Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımFPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: FPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON  (Okunma Sayısı 174745 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #90 : Şubat 27, 2016, 11:35:25 ÖÖ »

Interlace/scanline ile ilgili bilindik bir iki link ekliyeyim... Daha önce paylaşılmıştı ama başlığı takip edince bir iki referans fena olmaz gibi. Bu projede bazıları openGL shader'ı olan yöntemleri kullanmak mümkün olmasa da bir kenarda dursun...Belki fikir verir...

http://scanlines.hazard-city.de/
https://en.wikipedia.org/wiki/Image_scaling#Pixel_art_scaling_algorithms
http://filthypants.blogspot.com.tr/2011/05/more-emulator-pixel-shaders-crt-updated.html

@delimawi : Farklı renk paletleri yüklenebilir fikrin ilginç bir yaklaşım...Daha önce değinmeyi unutmuşum...
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2016, 11:37:13 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Şubat 27, 2016, 14:35:36 ÖS »

@delimawi:

Yine güzel bir çalışma yapıyorsun üstad, takip ediyorum. 14.31818 MHz aslında standart bir kristal. Ilk ibm pc xt/at lerde, 8088 işlemci için clock üreten 8284 entegresinin kullandığı kristal. Benim elimde var. Sanırım sen de Ataşehir'desin. Pazartesi akşamı verebilirim.
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Şubat 27, 2016, 14:40:04 ÖS »

Bu frekansın 1/3'ü (4.77 MHz) sistem clock oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam,  yine belli bir bölümü sonucunda pal/ntsc gibi bir video standardının clock değeri elde ediliyor fakat detayını şimdi hatırlayamadım. Sendeki entegre de herhalde o sebeple böyle bir kristal istiyor.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #93 : Şubat 27, 2016, 14:53:58 ÖS »

i_r_on: sonuçta blur bulunduğu satırdan diğer satıra taşacak bir etki. Eğer taşmazsa blur olmaz, diğer satır olmadığı durumda (field basıldığında) yani diğer satır bilinmediğinde nasıl etki elde edilebilir ki? Sonuçta 576 satır ya da resmin tamamı elde olmalı ki diğer piksellerle etkileşim sağlansın (diye düşünüyorum).

Blur için örneğin convolution matrisi kullanılsa bu matrisin bir pixel'e bu efekti uygulayabilmesi için en basitinden 3x3'lik bir alanın bilgisine ihtiyaç var. 3 satır hafızada tutulsa bu kadar satırlık gecikme ile efekt uygulanabilir. Bu ve bunun gibi pek çok görüntü işleme filtresi için aynı mantık geçerli. Tüm resim ihtiyacı yok.

Pek tabii diğer şartların da uygun olması lazım, fpga'nın kapasitesi, eldeki clock'un senkronize bir şekilde işlem yapmaya imkan vermesi gibi gibi..

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #94 : Şubat 27, 2016, 17:08:04 ÖS »

Arkadaşlar size bir sürprizim olacak. 46 Color Demo bende çalışmıyor. Yani 1084S monitörde renkler karışmıyor.

palblend.prg'de ise işe yarar bir fotoğraf çekemedim. Oradaki yuvarlak sürekli yanıp söndüğü için genelde fotoğraflarda soluk renkli veya siyah çıkıyor. Zamanlamayı tam getirirsem solundakiyle aynı renk çıkıyor.

* IMG_9276.JPG (286.01 KB, 1296x864 - Görüntüleme: 1604 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2016, 17:26:51 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Şubat 27, 2016, 20:28:15 ÖS »

Delimawi : 1084 istemişsiniz. Elimdekini satmam mümkün değil ama eğer yardımı dokunacaksa benimkini alıp denemeler yapabilirsiniz. Eğer bulamazsanız bu yöntem de aklınızda bulunsun...

Teşekkür ederim. Forumda bir arkadaş A600+1084 satıyor set olarak. Bir türlü fırsat olmadı görüşemedik, sadece A600'ü almak istiyordum. Sanırım bu proje vesile oldu, eğer anlaşabilirsek set olarak alacağım.

@delimawi : Farklı renk paletleri yüklenebilir fikrin ilginç bir yaklaşım...Daha önce değinmeyi unutmuşum...

Olabilir tabiki. Sağlıklı bir şekilde C64 piksel renklerini detect edip 4 bit haline sokabilirsek gerisi kolay. Çeşitli gürültüler sebebi ile biraz sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum bu konuda ama ümidim var.

@delimawi:
Yine güzel bir çalışma yapıyorsun üstad, takip ediyorum. 14.31818 MHz aslında standart bir kristal. Ilk ibm pc xt/at lerde, 8088 işlemci için clock üreten 8284 entegresinin kullandığı kristal. Benim elimde var. Sanırım sen de Ataşehir'desin. Pazartesi akşamı verebilirim.

Yıllardır elektronikle ilgilenirim, nedense hiç rastlamadım bu frekansta kristale. Tabi okudum sonrasında nette, PC bilgisayar ilk günlerinden beri PLL kısmında kullanılıyormuş. Aynı şekilde gene dediğin gibi NTSC video işlerinde de kullanılıyormuş. E peki halen merakımı gideremedim nedir bu frekansın özelliği. Yani PC ile NTSC nin hiç alakası yok. Nasıl oluyor da iki farklı uygulamada da 14.318 gibi küsüratlı bir değerde referans frekansı ihtiyacı olabiliyor. Bilen varsa yol göstersin, geçkten merak ettim konuyu, öğrnemek istiyorum.

Neyse sadede gelelim. Ofiste aklıma gelen çeşitli PCB lerin üzerlerine bakarken, 4:3 formatlı eski bir LCD monitörün kontrol kartında rastladım bu arkadaşa ve söktüm. Yani kısaca teşekkür ederim ama şimdilik gerek kalmadı. Bu arada buyrun bir başka uygulama. VGA Monitorde de aynı kristal ki PAL yada NTSC hiç bir girişi yok. Ne alaka?

Bugün çok kısıtlı vaktim vardı. Anca dün çizdiğim video decoder PCB sini elde basıp dizebildim. Sonuç fena değil. Yolların entegrenin olduğu bölgede 10 mil olduğunu hatırlatmak isterim.

Dizilmiş hali

Bu arada dizerken elimde zaten iki tane olan chiplerden birini düşürdüm ve kayboldu. Yani yedeğim yok umarım başına birşey gelmez bu kartın.

Neyse, enerji verdim, yaklaşık 110mA çekiyor, osiloskop ile kontrol ettim, 27 MHz piksel clock üretiyor. Ama daha fazla ilerleyemedim. Hafta içi FPGA abisi ile tanıştıracağız bakalım kısmetse.

Arkadaşlar size bir sürprizim olacak. 46 Color Demo bende çalışmıyor. Yani 1084S monitörde renkler karışmıyor.

palblend.prg'de ise işe yarar bir fotoğraf çekemedim. Oradaki yuvarlak sürekli yanıp söndüğü için genelde fotoğraflarda soluk renkli veya siyah çıkıyor. Zamanlamayı tam getirirsem solundakiyle aynı renk çıkıyor.

İki sonuç da çok şaşırttı beni. Sendeki 1084S sıkıntılı olmasın...
Top yanıp sönüyor görünüyorsa tek ve çift satırlar iç içe geçmiyor demek oluyor.

Şaka bir yana hakikaten beklmediğim bir sonuç bu. Demek ki 1084S renkli TV gibi sonuç vermiyor. Neden acaba?

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Şubat 27, 2016, 20:57:03 ÖS »

Şaka bir yana hakikaten beklmediğim bir sonuç bu. Demek ki 1084S renkli TV gibi sonuç vermiyor. Neden acaba?

belkide yeterince titremiyordur Kahkaha  Yada bakan kişiye göre değişiyordur ben 13-16 arası yaşlar sanırım siyah beyaz tv'imde amigada oyun oynarken yanlış hatırlamıyorsam bazen mor renkler gördüğümü sanırdım Kahkaha Kahkaha Kahkaha belkide bu 46 renk işide buna benzer bişeydir Kahkaha şehir efsaneside olma ihtimali var tabi
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Mart 01, 2016, 09:36:42 ÖÖ »

Haftasonu TVP5150 Entegresi ile video decode yapmak üzere hazırlamış olduğum PCB'yi birkaç gündür test etme fırsatım oldu. Projenin digital kısmını bir şekilde hallediyoruz ama analog kısmı hiç te sandığım kadar sorunsuz ve kolay ilerlemiyor. C64'ün video çıkışı ile ilgili bir sürü sorun ile karşılaştım. Bunların üzerine zaten analog PAL video'nun HDMI'a özellikle senkron olarak bire bir uyuşmaması eklenince ciddi anlamda gene olmayacak bu iş demeye başladım.

Nereden başlasak, normalde PAL video 625 satırdan oluşur. C64 video çıkışı ise 624 satır(mış). Kahkaha Yani 624 derken, iki field halinde 312'şer satır desek daha doğru olacak. Bunu fark edene kadar FPGA'in içerisinde PLL lerden tutun da, video decoder üzerindeki kristalin kapasitörlerine kadar aklıma ne geldiyse kurcaladım. Ha bir satırın lafı mı olur diyebiliriz, ama timing tutmadığı için görüntü düşey senkronu tutmayan eski model tüplü siyah beyaz tvlerde olduğu gibi, aheste aheste ekranda düşey olarak kayıyordu... Her tarama 1 satır olmak üzere.

Neyse, sorunu bulduktan buna bir de çözüm üretmek gerekiyordu tabiki. En alta bir adet fazladan satırı FPGA ile eklemek akla ilk gelen çözüm ama bu mümkün değil. En azından donanım bu halde iken. Çünkü hatırlayın C64'te bir scanline 64uS, 64x312=19968 uS eder, yani tarama 50Hz değil, 50.08Hz. Eğer 625 satır olmuş olsa idi tam 50Hz edecekti. HDMI çıkışımız ise tam 50Hz, yani bu şekilde olursa yavaş yavaş zamanlama kayacak. Bu soruna şimdilik çok kirli bir çözüm ürettim geçici olarak. HDMI sinyalini de biz ürettiğimiz için, düşeyde 625 progressive yerine 624 progressive satır gönderdim. Böyle birşey yapmak HDMI spesifikasyonu açısından uygun mu bilmiyorum. Muhtemelen değildir. Ama şu an test için kullandığım TV buna kızmadı ve gayet güzel tanıdı sinyali. Birkaç farklı marka modelde test edip sorun çıkarmadığını görürsem bu şekilde bile bırakabilirim.

Karşılaştığım ikinci problem ise, C64'ten gelen video sinyali entegre tarafından decode edildiğinde ortaya çıkan, line locked 27MHz PAL sample clock hiç stabil değil. FPGA içerisindeki PLL'e bu sinyali verip, HDMI pixel clock olarak ihtiyacım olan 30MHZ'i üretmeyi planlıyordum. Bu iki sinyal birbirlerine locked olmak zorunda ki frame buffer ihtiyacımız olmasın. Gelen sinyali 27'ye bölüp, 30'la çarpmam gerekiyor ama stabil oldmadığı için PLL locked kalmıyor. Ara ara lock kaybediyor ve görüntü kayıyor vb... Esasen buna da henüz bir çözüm üretemedim. Hiç istemiyorum ama bu 27MHz'i 30MHz'e çıkarmak için, FPGA dışında bir PLL devresi tasarlamak gerekebilir günün sonunda. Peki ben ne yaptım, bu 27MHz sinyali doğrudan HDMI pixel clock olarak kullandım. Tabiki bu durumda normalde 30MHz olması gereken HDMI clock 27MHz düştüğü için, frame rate değişti. Senkronizasyonu sağlamak için gene HDMI formatını birazcık çekiştirdim, yatayda gönderilen pixel sayısını düşürerek 27MHz ile 50HZ olmasını sağladım. Yatayda 968 pixel göndermem gerekirken 864 pixel gönderince 27MHz ile 50Hz yi tutturmuş oldum. Tabiki bu gene standart bir uygulama olmadığından farklı model TV'ler de denemesi şart. En kötü seneryo dediğim gibi external bir PLL devresi olacak.

Bir üçüncü ve henüz tam olarak çözüm bulamadığım problem ise şu. Video decoder entegresinin S-Video veya composite girişleri var. İlk başta composite sinyal giriyordum. Ancak nedense entegre C64 sinyali ile beslendiği zaman 27MHz sample clock'u neredeyse hiç üretemiyor. Devrede hata olmadığından emin olmak için başka bir kaynak bağladığımda ise hiç problem yaşamıyorum. Bunun nedenini henüz anlayamadım. C64'ün video çıkışının elektriksel olarak standartların biraz dışında olmasından şüpheleniyorum. Neyse, eğer C64'ten gelen sinyali composite değilde, Luma veChroma (S-Video) olarak alıp entegreyi beslediğimde bu sorun büyük ölçüde ortadan kalktı. Aslen bu şekilde kullanmak zaten benim hedeflediğim bir durum du, zira görüntü compositeden daha kaliteli olacak. Ama bu arabirimin standart bir ürün olmasından yavaş yavaş uzaklaştırıyor bizi bu C64'e has çözümler. Neyse şimdilik bu problem de aşılmış görünüyor.

Karşılaştığım son problem ise, C64'ten gönderilen düşey senkron darbeleri ile ilgili. Her nedense video decoder entegresi C64 çıkışındaki bu senkron darbelerini Non-Standart olarak algılıyor. Eski video kayıt cihazları da hızlı ileri geri sarıldığında bu tür non-standart senkron üretirmiş. Entegrenin bir özelliği de bunları algılayıp, ona göre davranmak. Ama bizim sinyal non-standart olmadığı halde non-standart olarak algılanınca, özellikle ekranın üst kısmı, yani düşey senkronden hemen sonraki bölüm, sağa sola dalgalanıyor. İlk başka bunu çözemedim. Sonra farkettim ki elimdeki entegrede bir registeri set ederek Non-Standart detection özelliğini kapatmak mümkünmüş. Bunu özelliği de kapatınca titremeyen bir görüntümüz oldu.

Şimdilik bütün çalışma sadece Luma kanalı üzerinde yapıldı. Henüz Chroma kanalını sample etmeye başlamadım. Çalışma mantığı şu şekilde, decoden edilen video sinyali içerisindeki yatay senkron detect edildiği anda bir counter sıfırlanıyor. 27MHz lik sample clock geldikçe bu counter arttırılıyor. Bu counter FPGA içerisinde yaptığım bir RAM'in adres bus'ı olmuş oluyor. Decode edilen video sinyalindeki Luma bilgisini de aynı RAM'in data bus'ına bağladım. Bu sayede gelen sinyale ait tüm satır capture edilip RAM içrisine alınmış oluyor.

HDMI Transmitter tarafı ise eski kod ile aynı. Kendi içerisinde bir x değeri var ve pixel clockla senkron bir şekilde arttırılıyor. Her bir clock darbesinde, yukarıda sözünü ettiğim RAM'den bir byte read ederek, bunu x10 clock hızında bit bit seri olarak HDMI'a gönderiyor.

Şimdilik elde ettiğim görüntü aşağıda. Görüldüğü üzere sadece Luma kanalı çalışıyor. Bir miktar düşey gürültü mevcut. Bunu biraz filtrelemeyi deneyeceğim. Henüz 4 bit vb işlerine geçmedim. Ama scanline effect devrede ve açıkçası ben bu görüntüyü çok sevdim. Bu halde, renksiz bile doğrudan TV'ye bağlayarak aldığım görüntüye tercih ederim.

Bu işleri gerçekleştirdiğim test setup ise aşağıda. Burada hesapta olmayan bir de PIC var. (Board üzerindeki devre) Bunu video decoder entegresindeki bir kaç registeri I2C üzerinden konfigüre etmek için kullandım. Aslında bu kısım FPGA içerisine yazılabilir proje bittiğinde. O zaman PIC'e gerek kalmayabilir.

Şimdi sırada biraz filtreleme ve renk kanalı ile ilgili çalışmalar var...

EDIT: Ekran görüntüsünü post edince boyutu küçülmüş detaylar görünmüyordu. Biraz daha büyük halini de ekliyorum.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #98 : Mart 01, 2016, 10:05:55 ÖÖ »

Alttaki büyük olan LCD ekranmış gibi durmuyor.. Eline sağlık..:Renk gelince daha da iyi olur muhakkak...

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Mart 01, 2016, 10:13:47 ÖÖ »

dediğin gibi görüntü şimdiden güzel olmuş birde şunu merak ediyorum bu proje açık kaynak kodlumu olucak , üretip satıcakmısın ? , yada sadece kendinemi bir tane yapıp kimseye vermiyicenmmi ?  e nede olsa dobermanı kimseye koklatmadın bildiğim kadar bunuda öylemi yapıcan ona göre niyetlenelim
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Mart 01, 2016, 10:36:16 ÖÖ »

dediğin gibi görüntü şimdiden güzel olmuş birde şunu merak ediyorum bu proje açık kaynak kodlumu olucak , üretip satıcakmısın ? , yada sadece kendinemi bir tane yapıp kimseye vermiyicenmmi ?  e nede olsa dobermanı kimseye koklatmadın bildiğim kadar bunuda öylemi yapıcan ona göre niyetlenelim

Benim bu konulardaki düşüncem şu şekilde. Öncelikle yaptığım herşeyi yaparken zaten ben kazanacağımı kazanmış oluyorum ki beklentim hiç bir zaman maddi değil. Dolayısı ile bu projelerin doğup büyümesine şahit olan, burada yorumlarıyla destekleyen herkes sahip olsun isterim. Yapılan herhangi bir projeyi ister üzerine birşey katarak ister olduğu gibi, ticari bir hedefi olmadan yapmak isteyen kim olursa hem kaynak olarak yardımcı olmaya çalışırım hem de gerekiyorsa kod vb paylaşırım. Ama burada ticari beklenti olmadan geliştirilmiş olan bu projelerin başkaları tarafından üretilip bu veya başka ortamlarda izmin olmadan satılmasına da gönlüm razı olmaz.

Genelde benim yaptığım projeler CPLD, FPGA vb vb içerdiğinden, hem dizilmesi hem de üretilmesi çok rahat olmayan projeler oluyor. Eğer talep olursa tabiki bu projeleri, parçalarını ve PCB'sini bir poşet içerisine doldurup, bana maliyeti ne ise o fiyattan kit olarak "lehimsiz" satışa sunabilirim. Ama tahmin ediyorum ki bu pek az kişiyi tatmin edecektir. Kartların dizilmesi noktasında ekonomik olarak uygun bir çözüm üretebilirsem ileriki günlerde (veya aylarda bilemiyorum, zira önceliğim bu projeler değil, gerçek hayatta yaptığım işler de var.) sadece forum üyelerine geçerli olmak üzere gene kar amacı gözetmeden satış için bazı girişimlerim olacak.

Forum dışı satış ise bambaşka bir konu. Açıkçası burada güzel bir ortam var, bilgilerimizi, fikirlemizi, deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Forumun kalitesi belli. Forum dışından bu projelere hiç bir katkısı olmadan sadece işini görmek için edinmek isteyen olursa da uygun bir kar marjı ile satılması gerektiğini düşünüyorum. Ama bunun nasıl formülize edileceği konusunda bir fikrim yok. Belki satılacağına inandığım projeler olursa forumdan ayrı olarak ebay vb üzerinden de satışa sunabilirim.

Projelerin satışı ile ilgili olarak bir diğer sıkıntı ise lojistik planlama ve koordinasyon. Bu konuda açıkçası bazı arkadaşlardan destek beklentim olacak. Zira hakikaten tek başıma altından kalkabileceğim işler değil bunlar.

Son olarak, şu ana kadar 3 ayrı proje ile ilgili olarak yurt dışı ve içi elektronik malzeme siparişlerim ve tedariklerim oldu. Örneğin 40 adet Doberman PCB'si hazır bekliyor. Eksik parçalar 1-2 hafta içerisinde elimde olacak. C64 ve 1541-II 12V Power supply ile ilgili olarak gene siparişlerim var, bekliyorum. megaOne PCB'leri yolda, 40 adet geliyor. Programlayıcı için sağolsun hades'ten 50 adet konnektör aldım.

Sonuçta demek istediğim, tabiki 40 adet ürünü oturup kendim kullanmak için sipariş etmedim. Ama planlamayı henüz netleştiremedim ve zaten parçalar da elime ulaşmadı...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Mart 01, 2016, 11:17:09 ÖÖ »

Projenin son aşamasının teknik yazılarını okudum ama detaylı özümseme fırsatı bulamadım, akşam evde rahat rahat tekrardan okuyacağım. Ama aldığın sonuçları incelediğimde (fotolar) çok başarılı olduğunu görüyorum tebrikler...

Projenin açık donanım (open hardware) olup olmaması ve/veya seri üretimi konusuna gelirsek;

Özetle bu konulardaki kararı doğal olarak senin vermen gerekiyor. Ancak, kişisel görüşüm, retro ekipmanlara dair yapılan bir çok proje her ne kadar dar bir pazara hitap etse de, "bu" projenin uygulanabilirlik alanı oldukça geniş.

Bu kapsamda benim gördüğüm projenin (veya ürünün) potansiyel "paylaşım" seçenekleri;

a) Kısıtlı bir üretimle "bu forumdaki" konuyla ilgilenen arkadaşları mutlu etmek
b) Ciddi bir PCB üretimi (ve hatta dizgi) hizmetlerine yatırım yaparak adetli üretim ile sadece bu forum değil, ürünü dünyada (ebay ve belli yabancı forumlar) satışa sunmak
c) Elde kalan malzemeleri demonte kit olarak paylaşarak maliyeti kurtarmak
d) Tüm işi "proje" olarak bırakmak ve bilgileri, kodları, şemaları açık olarak paylaşmak.

Yine kişisel görüşüm, benim paylaştığım projeler genelde zaten internette bilinirliği ve açık donanım mimarisine sahip olan projelerin "yerli" uygulaması/uyarlanması olduğundan ben devre şemaları vs bilgileri paylaşmayı tercih ettim.

Ancak bu projen gibi tamamen kendi bilgi birikimin ve emeğin ile oluşturduğun/oluşturacağın bir projeyi de tüm detayları ile "açıkça" paylaşman durumunda emin ol bir iki ay içinde örneklerinin ebay'de satıldığını ve hatta aliexpress'e bile düşebileceğini göz önünde bulundurman lazım. Ha bu konu seni rahatsız etmezse sorun değil elbet ancak bu olduğu zaman da üzülmüyor olacağına emin olman lazım.

Video processing, Upscaler/downscaler, HDMI vs konuları bir Commodore 64 kartuş projesinden çok daha fazla kitlelere ulaşabilecek ticari kıymete sahip projeler. Bu konuda büyük düşünebilirsin bile...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #102 : Mart 01, 2016, 11:33:19 ÖÖ »

Dönemin bilgisayarlarının çıkışlarında video standartlarından ufak sapmalar (analog alıcıların bu sapmalara karşı hoşgörülü yaklamşımının da etkisiyle) oldukça sıradan bir şey. YProjeyi C64 ile sınırlandırmak istemediğin izlenimini edindim. Bu durumda biraz daha bir esnek yapı oluşturman gerekebilir. Tabi önce üç farklı VIC revizyonunu (6569/8565/8566) desteklediğinden emin olmak gerekiyor.

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Mart 01, 2016, 11:55:34 ÖÖ »

Ben bir tane lehimli alabilirim çok güzel çalışma fiyat uygun olursa 2 tane olabilir

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Mart 01, 2016, 12:17:04 ÖS »

Commodore monitörümüz, monochrome yeşil ekran olsaydı isimli HDMI çalışmamdan... Ne kadar uğraştıysam da telefonla istediğim kalitede foto çekemedim. Ekranda çok daha güzel duruyor. Yarın DSLR getireceğim çekmek için. Kahkaha

Büyük Hali için link:
http://oi67.tinypic.com/2lmnsci.jpg

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: