Parti Raporu...
Öncelikle her zamanki gibi çok eğlenceli, hoş bir ortam oldu. Dostlarla bir arada olmak çok güzel... Tüm gün, commodore, Amiga, Atari, Sega, Nintendo...aklınıza retro gelen ne varsa konuşuldu, tamir edildi, oynandı... ve PC Engine

Toplantıya hazır olmak için bir süredir getireceklerimi planlamaya çalışıyordum... Sharp X68000 getirmeyi planlıyordum... Ama son akşam, son anda floppy sürücü disketi kabul etmeyince, planlardan değişiklik yapmak zorunda kaldım... Yerine PC Engine CD ekibini getirdim... Tabii ki hala çalışıyor mu emin olamadığım Sony 9 inch ekranla beraber

Sabah erken saatte uyandım...Uyanınca da Makerhane'nin yolunu tuttum. Kadıköy'e kadar gidip, kadıköyde google maps'e makerhane girip, mekanı kolayca buldum.. Sanırım 09:20 gibi mekandaydım...Ama mekan kapalıydı

Herkesten erken geldim derken, Gökçeyi gördüm

Makerhane'nin açılışını, hemen yakındaki parkta sohbet ederken bekledik... Daha önce gelip, ortamı planlamak, yetkililerle görüşmekti niyetim... Ama konuşulacak bir şey yoktu... Mekan sizin dediler, istediğiniz gibi kullanın... Hemen ardından Delimawi, Özgür, Aykiri, Nejat, Phoenix geldi sanırım...Özgür sonra diğer arkadaşları almaya gitti ve...Bülent, Reha ve daha sonra diğerleri AmigaEsref, Ssaylanc, Wildlord ardından Joker_, Skate, savagery derken, Zen, AmonR - ailesiyle geldi, haydarabi, witchdoktor, M.Özçınar, phantom ...vs ile ciddi bir katılım oldu. (unuttuklarım lütfen kusura bakmasın)
Bir yandan Bülent ve Gökçe Amiga 1200'leri tamir ederken, geliştirici arkadaşlarımız son ürünlerini anlatıyorlardı...Delimawi'nin arcade kabinindeyse sıra vardı... Mekana eğitime gelen çocuklar dahi uzun süre sırayla oynadılar... Babalarıysa aramıza karıştılar... O kadar ki velilerden biri Aracı duyurulmasına rağmen, Commodore'a kendini kaptırdığından 10 dakika sonra tekrar çağrılınca, kendine gelebildi

Hyundai arkadaşımız

Kısacası hem yeni dostlar, hem eski dostlarımız kısa sürede kaynaştılar. Velilerden biri hiç birinizi tanımıyorum ama 30 yıllık dostlarımı bulmuş gibiyim dedi... Bir çok video ve ürün tanıtımı çektim...Umarım bu sefer sesleri vardır... Bir iki gün içinde paylaşırım diye düşünüyorum...
1-2 nokta ortak görüş olarak belirdi... Bizim eşlerimiz çok sabırlılar (çaktırmadan ancak bu kadar ifade edebiliyorum)...ama onlarla bu retro sevdası bir arada yürümüyor gibi gibi. Ciddi şikayet vardı. Herkesin hanımıyla retrosal sorunu vardı

Belki 1-2 sinin yoktu...Onlarda henüz evlenmemiş arkadaşlarımızdı

Bir dernek, klüb gibi bir mekanımız olsa, herkesin cihazlarını depolayabileceği ve aynen makerhane gibi ortak bir salonunda tamilerin yapıldığı, cihazları kullandığımız, bir araya geldiğimiz harika olur denildi (bu daha önce de dile getirilmişti...) Ama Istanbulun büyüklüğü, İstanbulun en merkezi yerinin bizim evin yakını olduğu konusunu tartışmak üzere bu konuyu ileriye bıraktık...
Yakında arızalanması muhtemel 2 ürün dikkati çekti.. Birisi delimawi'nin arcade kabini, diğeri benim ufak Sony ekran... Bu ikisine, çok iyiymiş demeyen kalmadı... Dışarda parkı temizleyen bile, içeri girip bu iyiymiş dedi

Cihazlara bir şey olursa, katil, bugün mekandaydı...
Bülent (Geos) bütün gün tamir yaptı...Lehimledi.. Lehim dumanını ciğerlerine doldurdu, flux çekti

Bu sebeple mi bilinmez, olduğu yerden kalkamadı, tüm gün lehim yaptı ve yine lehim yaptı. Bir çok cihazı kurtarıp, bir çok arkadaşa ürün yaptı. Günün kahramanıydı... Gizli bir kahramanda, Çanakkale'den bizlere yazılması için ROM, kartlar yollayan Özay'dı.. Bolca kulaklarını çınlattık... YavuzG ve harika işleri yine anıldı... Foruma son dönemde katkılarıyla PC camiası olarak adlandırabileceğimiz kesimde unutulmadı... Önceki toplantılara gelen dostlarımızıysa gözümüz aradı... özellikle Basic yarışmasını düzenleyen wizofwor'u (Basic yarışması mekanda devam etti

) KNG, Blackturk, Murat Gezer, Caisson'u gözler aradı. YavuzG yine harika işleriyle sanki hep aramızdaydı...Özay'ı söylemeye gerek yok zaten... IBM muhabbeti açılınca, sevgili kardeşim Juda'yı anmadan geçmedim

- aramızda

Makerhane gibi harika bir mekanı, tanıdık...Çok içten ve iyi bir ekip... Sundukları imkana, ne kadar teşekkür etsek azdır... Bazı arkadaşlar ürün almaya, çocuklarını kursa yazdırmaya çalıştı ama olmadı... Kesinlikle çok güzel bir mekan, çok iyi niyetli insanlar... Çocuklarınız bir şeyler üretsin diyosanız, bir haftasonu muhakkak ziyaret edin.
Daha yazılacak ve hatırlanacak çok şey var... Ama hep ayakta olduğumdan mı, yüksek doz retro muhabbetinden mi kendimi yorgun hissediyorum (eh yaşlılıkta var)... Müsadenizle burada keseyim... Katılan tüm arkadaşlara, katılmasalar bile commodore.gen.tr camiasının her bireyine, teşekkürler... Ne kadar nezih ve güzel bir aile olduğumuzu bir kez daha gösterdik... Darısı bundan sonraki buluşmalara... (videolar umarım yakında hazır olur..)
-ibeser - Senin güzel organizasyonlarına mukabele edebildik sonuçta...çok ezilmiştik