4. kat clear coat:
-------------------------------
Mükemmel bir dünyada mükemmel düzlükte bir pinball oyun alanına rutin bakım olarak uygulanması gereken clear coat 2 bilemedin 3 kat ve nihayi maksimum ise 4 kat "mış"...
Şimdi biz bu ses duvarını bugün aşacağız. Neden mi? Çünkü hayat masallardaki veya çizgi filmlerdeki gibi "mükemmel" değil

ve kimsenin üzerinde uğraştığı pinball projesinin kondüsyonu birbirinin aynısı değil.
Bu konuda o kadar çok forum yazısı okudum ki 8, 10, 12 kat (muhtemel arada sıkılan "kuru" katı da sayıyorlar) clear coat atan bile var. Durum neyi gerektiriyorsa yapmak zorundasınız.
Ayrıca, normalde katlar arasında "hafif" bir zımpara yapılması gerekiyor, sadece bir sonraki clear coat için tutunacak bir pürüzlü yüzey sağlamak amacıyla. Bendeki durum ise bundan farklı. Ben her kat arasında çok yoğun bir zımpara operasyonu yapmak zorunda kalıyorum zira düzeltilmesi gereken engebelerim çok fazla...
Kısaca benim attığım clear coat'ların belki de yarısından fazlası ertesi gün beyaz köpük olarak zımparalanmış oluyor...
Neyse, bir gün önceki clear coat kurudu ve yüzeyimiz bugün dünkünden daha iyi durumda. Hala engebelerimiz var maalesef ama dünden daha iyiyiz...

Yeri gelmişken "rutin" imden de bahsedeyim de içiniz daralsın biraz

600 kum ıslak/kuru zımpara kağıdını mantar kalıba sarıp ıslatıyorum ve işkence başlıyor...

Zımpara bittikten sonra tüm yüzeyi defalarca ıslak bezle siliyorum. Tüm deliklere girmiş beyaz sıvıyı kompresörlü hava ile temizliyorum, siliyorum...

Bu şekilde tahta kuruduktan sonra yüzeyi inceliyorum. Eğer daha gidecek yol varsa bir tur daha zımpara yapıyorum ve temizleme rutini

Clear coat'u atmadan önce tahtayı son kez Zippo benzini ile temizliyorum. Amerika'lılar "Nafta" kullanıyorlar bu iş için. Nafta bu pinball temizlik işinde standart olarak kullanılan bir malzeme ancak bizde satılan bir yer bulamadığım için ben de "kaliteli" nafta kullanıyorum mecburen, yani Zippo benzini

Son temizlikten sonra da 4. kat clear coat'u 1 kuru 1 ıslak olarak atıyorum...