Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKendi halinde bir site nasıl kurulur ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kendi halinde bir site nasıl kurulur ?  (Okunma Sayısı 12314 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2016, 23:26:28 ÖS »

@Yavuzg

Hocam hevesim iyice küçülmüştü şimdi hepten gitti saol Kahkaha

Sizler gibi çok kaliteli insanlar boyle çok degerli siteler yetiyor bana benim ki bir heves yaparsam sizlerden  yardim alicam zaten.......
Çok zevkli, hemen moralin bozulmasın, Ben ufak tefek uğraştığım şeyleri geyik olsun diye fotoğraflayıp kısa bir yazı ile bloga yüklüyorum, 10.000 ziyaretçi oldu bile

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2016, 23:39:10 ÖS »

@Yavuzg

Şimdi tekrar okuyunca anladım hocam İnsan bu konuları bilmeyince böyle oluyor Çok teşekkür ediyorum hocam saygılarımla.....

@Commander64

Yok yok heves kaçmadı hocam yardım alıcağım çok değerli insanlar var sagolsunlar sizede teşekkür ederim tavsiyeleriniz için saygılarımla....
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2016, 23:47:20 ÖS »

Forum üyelerinin web siteleri diye bir başlık var oraya bakabilirsin, fikir verir.

İlgili konu:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3473.0

@Samurai
Benim de önerim, önce beleş olarak blog tarzı site de kendini dene. Menüleri vs. çöz. Sonra yetmediği noktada site adı(domain) ve barındırma hizmeti(hosting) satın al. Kolay gelsin.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2016, 23:57:52 ÖS »

Forum üyelerinin web siteleri diye bir başlık var oraya bakabilirsin, fikir verir.

İlgili konu:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3473.0

@Samurai
Benim de önerim, önce beleş olarak blog tarzı site de kendini dene. Menüleri vs. çöz. Sonra yetmediği noktada site adı(domain) ve barındırma hizmeti(hosting) satın al. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ediyorum hocam saygılarımla....
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2016, 01:59:06 ÖÖ »

Çok değerli bilgiler verdiler, bende kendi tecrübelerime dayanarak 3-5 tavsiye vereyim, belki faydalı olur.

Domain ve host almadan önce; ücretsiz subdomain veren firmaları tecrübe ederek kendi yolunu çizmelisin, profesyonel *.asp, *.aspx (ASP.NET) için somee.com  ben bunu kullanıyorum. Php için ise hostinger.web.tr sitesini kullanabilirsin. Böylece ücretli alacağın hosting php mi yoksa asp mi, hangi yazılım dilini kullanmak istersen ona göre almış olursun.

Worldpress; bu hazır forum şablonu php tabanlıdır asp olanına rastlamadım, eğer asp hosting satın alırsan yüklediğin şablon çalışmaz, hostinger.web.tr sitesine kurarak bu şablonu kullanmadan önce deneyebilirsin ama ben tavsiye etmiyorum, bana göre web siteleri özgün olmalı, ilerde özel bir tasarım gerektiğinde worldpress'e müdahale etmek zor olabilir.

Sitede kullanacağın görselleri küçültürsen açılması hızlanacaktır, Bunun için Photoshop 7 yeterli olacaktır.

sayfa tasarımı yaparken DreamWeaver kullanabilirsin, kodları yazarken otomatik olarak sana opsiyon sevenekleri sunar.

yaptığın siteleri hızlı bir şekilde test etmek için, devamlı upload etmek yerine, bilgisayarındaki IIS (Internet Information Services) bileşenini aktif edebilirsin. 

Tavsiyem klasik asp, hepsini öğrenmeye çalışma kafan karışmasın.

Günde 1 saat buna zaman ayır, kendi kod kütüphaneni oluştur, 1 ayda  profesyonel işlevi olan bir site yapabilirsin.

Yapacağın site tasarımı ve işlevlerini not alırsan gözünde büyümez, sırasıyla adım adım o işlevi yapmak için gerekli kodları internette hemen bulabilirsin.

Kolay gelsin.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 24, 2016, 02:20:13 ÖÖ »

Yüzme havuzu olursa geliriz siteye... İşimiz emlak olunca site denince aklıma oturma alanı geliyor... Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2016, 10:00:28 ÖÖ »

Hem çok yaygın hem de her ihtiyaca cevap veren esnek bir yapıda olduğu için Wordpress'i göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

Başlangıç olarak wordpress.com adresinden ücretsiz blog kurabilirsin. Sana 'example.wordpress.com' şeklinde bir isim veriyor.
Bunu ücretli ve ücretsiz temalarla özelleştirmen mümkün. Bu opsiyonu kullanarak web sayfanı oluşturmaya başlayabilirsin.

İleride eğer hoşuna giderse bir isim satın alıp bunu wordpress sunucusuyla beraber kullanarak işi ilerletebilirsin. Eşim kendi web sayfasını bu opsiyonu kullanarak sıfır teknik bilgi ve sıfır yardımla götürüyor.

Son aşama olarak wordpress.com artık sana yetmediğinde kendine bir sunucunu alanı kiralayıp wordpressi oraya kurarsın. Bunu yaptığında resmi eklenti ve temalar haricinde alternatif eklentiler de kurabilir, temaların üzerinde ufak değişiklikler yapabilir veya kendi eklentilerini ve temalarını baştan yazabilirsin.

Kendi sunucuna taşıdığında çok esnek bir yapı sunar. Hatta kodunu kendi yazacağın siteden daha esnek bile olabilir. Çünkü işin arka planıyla hiç uğraşmadan, veri yapısı, kontrol paneli, giriş formları vb. hepsini unup sadece sitenin görünen yüzünü kodluyor olacaksın. Şu an bu şekilde çalışan pek çok profesyonel web sayfası var. Buna bazı çok uluslu şirketler de dahil.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 24, 2016, 12:36:54 ÖS »

@NoStres   @Wizofwor

Verdiğiniz çok değerli bilgiler ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum....
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: