Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [REPRO] NES Repro/Convert Kartuş Yapımı  (Okunma Sayısı 18988 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2016, 20:53:28 ÖS »

Eline sağlık...çok güzel bir uygulama olmuş. Ben bunu ne zamandır NeoGeo AES için yapmayı hayal ediyorum...

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 22, 2016, 13:25:04 ÖS »

Elimde iki adet  Klon NES kartuşu vardı. Birisi SuperVision, diğeri VideoDeon etiketli ve unlicensed oyun içeriyorlardı. Bunlarla başlamak istedim convert denemelerine. 

Sanırım ilk klonlardan olduğu için, içerisinde epoxy kaplı rom yerine TMM24XXXAP tipi OTP rom kullanmışlar. Önceleri tekrardan bu romlara yazabileceğimi düşünmüştüm fakat, OTP olduklarını öğrendim. İkisi de CIC chipi olmayan/sökülmüş nes kartuşları aslında.

Üstteki 128KB PRG, 64KB CHR ve alttaki ise, 256KB PRG, 128KB CHR şeklinde.

Üstteki kartuşa yazacağım oyunlar muhtelemen modlu bir nes ile çalışacaktır fakat, alttakinde extradan 74 serisi logic chipleri ve bir sürü jumper var. Bu noktada kafam karıştı biraz.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2016, 14:33:37 ÖS »

Bu PCB'ler orijinal NES kartuşu PCB'si değiller ve Nintendo Mask ROM çipleri de kullanılmamış. Dolayısıyla OTP'lerin model numaralarından bacak dizilimlerini bulduğunda karşılık gelen EPROM'lar ile kartuşları yeniden doldurabilirsin.

Kartuşları "neyle" dolduracağın konusu ise içindeki mevcut oyunları analiz ederek ortaya çıkabilir.

NesCartDB sitesinde "unlicense" sorgusu ile gelen oyunların içinde var mı senin oyunlar?

örn:

http://bootgod.dyndns.org:7777/search.php?keywords=&class=Unlicensed&class_op==`@`&offset=0&field=2&order=asc

Varsa oradan bir yere varılabilir, belki...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 22, 2016, 14:41:47 ÖS »

İlk kartuşta mapper kullanılmamış. NesCartDB'den inesmapper = 0 ile sorgu yaptığında gelen oyunlara dönüştürebilirsin sanırım

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 22, 2016, 14:56:21 ÖS »

0.80 micron laminasyonu bilmiyordum ve çok ilgimi çekti sanırım bi yerlerden laminasyon makinası temin edip disket etiketlerime uygulama yapıcam. eline sağlık yavuz.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2016, 15:38:16 ÖS »

0.80 micron laminasyonu bilmiyordum ve çok ilgimi çekti sanırım bi yerlerden laminasyon makinası temin edip disket etiketlerime uygulama yapıcam. eline sağlık yavuz.

abi 80 micron, 0.80 degil ama dogru piyasadaki kirtasiye malzemelerinin icindeki en ince laminasyon malzemesi bu. mapilam firmasinin A5 biyutundaki poşet şeklinde oluyor.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2016, 15:44:58 ÖS »

pardon duzeltiyorum, bendeki 42 micron kalinliginda. 80 nerden aklimda kaldi dersen laminasyon makinesinin en dusuk ayari 80 micron, oradan...

200 posetlik kutu almistim.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2016, 15:57:49 ÖS »

yavuz hocam çok oyunlu kartuşlarda bekliyoruz ellerine sağlık saygılarımla

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2016, 16:44:35 ÖS »

yavuz hocam çok oyunlu kartuşlarda bekliyoruz ellerine sağlık saygılarımla

Abi onlar aliexpress'de gerçekten o kadar ucuz ki, yani uğraştığına değmez. Ha şu yapılabilir, fantazi olsun diye, bit pazarında 1 TL'ye satılan famiclone kartuşları alırsın aliexpress'den de bi famicom-NES çevirici, takarsın NES kartuş kabının içine oldu bitti Kahkaha

Yine de 3-4 tane yaptıktan sonra bakarsın "ulan bi everdrive alsaydım daha ucuza mı gelecekti" demeye başlarsın
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2016, 16:46:12 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2016, 18:22:11 ÖS »

hocam baktım bir ara çoklu kartuş daha uyguna gelince boş verdim nes çeviricili boş nes kartuş 11 usd 400 oyunlu nes kartuş 13 usd

Abi onlar aliexpress'de gerçekten o kadar ucuz ki, yani uğraştığına değmez. Ha şu yapılabilir, fantazi olsun diye, bit pazarında 1 TL'ye satılan famiclone kartuşları alırsın aliexpress'den de bi famicom-NES çevirici, takarsın NES kartuş kabının içine oldu bitti Kahkaha

Yine de 3-4 tane yaptıktan sonra bakarsın "ulan bi everdrive alsaydım daha ucuza mı gelecekti" demeye başlarsın

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2016, 21:07:38 ÖS »

Mevzu çoklu kartuş ise,

Aliexpress'deki 150 i 1 nes ve famicom kartuşları cidden çok güzel kartuşlar.

fami 10 nes 15 dolardı birebir aynı board ve oyun listesi barındırıyorlar.

Oyun listesi epey başarılı, tüm megaman serisi, bucky o hare, felix the cat, little samson gibi nadir oyunlara yer vermeyi akıl etmişler, tavsiye ederim.
Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 24, 2016, 10:45:41 ÖÖ »

Proje muhteşem olmuş, işçilik de öyle, ellerinize sağlık.

Yazı çıkarma ile ilgili bir notum olacak, çoğu kişinin bilmediğini düşünüyorum. Diş macunu ve diş fırçası ile yazılar oldukça zahmetsiz bir şekilde çıkıyor.

SNES-HEP SNES-YALNIZ SNES
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 24, 2016, 11:04:16 ÖÖ »

Proje muhteşem olmuş, işçilik de öyle, ellerinize sağlık.

Yazı çıkarma ile ilgili bir notum olacak, çoğu kişinin bilmediğini düşünüyorum. Diş macunu ve diş fırçası ile yazılar oldukça zahmetsiz bir şekilde çıkıyor.

Aslında iyi hatırlattın, ben bazen özel malzemeleri (örn. Novus) kullanmaya öyle alışıyorum ki, bilindik eski metodları unutuveriyorum.

Diş macunu, ancak jel veya diş hassasiyetini kesen, sözümona diş minesini tamir eden fahiş fiyatlı yeni nesil diş macunları değil, hepimizin eskiden beri bildiği en ucuz beyaz ipana aslında çok ince bir zımpara gibidir.

Hatta eskiden çizilmiş gameboy lenslerini de ipana ile parlatırdık

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Kasım 24, 2016, 11:13:57 ÖÖ »

yavuz hocam bir ara cdleri macunluyorduk bazılarında işe yarıyordu

Hatta eskiden çizilmiş gameboy lenslerini de ipana ile parlatırdık

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 24, 2016, 11:17:27 ÖÖ »

Diş beyazlatıcı macunlar gayet güzel leke çıkartıyor.

Bu arada benim PCB lerden söktüğüm OTP ler standart bacak dizilimine sahipmiş.  Bunları birer M27CXXX varsayarak, Check ID yi kapatarak, minipro ile dump ettim. Chr ve Rom dosyalarını da sizin yukarıda bahsettiğiniz USB Copynes ile tekrar birleştirip NES oluşturdum.

Oyunlardan birisi Ninja War, diğeri Sky Destroyer 2 çıktı. İkisi de nes oyun ve unlicensed listesinde yok. Belki de varlar fakat bootleg olduklarından isimleri farklı olabilir.

Orijinal flintstones MMC3 mapper çipi kullanıyor, bendeki mapper olan kartuşa uymaz galiba.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: