Çok değerli bilgiler verdiler, bende kendi tecrübelerime dayanarak 3-5 tavsiye vereyim, belki faydalı olur.

Domain ve host almadan önce; ücretsiz subdomain veren firmaları tecrübe ederek kendi yolunu çizmelisin, profesyonel *.asp, *.aspx (ASP.NET) için somee.com ben bunu kullanıyorum. Php için ise hostinger.web.tr sitesini kullanabilirsin. Böylece ücretli alacağın hosting php mi yoksa asp mi, hangi yazılım dilini kullanmak istersen ona göre almış olursun.
Worldpress; bu hazır forum şablonu php tabanlıdır asp olanına rastlamadım, eğer asp hosting satın alırsan yüklediğin şablon çalışmaz, hostinger.web.tr sitesine kurarak bu şablonu kullanmadan önce deneyebilirsin ama ben tavsiye etmiyorum, bana göre web siteleri özgün olmalı, ilerde özel bir tasarım gerektiğinde worldpress'e müdahale etmek zor olabilir.
Sitede kullanacağın görselleri küçültürsen açılması hızlanacaktır, Bunun için Photoshop 7 yeterli olacaktır.
sayfa tasarımı yaparken DreamWeaver kullanabilirsin, kodları yazarken otomatik olarak sana opsiyon sevenekleri sunar.
yaptığın siteleri hızlı bir şekilde test etmek için, devamlı upload etmek yerine, bilgisayarındaki IIS (Internet Information Services) bileşenini aktif edebilirsin.
Tavsiyem klasik asp, hepsini öğrenmeye çalışma kafan karışmasın.

Günde 1 saat buna zaman ayır, kendi kod kütüphaneni oluştur, 1 ayda profesyonel işlevi olan bir site yapabilirsin.
Yapacağın site tasarımı ve işlevlerini not alırsan gözünde büyümez, sırasıyla adım adım o işlevi yapmak için gerekli kodları internette hemen bulabilirsin.
Kolay gelsin.