Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Piyasada ne ne kadar eder?  (Okunma Sayısı 62814 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Ekim 30, 2017, 15:44:25 ÖS »

Latife yapıyorum. Amiga 500-600-1200'üm var. Olmayan arkadaşlara hediye et

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
nascar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Ekim 30, 2017, 15:49:43 ÖS »

Zaten cevremde ki Amiga severlere gider canları sağolsun

İşin kötüsü tam 1700 dolar kargo ücreti odeyecem ama hepsi güzel şeyler hocam tüm resimlerini buraya eklerim
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Ekim 30, 2017, 15:52:18 ÖS »

Gümrüğe takılma dicem ama imkansız takılmaması onu nasıl halledeceksin?

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Ekim 30, 2017, 15:54:06 ÖS »

İşin kötüsü tam 1700 dolar kargo ücreti odeyecem ama hepsi güzel şeyler hocam tüm resimlerini buraya eklerim

Kargosu 1700 USD ediyorsa muhtemel 150 Kg civarında malzeme getiriyorsunuz demektir, yanılıyormuyum?

O kadar malı gümrükten nasıl çekmeyi düşünüyorsunuz?

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Ekim 30, 2017, 15:55:27 ÖS »

Deniz yolu ile geliyor ve gemi kıyıya demirlemeden balıkçı teknesi ile yanaşıp alacaklar diye düşünüyorum..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
nascar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Ekim 30, 2017, 15:56:17 ÖS »

Kargosu 1700 USD ediyorsa muhtemel 150 Kg civarında malzeme getiriyorsunuz demektir, yanılıyormuyum?

Yok hocam gümrük işlerini benim adıma hallederler neyse vergisi vs neyi varsa devletimize öderiz problem olmaz
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Ekim 30, 2017, 15:58:10 ÖS »

Yok hocam gümrük işlerini benim adıma hallederler neyse vergisi vs neyi varsa devletimize öderiz problem olmaz

Hocam sorun ödemek değil. Vergi kaçakçısı muamelesi yapmak için sormadım O kadar malı gümrüğünü ödeyeceğim desen bile birey olarak çekemezsin diye düşünüyorum. Artık o ithalata girer. 30 Euro sonrası Gümrük vergisine tabi oluyor OK ama belli bir limit sonrası birey olarak getirtemiyorsun o açıdan dedim.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
nascar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Ekim 30, 2017, 16:03:10 ÖS »

Hocam sorun ödemek değil. Vergi kaçakçısı muamelesi yapmak için sormadım O kadar malı gümrüğünü ödeyeceğim desen bile birey olarak çekemezsin diye düşünüyorum. Artık o ithalata girer. 30 Euro sonrası Gümrük vergisine tabi oluyor OK ama belli bir limit sonrası birey olarak getirtemiyorsun o açıdan dedim.

Artık prosedür ne ise onu yaparız hocam

Gelsinler resimlerini koyalım ortalık şenlensin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Ekim 30, 2017, 16:06:20 ÖS »

150 Kg'lık retro elektronik malzemeyi gümrükten, vergisini dahi ödeseniz, vermezler.

Sebebi malzemenin ticari statüye girmesi ve akabinde elektronik malzeme olduğu için ve ticari statüye girdiğinden sizden bu malzemeye teknik destek, Rohs belgeleri, TSE belgeleri, garanti belgeleri vs gibi belgeler istenecektir. Ayrıca garantisi 2 (sanırım 3 yıl oldu galiba) seneyi geçmiş elektronik malzemeyi ticari olarak Türkiye'ye sokamazsınız...

Ha bi yolunu bulurum, yok hurdadan sokarım, yok tarımsal iş makinası gösteririm üzerine bir de devlet teşviği alırım gibi "alternatif" yöntemler ile sokarım diyorsanız onu bilemem ama durum bu.

Belki aileden "taşınıyorum, şahsi eşyalarım" vs alternatifi olabilir ancak o da "kutulu" retro malzemeler için, hele ki aynı cinsten adetli ise, bunu yutacak gümrük memuru olduğunu da sanmam...

Kolay gelsin diyeyim ne diyeyim...

Deniz yolu ile geliyor ve gemi kıyıya demirlemeden balıkçı teknesi ile yanaşıp alacaklar diye düşünüyorum..

+1

nascar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Ekim 30, 2017, 16:41:32 ÖS »

Hocam devletimize sorarız eğer olmaz derse gümrükten sokamassın derse bizde vazgeçeriz problem yok yani

Artık nereye sorulacaksa ne isteniyorsa araştırırız bakarız öğreniriz
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Ekim 30, 2017, 16:46:53 ÖS »

Nakliye açıklamasında ürünler ne olarak geçiyor, 'muhtelif ikinci el elektronik eşya' falan mı?
nascar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Ekim 30, 2017, 16:54:52 ÖS »

Nakliye açıklamasında ürünler ne olarak geçiyor, 'muhtelif ikinci el elektronik eşya' falan mı?

Yok abicim sıfır oyun konsollarında var ps1 ps2 nintendo snes gibi vs gibi yani birde kutulu ikinci el Amiga vs gibi şeyler var sıfıra yakın

Zaten anlaşma olursa hepsini ben kullanıcam zaten satmayız etmeyiz bir odaya doldururum hepsini

Devletimizi de giderim böyle böyle derim olursa olur olmassa iptal ederiz vazgeçeriz

Sonra herkes gibi tek tek getirdirim kargoları yine giderim devlete vergimi öderim gümrüğe takılırsa
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Ekim 30, 2017, 17:08:31 ÖS »

Yok abicim sıfır oyun konsollarında var ps1 ps2 nintendo snes gibi vs gibi yani birde kutulu ikinci el Amiga vs gibi şeyler var sıfıra yakın

Zaten anlaşma olursa hepsini ben kullanıcam zaten satmayız etmeyiz bir odaya doldururum hepsini

Devletimizi de giderim böyle böyle derim olursa olur olmassa iptal ederiz vazgeçeriz

Sonra herkes gibi tek tek getirdirim kargoları yine giderim devlete vergimi öderim gümrüğe takılırsa
Yanlış anlama ama retro merakında herşeyden önemlisi sabır ve azimdir.
Öyle basayım parayı tek seferde bitireyim işi gibi ateşli ve hardcore davranışlar çevremde gördüğüm kadarıyla genellikle hüsranla sonuçlanıyor ama neyse genede bol şans
nascar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Ekim 30, 2017, 17:14:06 ÖS »

Yanlış anlama ama retro merakında herşeyden önemlisi sabır ve azimdir.
Öyle basayım parayı tek seferde bitireyim işi gibi ateşli ve hardcore davranışlar çevremde gördüğüm kadarıyla genellikle hüsranla sonuçlanıyor ama neyse genede bol şans

Ben 44 yaşında adamım güzel kardeşim sen bu yazdıklarımdan bunu mu çıkarttın

O kadar bastırıp alıcak paramız yok merak etme sadece yeniden retro ya bir dönüş olarak fırsat buldum kendime
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Ekim 30, 2017, 21:09:27 ÖS »

Yanlış anlamayın , işinize karışmak gibi Olmasın da ben elimde ikiden fazla retro cihazla yurda girerken bile yusuflayarak giriyorum artık, son zamanda iyice sıkılaştırdılar çünkü işi, hayal kırıklığı Olmasın sonra.
Bu tarz cihazları Avrupa'dan tek tek Alıp çok daha uygun kargo ücretleriyle de edinebilirsiniz, Avrupa'dan da gayet güzel, SIFIR veya sıfıra yakın cihazlar çıkıyor, bir araştırın derim...
Tabi bu kişisel fikrim
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: