şubat 11, 2016, 23:38:41 ÖS » |
|
MAŞÂALLAH tekrar elinize sağlık..
Benide listeye yazarsanız sevinirim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hekimoglu78
|
 |
« Yanıtla #71 : Şubat 12, 2016, 09:27:22 ÖÖ » |
|
Delimavi, bundan sonra yaptığın yapacağın tüm projelerde 1 tane lehimli bitmiş olanından beni yazabilirsin  Özellikle DOBERMAN'ı şiddetle 2 tane istiyorum  Saygılar..
|
|
|
|
|
|
Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
|
|
|
|
hades
|
 |
« Yanıtla #72 : Şubat 12, 2016, 12:38:47 ÖS » |
|
Ufak bir sorum var. Bugün aklıma takıldı. Hi-Z durumda olan bir çıkış ile sabit bir logic değerin AND işleminin sonucu nedir?
Hi-Z AND "0" = ? Hi-Z AND "1" = ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #73 : Şubat 12, 2016, 12:44:06 ÖS » |
|
Hi-Z AND 0 = 0 Tabiki Hi-Z AND 1 = ise belirsiz, gürültüye bağlı bazen 1 bazen 0 alabilirsin Yani Hi-Z olan bir hat ile işlem yapmamak lazım normalde Ama Hi-Z olabiliyorsa bir hat, o zaman o hatta Hi-Z durumda iken bir değer verebilmek için pull-up yada yada-pull down direnç kullanabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #74 : Şubat 12, 2016, 13:26:06 ÖS » |
|
Harika yahu! Yapılan işlere hayran kaldım @delimawi Eline, koluna, emeğine sağlık. Bende adımı yazdırayım şimdiden  Bu arada Amiga içinde bir proje geliştirmeyi düşünüyor musun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|