Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[PROJE] Sega Astro City Arcade Stick İmalat
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [PROJE] Sega Astro City Arcade Stick İmalat  (Okunma Sayısı 24565 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2017, 22:05:14 ÖS »

PCB olarak ne kullanıyorsunuz? Bir de fazladan üretim yapacak iseniz ben de istiyorum bir tane

İmalat düşündüğümden dolayı 10-15 arası yaptırdım herşeyden.
İçerisine de istediğimiz pcb yi koyabiliriz. Fakat bayağı maliyetli bir cihaz oluyor 😊
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2017, 23:25:48 ÖS »

abi sanırım lake boyanın prosedürü astar-zımpara-astar-zımpara boya gibi tekrarlı takrarlı bişeylerdi. ondan sıkıntı olmuş olabilir.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2017, 00:24:17 ÖÖ »

çok kaliteli bir iş çıkarmışsın gerçekten
tebrik ederim. eline sağlık.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2017, 00:35:37 ÖÖ »

abi sanırım lake boyanın prosedürü astar-zımpara-astar-zımpara boya gibi tekrarlı takrarlı bişeylerdi. ondan sıkıntı olmuş olabilir.

Daha önce yapmıştım hiç sorun olmamıştı. Bir şeyler ters gitti anlaşılan ama bakalım

[/
çok kaliteli bir iş çıkarmışsın gerçekten
tebrik ederim. eline sağlık.

Teşekkür ederim 👍
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2017, 00:44:00 ÖÖ »

hurşit, çok güzel gözüküyor, hele butonları ve plexy'yi de takınca orijinalinden farksız olacak 

Bu arada bir sorum var. Bizim burada da direk malzemeye UV basan bir yer var hiç denemedim. Fiyat ne civarda oluyor? Bir de gördüğüm kadarıyla "beyaz" mürekkebi de var galiba, öyle mi?

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 18, 2017, 00:54:04 ÖÖ »

Usta selamlar.
Bütün renkleri attıktan sonra en üste beyaz atıyor makine. Yani en alta oluyor ters baskı yaptığı için.
Fiyat biraz pahalı. Tanesi 27 tl ye geldi. Şöyle ki bizim esnaflar biraz garip bilirsin tek bir tane yapmıyorlar. Bir tabaka plexi almak gerekiyordu ben de komple kaç tane çıkarsa bastırdım. Plexi+lazer kesim+baskı vss hepsini yaptırdım.
Toplamda 28 adet çıkarttmış olduk yani.
Daha ucuzu kesin vardır ana ben çok fazla araştırmadım açıkçası.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 18, 2017, 01:01:06 ÖÖ »

Tanesi 27 TL'ye geldiyse yine iyiymiş... 8-9 USD yani...

Kağıt yapmaman iyi olmuş. Zamanla (2-3 yılda ) kağıt buruşmaya başlıyor...

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 18, 2017, 10:30:13 ÖÖ »

Bana pahalı gibi geldi ama dediğim gibi başka yerlere sormadığım için olabilir.
Kağıt olayında da daha önce yaptıklarımda sorun olmadı hiç. Gerçi onları da folyoya basmıştım.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 18, 2017, 10:45:57 ÖÖ »

Boya meselesinde sıcaklık, nem de önemli. Ahşapın nem oranı bile sorun olabilir. Bi ara bişey için farklı boyama tekniklerine bakmıştım netten. Çok da tecrubem yok. Ama sırf bu sebepten oğlana yaptığım ahşap çekmeli el arabasını boyamak için havalarıb biraz ısınmasını bekliyorum.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
keikonda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 18, 2017, 14:11:44 ÖS »

Stick harika görünüyor, son halini sabırsızlıkla bekliyoruz Kahkaha
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 19, 2017, 11:15:57 ÖÖ »

Kablolama işi de bitti sayılır.
Kablo uçlarını soketli tasarladım ki; uzun vadede kullanılacak PCB değiştirilirken sorun olmasın. Pc, ps4,ps3 vs hepsi dişi soket eklenerek rahatlıkla değiştirilebilir.
Buyrun bazı resimler

« Son Düzenleme: Mart 19, 2017, 22:01:00 ÖS Gönderen: Hurşit » Logged
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 19, 2017, 13:50:41 ÖS »

Genel olarak stick, baskı, butonlar, kasa müthiş gidiyor kablolama da temiz iş olmuş, yıl oldu benim kabindeki kontrolcü kablolarını yenileyeceğim diye bekliyor utandım Kahkaha
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 19, 2017, 21:09:32 ÖS »

Genel olarak stick, baskı, butonlar, kasa müthiş gidiyor kablolama da temiz iş olmuş, yıl oldu benim kabindeki kontrolcü kablolarını yenileyeceğim diye bekliyor utandım Kahkaha

Teşekkür ederim.
Tavsiyem arcade kabinlerde de soket konnektör sistemi yapılmasından yana. Japan candy cabinet sistemleri hep bu şekilde yapılmış. Herhangi bir arıza durumunda baştan başa lehim sökmekle uğraşmazsınız
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 01, 2017, 22:13:55 ÖS »

Tekrardan merhaba arkadaşlar.
işlerimin yoğunluğundan dolayı çok fazla proje ile ilgilenemedim. Bu aralar çekimler vs. derken bayağı bir zaman geçti.
Bu arada çok boş durmadım tabi ki. Boya işini komple hallettim. Komple mat lake boya yaptım ve de tam istediğim gibi oldu.

Bazı yapım aşamalarını sizinle paylaşayım.

Öncelikle stick içinde kullanmak üzere 2 adet pc joystiği aldım. Normalde direk ahşap içinden dışına doğru almış olduğum joystickin usb kablosunu çıkartarak bu iş çözülüyor. Fakat ben bu yöntemi hiç beğenmediğim için başka bir şekilde yapmaya karar verdim.

Mevcut joystick PCB sinin kablosunu 20 cm ye kadar kısaltarak ahşabın içinde kalmasını sağladım. Ahşabın dışına da 2 ucu dişi USB bir ürün bakmaya başladım. Piyasada genelde kullanılan NAUSB-W diye bir ürün var. Genelde arcade stick camiası bu ürünü kullanır. Fakat bu ürün bana çok pahalı geldiği için kendimce yöntem aramaya başladım.

NAUSB resimdeki gibidir.

Bu ürün pahalı evet bir başka sıkıntısı da şudur ki; bundan iki adet kullanmanız gerekiyor çünkü bizim sistemimiz 2 kişilik. Bu da kasa dışında çok fazla delik demektir.
Her iki USB yi tek parçada toplamak adına CNC lazer kullanarak bir tane metal plaka kestirdim ve bu metal plakaya gittigidiyordan tanesi 9 tl ye aldığım her iki ucu dişi usb olan plastik parçaları yerleştirdim. Bunları da bir güzel montajlayarak yapıştırdım.

Kullandığım yapıştırıcı bir nevi silikon fakat normal silikon değil. Nalburlarda çivi silikon diye geçiyor. Çok sağlam şekilde yapıştırıyor ve bir daha ayırmanız imkansız.

Bu işlemi bitirdikten sonra daha önce resimlerde paylaştığım kontrol panelini de ahşap üzerine vidaladım. Şimdilik yaptıklarım bu kadar. Aşağıda resimlerini paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.

Eksik kalan işlemler.

* Joystick PCB sistemine soket takılıp montajlanması
* Orjinalinde olduğu gibi üst tarafa oyun bilgi kartı takılması ve plexi glass montajı

Tahmini bitiş zamanı: 3 gün.

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 04, 2017, 23:24:06 ÖS »

Evet arkadaşlar Proje bitmiş durumda çok şükür.

Üst tarafa koyacağımız instruction kartlar için; plexi glass kestirip bunları bir güzel yapıştırdım.

Daha sonra orjinalinde bulunan ve aslında Plexinin sabitlenmesine yarayan metal parçaları, paslanmaz malzemeden lazer ile kesimini yaptırdım ve de üstüne monte ettim. Normalde bir amaca hizmet eden bu parçalar, kasamız ahşap olduğu için sadece görüntü olarak orjinaline benzemesi için kullanılıyor Kahkaha

Son olarak da beğendiğim bazı oyunların instruction kartlarını bastırdım. Standart kuşe kağıda baskı yaptırdım. Resim kalitesi çok fena sayılmaz gayet tatmin edici.
Şimdilik nette bulduğum anonim resimleri kullandım. İlerleyen zamanda özel olarak resim çalışmaları yapmayı düşünüyorum

Ve Arcade Stick son bitmiş hali karşınızda.

Görüntü ve benzerlik olarak hemen hemen yakaladığımı düşünüyorum. Tabi ki eksikleri olacaktır ama ilerleyen zamanlarda düzeltilecek şeyler bunlar.

Cihazın elektronik kısmını tamamen soketli tasarladığım için istenilen bütün konsollara uyumlu hale getirilebilir durumdadır.

Bir sonraki projede görüşmek üzere
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: