Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCGTR - Istanbul Buluşması - 28 Mayıs 2017 / Kadıköy
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CGTR - Istanbul Buluşması - 28 Mayıs 2017 / Kadıköy  (Okunma Sayısı 102177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Mayıs 28, 2017, 22:55:36 ÖS »

Gelmeyi ve henüz tanışmadığım arkadaşlarla tanışmayı çok istiyordum ama taşınma işi bu haftaya kalınca mümkün olmadı

Fotolara çok imrendim.. İnşallah yakın zamanda bir buluşma daha yapılır

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #151 : Mayıs 28, 2017, 23:33:15 ÖS »

Parti Raporu...

Öncelikle her zamanki gibi çok eğlenceli, hoş bir ortam oldu. Dostlarla bir arada olmak çok güzel... Tüm gün, commodore, Amiga, Atari, Sega, Nintendo...aklınıza retro gelen ne varsa konuşuldu, tamir edildi, oynandı... ve PC Engine

Toplantıya hazır olmak için bir süredir getireceklerimi planlamaya çalışıyordum... Sharp X68000 getirmeyi planlıyordum... Ama son akşam, son anda floppy sürücü disketi kabul etmeyince, planlardan değişiklik yapmak zorunda kaldım... Yerine PC Engine CD ekibini getirdim... Tabii ki hala çalışıyor mu emin olamadığım Sony 9 inch ekranla beraber

Sabah erken saatte uyandım...Uyanınca da Makerhane'nin yolunu tuttum. Kadıköy'e kadar gidip, kadıköyde google maps'e makerhane girip, mekanı kolayca buldum.. Sanırım 09:20 gibi mekandaydım...Ama mekan kapalıydı Herkesten erken geldim derken, Gökçeyi gördüm Makerhane'nin açılışını, hemen yakındaki parkta sohbet ederken bekledik... Daha önce gelip, ortamı planlamak, yetkililerle görüşmekti niyetim... Ama konuşulacak bir şey yoktu... Mekan sizin dediler, istediğiniz gibi kullanın... Hemen ardından Delimawi, Özgür, Aykiri, Nejat, Phoenix geldi sanırım...Özgür sonra diğer arkadaşları almaya gitti ve...Bülent, Reha ve daha sonra diğerleri AmigaEsref, Ssaylanc, Wildlord ardından Joker_, Skate, savagery derken, Zen, AmonR - ailesiyle geldi, haydarabi, witchdoktor, M.Özçınar, phantom ...vs ile ciddi bir katılım oldu. (unuttuklarım lütfen kusura bakmasın)

Bir yandan Bülent ve Gökçe Amiga 1200'leri tamir ederken, geliştirici arkadaşlarımız son ürünlerini anlatıyorlardı...Delimawi'nin arcade kabinindeyse sıra vardı... Mekana eğitime gelen çocuklar dahi uzun süre sırayla oynadılar... Babalarıysa aramıza karıştılar... O kadar ki velilerden biri Aracı duyurulmasına rağmen, Commodore'a kendini kaptırdığından 10 dakika sonra tekrar çağrılınca, kendine gelebildi Hyundai arkadaşımız

Kısacası hem yeni dostlar, hem eski dostlarımız kısa sürede kaynaştılar. Velilerden biri hiç birinizi tanımıyorum ama 30 yıllık dostlarımı bulmuş gibiyim dedi... Bir çok video ve ürün tanıtımı çektim...Umarım bu sefer sesleri vardır... Bir iki gün içinde paylaşırım diye düşünüyorum...

1-2 nokta ortak görüş olarak belirdi... Bizim eşlerimiz çok sabırlılar (çaktırmadan ancak bu kadar ifade edebiliyorum)...ama onlarla bu retro sevdası bir arada yürümüyor gibi gibi. Ciddi şikayet vardı. Herkesin hanımıyla retrosal sorunu vardı Belki 1-2 sinin yoktu...Onlarda henüz evlenmemiş arkadaşlarımızdı Bir dernek, klüb gibi bir mekanımız olsa, herkesin cihazlarını depolayabileceği ve aynen makerhane gibi ortak bir salonunda tamilerin yapıldığı, cihazları kullandığımız, bir araya geldiğimiz harika olur denildi (bu daha önce de dile getirilmişti...) Ama Istanbulun büyüklüğü, İstanbulun en merkezi yerinin bizim evin yakını olduğu konusunu tartışmak üzere bu konuyu ileriye bıraktık...

Yakında arızalanması muhtemel 2 ürün dikkati çekti.. Birisi delimawi'nin arcade kabini, diğeri benim ufak Sony ekran... Bu ikisine, çok iyiymiş demeyen kalmadı... Dışarda parkı temizleyen bile, içeri girip bu iyiymiş dedi Cihazlara bir şey olursa, katil, bugün mekandaydı...

Bülent (Geos) bütün gün tamir yaptı...Lehimledi.. Lehim dumanını ciğerlerine doldurdu, flux çekti Bu sebeple mi bilinmez, olduğu yerden kalkamadı, tüm gün lehim yaptı ve yine lehim yaptı. Bir çok cihazı kurtarıp, bir çok arkadaşa ürün yaptı. Günün kahramanıydı... Gizli bir kahramanda, Çanakkale'den bizlere yazılması için ROM, kartlar yollayan Özay'dı.. Bolca kulaklarını çınlattık... YavuzG ve harika işleri yine anıldı... Foruma son dönemde katkılarıyla PC camiası olarak adlandırabileceğimiz kesimde unutulmadı... Önceki toplantılara gelen dostlarımızıysa gözümüz aradı... özellikle Basic yarışmasını düzenleyen wizofwor'u (Basic yarışması mekanda devam etti ) KNG, Blackturk, Murat Gezer, Caisson'u gözler aradı. YavuzG yine harika işleriyle sanki hep aramızdaydı...Özay'ı söylemeye gerek yok zaten... IBM muhabbeti açılınca, sevgili kardeşim Juda'yı anmadan geçmedim - aramızda

Makerhane gibi harika bir mekanı, tanıdık...Çok içten ve iyi bir ekip... Sundukları imkana, ne kadar teşekkür etsek azdır... Bazı arkadaşlar ürün almaya, çocuklarını kursa yazdırmaya çalıştı ama olmadı... Kesinlikle çok güzel bir mekan, çok iyi niyetli insanlar... Çocuklarınız bir şeyler üretsin diyosanız, bir haftasonu muhakkak ziyaret edin.

Daha yazılacak ve hatırlanacak çok şey var... Ama hep ayakta olduğumdan mı, yüksek doz retro muhabbetinden mi kendimi yorgun hissediyorum (eh yaşlılıkta var)... Müsadenizle burada keseyim... Katılan tüm arkadaşlara, katılmasalar bile commodore.gen.tr camiasının her bireyine, teşekkürler... Ne kadar nezih ve güzel bir aile olduğumuzu bir kez daha gösterdik... Darısı bundan sonraki buluşmalara... (videolar umarım yakında hazır olur..)

-ibeser - Senin güzel organizasyonlarına mukabele edebildik sonuçta...çok ezilmiştik

« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2017, 00:51:04 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #152 : Mayıs 28, 2017, 23:43:14 ÖS »

İki özel teşekkür etmem gerek....

1- Aykiri ve Özay... Zamanında Özay'a modlaması için yolladığım Dreamcast'i, Özay zamansızlıktan, HD modu yapılması için Aykırı (Ozan)'a vermiş.. Ozan harika bir iş çıkartmış ve bence eşsiz bir Dreamcast mod yaparak, bugün bana teslim etti... Bu ciddi anlamda benim için sürprizdi...Bir iki gün önce bana mesaj attığında, yanlış kişiye mesaj attınız diyecek kadar konudan habersizdim...Özay'a ve Aykırı (Ozan) çok çok teşekkürler...

2- Phantom (Murat), yurtdışından iki önemli retro bilgisayarı Hollanda dönüşü getirmişti... Grid Compass (ilk dizüstü) ve Grundy Newbrain bilgisayarlarını bugün bana teslim etti... Çok teşekkürler Murat... Grid'e baktım...Taş gibi laptop denilecek bir cihaz... Keşke bugün araya iş girmese de topantı sırasında kutu açılışı yapabilseydik de bu ilginç dizüstünü diğer arkadaşlarda görseydi... Sonraki toplantılara artık...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Mayıs 28, 2017, 23:49:40 ÖS »

ne güzel yermiş orası öyle

çok güzel bir organizasyon yapmışsınız arkadaşlar...

bir sonrakine atlar gelirim valla

Zen
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #154 : Mayıs 28, 2017, 23:51:58 ÖS »

Yine retroya doyduğumuz güzel bir toplantı oldu. Yeni ve eski dostlarla sohbet etmek gerçekten insana iyi geliyormuş. Hasta olarak geldiğim toplantıdan dinç bir şekilde çıktım desem yalan olmaz. Delimawi'inin birbirinden güzel projeleri  
hepimizi heyacanlandırdığını düşünüyorum. Özellikle HDMI64 gerçekten çok başarılıydı. Tabi MVS kabin, Doberman ve megaOne'ın da hakkını da yemeyelim =) .  

Buradan toplatımızı düzenleyen LW3D ve bize yer sağlayan Makerhane'yede çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hem güzel bir toplanma fırsatımız oldu hem de sundukları olanaklar sayesinde ben ve diğer arkadaşlarımın teknik açıdan da rahat ettik.

Ayrıca cihazlarını kullanmama ve incelememe izin veren, sorunlarımda yardım eden ve bana katlanan herkese çok teşekkürler. AmigaEsref arkadaşımızın da hediyesi için çok teşekkür ediyorum. Buradan toplantıya katılan ya da katılmasa bile gönülleriyle yanımızda olan herkesi selamlayıp nice böyle güzel toplantılar olması dileğiyle.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2017, 01:50:21 ÖÖ Gönderen: Zen » Logged
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #155 : Mayıs 28, 2017, 23:52:47 ÖS »

Yorumsuz,

void CartInterface::InitSPI() {
 SPI.begin();
 SPI.setBitOrder(MSBFIRST);
 SPI.setDataMode(SPI_MODE0);
SPI.setClockDivider(SPI_CLOCK_DIV2);  
 SPI.setClockDivider(SPI_CLOCK_DIV4);  
 pinMode(SIGNAL_OUTPUT_CS, OUTPUT);
 pinMode(INPUT_PORT_CS, OUTPUT);
 digitalWrite(INPUT_PORT_CS, HIGH);
 digitalWrite(SIGNAL_OUTPUT_CS, HIGH);
}

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
attilan
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #156 : Mayıs 28, 2017, 23:53:00 ÖS »

Katılamasamda parti raporunu okuması bile güzeldi emeği geçen, katılan herkese tebrikler.

commodore 64/64c, amiga 600, vestel msx, xbox, raspberry pi
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #157 : Mayıs 28, 2017, 23:58:02 ÖS »

Bir dahakine konuşuğumuz üzere konulu ve videolar sesli olsun lütfen. Başka platformlarda bu tarz toplantılara günübirlik Ankara, İzmir ve hatta günübirlik olmasa da yurt dışı seyehat emişliğim var, tüm camiayı konuk edeceğimiz türden toplantılar geçirmek ümidi ile emeği geçen herkese ve makerhane ye teşekkür ederim...

NOT: @wizofwor, basic yarışması yüzünden sabaha karşı 4 te yatıp, 2.5 yaşındaki oğlum sayesinde 7 de kalktım, 3 saatlik uyku ile partiye katıldım. O da yetmedi, @skate ile bir bilgisayarın başına geçip basic yarışmasına koopertaif devam ettik. Gözlerim kan çanağı vaziyette bitirdim toplantıyı. Lütfen bu tarz adımlar atarken daha dikkatli ol. Bu kadar bağımlılık yaratan yarışmalar istemiyoruz bu platformda. Kahkaha Şaka bir bu yarışma sonrasında şahsen bir asm compo bekliyorum...

Katılan herkese teşekkürler, gün içerisinde konuştuğumuz üzere HDMI64 ve diğer projelerin geleceği ile ilgili olarak ayrıca detaylı bir açıklama yapacağım.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #158 : Mayıs 29, 2017, 00:35:08 ÖÖ »

Bugün benim için gerçekten özel bir gündü, ilk defa bu kadar retro meraklısı insanı bir arada gördüm Bütün günüm dolu dolu geçti, kendimi yabancı hissetmeme fırsat vermeyen kıymetli dostlar edindim. Bizleri ücretsiz konuk eden her türlü alet ve donanımı kullanmaya imkan sunan Makerhane ayrıca bir teşekkürü hakediyor. Daha fazla katılımın olacağı bir sonraki partiyi sabırsızlıkla bekliyorum.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #159 : Mayıs 29, 2017, 00:54:12 ÖÖ »

@LW3D : Öncelikle bu güzel organizasyon için teşekkürler. Ben ilk telefon araması sonrası "Çocuklar içinmiş mekan yahu" deyip rotayı çoktan kırmıştım muhtemelen.

Ve kusura bakma, gece 1'e kadar kartuşa C64'den ESP8266'ya veri transfer ettirebilmek için uğraştım. 1'den 4'e kadar da ıncık cıncık toplamaya. Sabah baktım bendeki MVS leş halde. Getirmekten vazgeçtim. Sana boşuna supergun taşıtmış oldum

@Phoenix : Mekanı bulmama ve eşyaları taşımama yardım ettiğin için teşekkürler kardeşim.

Ve her zamanki gibi son dakika bug'ı (shift register'lar için kullandığım spi clock speed'e bir ara elim çarpmış ) yüzünden kartuşun yeni versiyonunun tanıtımı güme gitti Hazır C64'den de kartuşa doğru 8 bit bir port daha açmışken şöyle enteresan bir şeyler kodlarım diyordum. (C64'den tweet atma falan gibi)

Bir dahaki sefere google'ın cloud'daki api'lerini C64'e kullandırma demosu yaparız artık ne yapalım

Bir talihsizlik de 1351 mouse adaptörü pcb'sindeki QFN paket Atmega8L'yi 3 farklı kişinin güzelce lehimlemesine rağmen programlayamamak oldu.

Bir dahaki toplantıya girmeden önce kurşun döktürmeyi mutlaka düşünmem lazım.

Herkese dostluklarından dolayı çok teşekkürler, şahsen yaşadığım aksiliklere rağmen güzel bir toplantıydı.

Bonus 1 : TV'nin kumandasını getirmeyi unutup AV moda tekrar dönememek. (Scart 8. pin'e 12V verip geçirirdik aslında)
Bonus 2 : VGA666'yı göstereceğim PI için son anda attığım imajın corrupt çıkması. (TV AV moda dönmediği daha sonra pek anlamı kalmadı)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Mayıs 29, 2017, 01:07:21 ÖÖ »

@i_r_on : MVS tamiratına kaynak yapacaktım Bu fırsattan istifade edememiş olma dışında hiç bir mahsuru olmadı.. Rica ederim... Organizasyon hepimizin başarısı... Ama öncelikle de senin... Eğer sen böyle bir mekan varmış, değerlendirilebilir demeseydin, Nazım Hikmet çay bahçesinde çay içiyorduk sayende hem çok güzel bir mekan bulduk, hem de makerhane'yi tanıdık bildik... Sağol...

phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Mayıs 29, 2017, 01:12:20 ÖÖ »

@LW3D : Organizasyon için çok teşekkür ederim.
@i_r_on : Rica ederim.
Sanırım bu toplantının ardından, evde ufak bir tartışma sonrası kutulardan bir kaçını açarım Darısı diğer kutuların başına:)
Retro kültür kutulara hapsedilmesin (Bu da evlilere gelsin:)

amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #162 : Mayıs 29, 2017, 01:45:35 ÖÖ »

Gerçekten göz alıcı görünüyor, kısa süre içinde tekrar etmesi umuduyla, bir sonraki buluşma (buna son anda gelemedim maalesef) için sabırsızlanıyorum. Dünyadaki örnekleri çapında bir etkinlik olmuş, mekanın doğru seçilmesi de bunda etkili olmuş gibi. Tebrikler arkadaşlar.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #163 : Mayıs 29, 2017, 08:41:38 ÖÖ »

Toplantıya biraz geç katılsam da, forumdan tanıdığım fakat yüz yüze tanışma fırsatı bulamadığım kişilerle de tanıştığım için gerçekten çok memnun oldum.

Bunun dışında tanıdığım diğer dostları da görmek güzeldi.

Artık bu tarz toplantılar da bir araya gelince, aile'den birilerini görüyormuşum gibi geliyor. Tabii olmayanları da gözlerimiz arıyor

Mekan sanırım bizim için biçilmiş kaftan. Tek sıkıntı, mekan sahiplerinin tüm ısrarımıza rağmen ücret kabul etmeyişi ve mütevazilikleri ile adeta ezmeleri. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır

Biraz rahatsız olduğumdan, mekandan erken ayrılmak zorunda kaldım fakat sonraki sefere acısını çıkartırım.

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #164 : Mayıs 29, 2017, 08:43:47 ÖÖ »

@joker
Ben başka toplantıya gidiyorsun sanmıştım

Hasta olduğunu bilmiyordum geçmiş olsun

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb