Tekrardan merhaba arkadaşlar.
işlerimin yoğunluğundan dolayı çok fazla proje ile ilgilenemedim. Bu aralar çekimler vs. derken bayağı bir zaman geçti.
Bu arada çok boş durmadım tabi ki. Boya işini komple hallettim. Komple mat lake boya yaptım ve de tam istediğim gibi oldu.
Bazı yapım aşamalarını sizinle paylaşayım.
Öncelikle stick içinde kullanmak üzere 2 adet pc joystiği aldım. Normalde direk ahşap içinden dışına doğru almış olduğum joystickin usb kablosunu çıkartarak bu iş çözülüyor. Fakat ben bu yöntemi hiç beğenmediğim için başka bir şekilde yapmaya karar verdim.
Mevcut joystick PCB sinin kablosunu 20 cm ye kadar kısaltarak ahşabın içinde kalmasını sağladım. Ahşabın dışına da 2 ucu dişi USB bir ürün bakmaya başladım. Piyasada genelde kullanılan NAUSB-W diye bir ürün var. Genelde arcade stick camiası bu ürünü kullanır. Fakat bu ürün bana çok pahalı geldiği için kendimce yöntem aramaya başladım.
NAUSB resimdeki gibidir.

Bu ürün pahalı evet bir başka sıkıntısı da şudur ki; bundan iki adet kullanmanız gerekiyor çünkü bizim sistemimiz 2 kişilik. Bu da kasa dışında çok fazla delik demektir.
Her iki USB yi tek parçada toplamak adına CNC lazer kullanarak bir tane metal plaka kestirdim ve bu metal plakaya gittigidiyordan tanesi 9 tl ye aldığım her iki ucu dişi usb olan plastik parçaları yerleştirdim. Bunları da bir güzel montajlayarak yapıştırdım.
Kullandığım yapıştırıcı bir nevi silikon fakat normal silikon değil. Nalburlarda çivi silikon diye geçiyor. Çok sağlam şekilde yapıştırıyor ve bir daha ayırmanız imkansız.

Bu işlemi bitirdikten sonra daha önce resimlerde paylaştığım kontrol panelini de ahşap üzerine vidaladım. Şimdilik yaptıklarım bu kadar. Aşağıda resimlerini paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.
Eksik kalan işlemler.
* Joystick PCB sistemine soket takılıp montajlanması
* Orjinalinde olduğu gibi üst tarafa oyun bilgi kartı takılması ve plexi glass montajı
Tahmini bitiş zamanı: 3 gün.