Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[PROJE] Sega Astro City Arcade Stick İmalat
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [PROJE] Sega Astro City Arcade Stick İmalat  (Okunma Sayısı 24567 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 05, 2017, 11:58:06 ÖÖ »

Arkadaşlar iki tane projem var. Kahkaha
İlk olarak aklımda her zaman güzel bir Candy Cabinet yapmak vardı. Fakat Bu tarz kabinlerin çok fazla kıvrımları vs. olduğu için gözümde her zaman çok büyümüştür. Yıllar sonra bari bir yerinden başlayayım diyerek sadece kontrol paneli kısmını yapmaya karar verdim.

Bunun için de en sevdiğim kabin olan Astro City modelini seçtim.1996 yılında Sega, Astro City kabinlerinin kontrol paneli çok beğenildiği için Sega Saturn cihazı için aynı modelde bir arcade stick yapmış. Şu ana kadar yapılmış en iyi Arcade Stick olarak tarihe geçmiş kendileri.

Sega Saturn Virtua Stick Pro. Benim yapacağım stick aslında bir nevi bunun replikası olacak . Bu stickler şu anda sadece ikinci el olarak bulunabiliyor. Dünya kadar da para istiyorlar doğal olarak.

Önce bir kontrol panelini Arcade Stick olarak yapalım, ileride eğer gözüm yerse kabini full yaparım inşallah.

Bu tarz projelerde genelde MDF kullanılır ki daha önce yaptığım vewlix kabinde ben de MDF kullanmıştım. Fakat arcade stick olacağı ve de sürekli sağa sola kaldırılıp oynanacağı için ahşap daha sağlıklı olur diye düşündüm. Bunun için de Masifpan denilen ahşap türünü seçtim. Fakat fiyat 5 katı daha pahalı oldu 

Ürünün elektronik kısmında ise orijinalin de olduğu gibi Sanwa buton ve Joystickler kullanacağım.

Proje daha tamamlanmadı fakat kasa kısmı bitmiş oldu. Geriye sadece boya kısmı kaldı.

Ahşap kısım yapılır

Instruction kağıtlarının koyulacağı yer.

Metal panel de hazır. Metal parçaların hepsi Paslanmaz malzemeden yapılmıştır.

Macun da çekilir ve beklemeye alınır 

Macun kuruduktan sonra bir zımpara atılacak ve Boya işlemlerine geçeceğiz. Bir kaç gün içerisinde boya işini de bitiririm diye düşünüyorum. Geri kalan elektronik parçalar için de maalesef beklemem gerekiyor. 10-15 gün içerisinde anca gelir parçalar. İlerleyen günlerde sürekli olarak güncelleme yapacağım.

Bu arada ürünlerin orjinal resimlerini de aşağıya ekliyorum.

« Son Düzenleme: Mart 05, 2017, 11:59:49 ÖÖ Gönderen: Hurşit » Logged
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2017, 12:03:06 ÖS »

Harikaymış gerçekten. Başarılar.

Alper
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2017, 13:18:19 ÖS »

Bu gidişle kesin kabini de yaparsın güzel görünüyor. ...kolay gelsin.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2017, 15:32:44 ÖS »

iyi iş çıkacak gibi tebrikler, kolay gelsin.
ahşap CNC den çıkma mı?
Metal paneli bu hale geitrmek malzemesiyle ne kadar tutuyor.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2017, 21:46:09 ÖS »

Tam olarak şu fiyat tuttu diyemem çünkü masifpan biraz pahalı bir ürün. Ben adetli imalat yapacağım için bir tabaka büyük olarak aldım. Bir tabaka fiyatı ise 550 TL+ KDV gibi bir rakama denk geliyor.

Tam bittiğinde maliyet / Adet yaparak detaylı bilgi verebilirim
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2017, 21:51:21 ÖS »

Harikaymış gerçekten. Başarılar.
çok istiyorum ama gözüm korkuyor Kahkaha
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2017, 22:54:05 ÖS »

İşlermler biraz uzadı fakat devam ediyorum

Boya işlemleri bitti. Beyaz Lake boya yaptım üstüne

Japonyadan Sanwa tuş ve joystickler de geldi.
Orjinalde kullanılan OBSF-30 ve 24 tuşlar ile JLF-TP-8YT joystickler kullanılacak

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2017, 08:26:59 ÖÖ »

Kolay gelsin. Senin işçilik de, yavuzg'nin projelerindeki gibi oldukça profesyonel duruyor.
onurulusoy
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2017, 09:10:32 ÖÖ »

Harika gozukuyor inanilmaz begendim

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2017, 20:46:59 ÖS »

Yavuz ustanın eline su dökemeyiz biz 😊
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2017, 21:28:58 ÖS »

Boyadan sonra harika görünüyor valla elinize sağlık
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2017, 21:30:14 ÖS »

Tebrikler Hem retro hem ahşap işi. Benim de favori ikilim. Ahşabı kayına benzetiyorum. Ya da kauçuk ağacına. Özel bir nedeni var mıydı onu seçmenizin?

Ayrıca astro city arcade kol için güzel bir seçim. Kontrol panelini (tuşlar dışında kalan kısımları) nasıl yapmayı planlıyorsunuz?

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2017, 20:19:33 ÖS »

Tebrikler Hem retro hem ahşap işi. Benim de favori ikilim. Ahşabı kayına benzetiyorum. Ya da kauçuk ağacına. Özel bir nedeni var mıydı onu seçmenizin?

Ayrıca astro city arcade kol için güzel bir seçim. Kontrol panelini (tuşlar dışında kalan kısımları) nasıl yapmayı planlıyorsunuz?

Ağaç masipfan Kayın.
Bu ağacı tercih etmemim sebebi sağlam olduğunu düşünmemden dolayı

Tuşlar dışındaki diğer kısımları ise soket sistemi ile yapmayı düşünüyorum. İstenilen konsola uyumlu olabilmesi için soket düşündüm
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2017, 20:42:14 ÖS »

Metal plaka hazırladıktan sonra joystick montajı için ekstradan bir adet daha metal hazırladım. Bunun nedeni ise; joystick direk kaynak vs. yapmadan sadece vida yöntemi ile montaj yapabilmek. Olur da uzun vadede joystick bozulur ve de değiştirmek gerekirse sıkıntı olmayacağını düşündüm. 4 adet vida ile takılıp çıkartılabilir.

Joystickler tersten vidalanır.

Plaka 3mm sacdan yapıldı. Paslanmaz kullanacaktım fakat maliyet yüzünden siyah sac kullandım ve de anti pas boya ile boyadım.

Plaka üstüne basacağım resim için farklı yollar var. Orjinalinde araştırdığım kadarı ile, PVC leksan baskı kullanılmış. Bu sistemi yapmak mümkün fakat çok fazla adetli girmemiz lazım olduğu için o yöntemi pas geçtim.
Daha sonra pvc şeffaf malzemeye ters baskı yaparak deneme yaptım. Fakat ne yazık ki pvc sert olduğu için delik yerleri düzenlemek çok zor oldu. Ayrıca resim kalitesini de pek beğenmedim.

Daha sonra işin içinden çıkamayınca herkesin yaptığı gibi, Resim baskı ve plexi glass kullanarak vidalamayı düşündüm.
Bu yolda ilerlerken UV baskı denilen şeyi de bir araştırayım dedim. Daha sonra da UV baskı yapmaya karar verdim. UV baskıda direk plexiglasssın üstüne tersden resmi basarak çok kaliteli bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Ben sonuçtan çok memnun kaldı.

Boyanmış metal ve ilk test ettiğim malzeme resmi:

UV baskı Plexiglass:

Butonlar takılmaya başlandı:

Butonlar takıldı ve son hali bu şekilde:

Bu arada boya kısmında bir sıkıntı yaşadım. Nedendir bilinmez lake boya bir hafta sonra garip şekilde kabarma yaptı. Ben de zımpara yaparak baştan yapmaya karar verdim. O yüzden bitirme süresi biraz uzadı

Bundan sonraki işlem sadece kablolama işlemi. Bu akşam bitirmeyi düşünüyorum inşallah.
Henüz hangi cihaz için kullanacağıma karar vermedim. Fakat büyük ihtimal PC için yapacağım gibi görünüyor.

Gelişmeler oldukça güncelleme yapmaya devam
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2017, 21:45:05 ÖS »

PCB olarak ne kullanıyorsunuz? Bir de fazladan üretim yapacak iseniz ben de istiyorum bir tane
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: