Multiboot olayını Jackalus yaptı. Fakat daha önce belirtmişti asla satışını yapmayacağını
Lindbergh Multiboot ilk çıktığında hemen vermedi piyasaya . Cihaz biraz eskidi yenileri çıktı daha sonra başka isimler üstünden satışını gerçekleştirdi
Benim arşivimde Lindbergh Multiboot bulunmakta. Baka bir elemandan almıştım 2 yıl önce.
Bu arada Jackalusun başarısı bütün oyunları Type X2 üzerinde oynatmış olmasıdır. Ultra SF4 normalde TypeX3 oyunudur ama bir kaç modifikasyon ile halletmiş arkadaş bu işide.
Bu sistemin bir güzelliğide hiç bir yerde bulamayacağımız eski oyunların Nesica için baştan yapılmış olması ve Typex 2 üzerinden direk çalışıyor olması.
Aşağıdaki videoda görebileceğiniz üzere Nesica efsane bir buluş. Arcade Salon sahipleri Taitoya belli bir para ödeyerek sistemi mekanlarına kurduruyorlar. Daha sonra aylık ya da yıllık tam hatırlamıyorum ücret ödemeye devam ediyorlar. Ayrıca satılan her jeton içinde Tatio ve diğer oyun yapan firmaların aldığı bir komisyon var. Hong Kongda iken bayağı bir araştırmıştım bu işi
Nesica X kurulu bir sistemde direk servere bağlanıp istedikleri oyunu downlad edip oynatabiliyorlar. Nesica sayesinde sürekli Cihaz değiştirip Upgrade vs. ile uğraşmaya gerek kalmadı.