Rampalar:
-------------
Şimdi oyun alanının alt kısmıyla ilgili tüm ekipmanın bakım/tamiratını yaptıktan sonra sıra geldi oyun alanının üstüne...
Burada da ilk durağımız plastik rampalar. Bunlar 3-4mm akrilik levhaların ısıtılarak vakum kalıp ile üretilen şeyler. Yani enjeksiyon kalıpdan çıkma değil. Bu sebeple bu rampaların sorunu 30 yıl içinde özellikle de ısı ve direk güneş ışığına maruz kaldıklarında plastiğin formunu kaybetmesi, gevremesi ve kıvrılması...

Elvira'da 3 adet plastik rampa var. Aslında ikisi oyun alanının uzak kenarındaki ahşap paneli geçip arkasında birleşerek oyun alanını soldan başlayıp sağ tarafına kadar uzanan (monster slide) tek büyük bir rampayı oluşturuyor. Tasarımcı bunu yaparken aquaparklardan esinlenmiş.

Gördüğünüz üzere bizim rampalar oldukça pis ve yamulmuş durumda. 3 sene önce bunların yenileri yoktu ancak şimdi lisanslı olarak yeniden üretilmişler. Elvira son dönemde yeniden popüler olan bir pinball (şansıma

) zira plastikler ve oyun alanı resmi ve lisanslı olarak, orijinal fabrika kalıpları ve filmleri ile yeniden üretilmiş CPR tarafından. İşin açıkçası bu rampaların halini gördükten sonra kendimi yeni bir set rampa almamak için zor tuttum. Yine de yeni rampaların $240 fiyatı beni bu eski rampalardan hemen ümidi kesmemem hususunda cesaretlendirdi ne yalan söyleyeyim

Bunun dışında eski olsun yeni olsun tavsiye edilen rampaların giriş kısımlarına birer metal koruma monte edilmesi. Bunlar plastik rampaları hedef alan topu zamanla rampa giriş duvarlarını çatlatmaması için kullanılan metal parçalar. Ben de 3 sene önceki siparişimde bir set bunlardan almışım...

Kabaca elle göstermek gerekirse iki rampanın sağlı sollu giriş duvarlarına monte ediliyorlar.

Bunlar rampaları oyun alanına monte ederken beraber monte edilecek.
Neyse, dedim ya rampalardan henüz ümidi kesmemekte fayda var, bi yıkayalım bakalım bunları sıcak su altında köpük köpük dedim ve pırıl pırıl ortaya çıktılar. Tamam esneme, gevrilme kıvrılma ve kırık çatlaklar var ama biraz emekle adam olacaklar gibi geliyor bana