Arkadaşlar iki tane projem var.

İlk olarak aklımda her zaman güzel bir Candy Cabinet yapmak vardı. Fakat Bu tarz kabinlerin çok fazla kıvrımları vs. olduğu için gözümde her zaman çok büyümüştür. Yıllar sonra bari bir yerinden başlayayım diyerek sadece kontrol paneli kısmını yapmaya karar verdim.
Bunun için de en sevdiğim kabin olan Astro City modelini seçtim.1996 yılında Sega, Astro City kabinlerinin kontrol paneli çok beğenildiği için Sega Saturn cihazı için aynı modelde bir arcade stick yapmış. Şu ana kadar yapılmış en iyi Arcade Stick olarak tarihe geçmiş kendileri.
Sega Saturn Virtua Stick Pro. Benim yapacağım stick aslında bir nevi bunun replikası olacak

. Bu stickler şu anda sadece ikinci el olarak bulunabiliyor. Dünya kadar da para istiyorlar doğal olarak.
Önce bir kontrol panelini Arcade Stick olarak yapalım, ileride eğer gözüm yerse kabini full yaparım inşallah.
Bu tarz projelerde genelde MDF kullanılır ki daha önce yaptığım vewlix kabinde ben de MDF kullanmıştım. Fakat arcade stick olacağı ve de sürekli sağa sola kaldırılıp oynanacağı için ahşap daha sağlıklı olur diye düşündüm. Bunun için de Masifpan denilen ahşap türünü seçtim. Fakat fiyat 5 katı daha pahalı oldu

Ürünün elektronik kısmında ise orijinalin de olduğu gibi Sanwa buton ve Joystickler kullanacağım.
Proje daha tamamlanmadı fakat kasa kısmı bitmiş oldu. Geriye sadece boya kısmı kaldı.
Ahşap kısım yapılır

Instruction kağıtlarının koyulacağı yer.

Metal panel de hazır. Metal parçaların hepsi Paslanmaz malzemeden yapılmıştır.

Macun da çekilir ve beklemeye alınır

Macun kuruduktan sonra bir zımpara atılacak ve Boya işlemlerine geçeceğiz. Bir kaç gün içerisinde boya işini de bitiririm diye düşünüyorum. Geri kalan elektronik parçalar için de maalesef beklemem gerekiyor. 10-15 gün içerisinde anca gelir parçalar. İlerleyen günlerde sürekli olarak güncelleme yapacağım.
Bu arada ürünlerin orjinal resimlerini de aşağıya ekliyorum.