Bu ara bir sürü mini işle uğraşıyorum. Etrafı temizlemek de bunun arasında. En nefret ettiğim şey çalışmayan/sorunlu adaptör, görüntü/AV kablosu ve karlı görüntü veren RF (anten/atari kablosu diye bilinir) kablolarının raflarımda yer işgal etmesidir. Bunlar yer işgal etmekle kalmayıp bir de sizi şaşırtıp olmadık/gereksiz tamiratlar için konsol açtırırlar

Neyse, yine bu düzenlemelerimden birisini yaptım az önce. Atari ve karakutu yığınlarını elden geçirip, AV modlayıp, bir kısmını satıp bir kısmını da kullanıma aldıktan sonra geri kalan enkaz (boş kasa, bozuk/güvenilmez adaptör ve bir yığın RF kablo) yığınına da son bir kez el atayım dedim...
Benim emektar test cihazını (Atari 2600 Jr) çıkarttım ve eldeki RF kabloları denemeye başladım. Jr'ların bir avantajı da bildiğiniz üzere RF kablosu klasik atari'ler gibi konsola sabit değil, kasa dışında RF soketi var.

Görüntüler genelde böyle. Kimisinde hiç görüntü yok.
Şimdi bu görüntü hafif parazitli olsa neyse der sorun kablodan dersiniz. "Bu" görüntü adama konsolu açtırıp RF modülatörüne müdahale ettirir gereksiz yere...
Şimdi de aynı konsol, aynı TV, aynı kanal, aynı adaptör, AMA orijinal Atari 2600 RF kablosu;

İşte kaliteli RF kablonun önemi ve farkı burada

Bu kısa işlem sonunda eldeki RF kablolar da layık oldukları yere gittiler...

Ha bu arada, Jr'lara neden AV mod yapmamamın sebebi de eğer arızası yoksa oldukça net görüntü vermeleri. RF modülatörlerinde herhangi bir ayar bozukluğu veya arıza yoksa "Channel 2 veya 3" den kaliteli kablo ile herhangi bir AV mod yapmaya gerek duymaksızın cam gibi görüntü alınır.

Not: Bu arada bu testleri yaparken cillop gibi Jr'ı da satıştan çekip rafa kaldırdım. Böyle net çalışan test cihazını nereden bulacağım ki

Referans gibi alet...