Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay den alınan ürünün kırık ve eksik parçalı gelmesi
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay den alınan ürünün kırık ve eksik parçalı gelmesi  (Okunma Sayısı 18858 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2017, 23:48:45 ÖS »

Klavye takmadan boot etmeme gibi birşey olmaz herhalde değil mi?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2017, 10:20:58 ÖÖ »

http://wiki.classicamiga.com/Amiga_boot_error_code_colours

Beyaz ekranda kalması CPU ile alakalı olabilir İşlemci boardu vs. tam oturmuş mu? herhangi bir temassızlık olabilir mi (A4000 iç yapısını çok bilmiyorum)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2017, 10:35:55 ÖÖ »

Benim merak ettiğim, Ebay bu tarz durumlar için kargo şirketinden teslim aşamasında paketin açılıp sorunlu, eksik ya da kırık paket içeriği için tespit tutanağı hazırlanmasını şart koşuyor mu? Alakasız ama Hepsiburada şirketinden böyle bir ürün teslim aldığınızda elinizde kargo teslimi esnasında yazılmış bir tutanak yoksa hiçbir şekilde ürünün sorununu kabul etmiyor. Örneğin Hepsiburada'dan annem için porselen yemek takımı almıştım ve Yurtiçi kargo anneme paketi teslim etmişti. Akşam eve gittiğimde paketi açıp içinde 4-5 adet kırık porselen tabak olduğunu gördüğümde ne kargo şirketi ne de Hepsiburada sorunu kabul etmedi, o günden sonra bu şirketten alışverişi kesip N11, GG gibi geri iade garantili şirketlere yöneldim.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2017, 11:04:21 ÖÖ »

Benim merak ettiğim, Ebay bu tarz durumlar için kargo şirketinden teslim aşamasında paketin açılıp sorunlu, eksik ya da kırık paket içeriği için tespit tutanağı hazırlanmasını şart koşuyor mu? Alakasız ama Hepsiburada şirketinden böyle bir ürün teslim aldığınızda elinizde kargo teslimi esnasında yazılmış bir tutanak yoksa hiçbir şekilde ürünün sorununu kabul etmiyor. Örneğin Hepsiburada'dan annem için porselen yemek takımı almıştım ve Yurtiçi kargo anneme paketi teslim etmişti. Akşam eve gittiğimde paketi açıp içinde 4-5 adet kırık porselen tabak olduğunu gördüğümde ne kargo şirketi ne de Hepsiburada sorunu kabul etmedi, o günden sonra bu şirketten alışverişi kesip N11, GG gibi geri iade garantili şirketlere yöneldim.

Yurtdışından gelen kargolarda nasıldır bilmem. Ama Türkiye'de şöyle bir şey var. Paket size geldi, kutu ezik, yırtık...vs belli ki sıkıntılı ambalaj. Teslim almadan önce, kargocuya muhakkak söyleyin, paket patlak teslim almadan önce kontrol etmek istiyorum deyin. Bazısı kabul eder bazısı etmez.

Ederse, açıp kontrol edin. İçinde kırık, dökük malzeme varsa, tutanak tutun. Ve paketi teslim almayın.

Bazı kargolar buna izin vermez. Örneğin, MNG kargo. (Çok kavga ederim bu yüzden) Sen önce teslim al, sıkıntı varsa tutanak tutarız derler. Artık, burada karar size düşüyor.

Kargo şirketleri uyanıklık edip, "kötü ambalaj yapmışlar" sorumluluk bize ait değildir, diyebilirler. (Gerçi bazen cidden gönderen kötü ambalaj yapıyor, @phantom'un başına gelen olay gibi)İşte en büyük sorun burada başlar. Hata sendeydi bendeydi derken. Ortalık karışabiliyor. Fakat, kargo suçun kendinde olduğunu kabul ederse size zararı öder.

Bu arada, Yurtiçi, Aras, MNG gibi büyük kargo şirketlerinin pahalı olmasının nedeni de, gönderilen her kargoya sigorta yapmasından. Sigortasız derseniz, çok daha ucuza gider. Ama paketin başına bir şey gelirse, kesinlikle kabul etmezler. Zaten bu yönde bir form dolduruyorsunuz.

@phantom, umarım çok ciddi sıkıntılar yaşamadan A4000'i kullanmaya başlarsın. Neyseki Türkiye'de bu cihazlardan anlayan hala usta insanlar var.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2017, 11:10:12 ÖÖ »

Benim yurtdışından bir paket bayağ hırpalanmış gelmişti... PTT görevlisi arkadaşa, bunun için tutanak tutalım dedim... O nasıl oluyor abi dedi Daha önce yapmamış böyle bir işlem... Bayağ karışık bir durum...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 22, 2017, 11:18:12 ÖÖ »

Bu arada, Yurtiçi, Aras, MNG gibi büyük kargo şirketlerinin pahalı olmasının nedeni de, gönderilen her kargoya sigorta yapmasından. Sigortasız derseniz, çok daha ucuza gider. Ama paketin başına bir şey gelirse, kesinlikle kabul etmezler. Zaten bu yönde bir form dolduruyorsunuz.

Sorun da bu zaten. Yurtiçi kargo teslimat sonrasında paket içeriğiyle ilgili hiçbir sorunu kabul etmiyor. Her paketi de kendinizin teslim alması mümkün olmuyor, örneğin içinde porselen olan takımı hediye olarak almıştım ve alan kişinin teslim anında paketi kontrol edip tutanak tutturması sıradışı bir durum olurdu. Hatta Yurtiçi kargoya benim haberim dışında aile ferdi olsa dahi bir başkasına teslim etmesi nedeniyle itiraz ettiğimde bu itirazı dahi kabul etmedi. Paket dıştan hasarlı değildi ama iç paket destekli olmadığından %99 taşıma esnasında kırılma olmuştu diye düşünüyorum. Hadi diyelim ki taşımadan kaynaklanmıyor, bu defa da teslimat sonrasında sorunlu paket tutanağı tutmayı reddettiklerinden Hepsiburada bu durumu kabul etmiyor. Bu nedenle bu şirketten artık birşey almıyorum, eskiden bu tarz durumlarda politikaları daha esnekti ve müşteriyi mağdur etmiyorlardı. İş yerinde de birçok defa şirketin kargo teslim birimi benim adıma alıyor paketleri ve o anda görme şansım olmuyor.

Benzer olmasa da bir başka sorun N11'den aldığım 8GB RAM kartta başıma geldi. Paket içindeki Kingston RAM kartının güvenlik sticker'ı daha önceden açılmıştı. RAM'ler genelde sorunsuz olur diye yine de notebook'a taktım ve kısa sürede sistem donmalarıyla karşılaştığım için paketine koyup iade için gönderdim. Bu durumu belgeleyen kargo tutanağı olmamasına rağmen iade sorunsuz gerçekleşti. Bu durum Hepsiburada'da olsa müşteriye kesinlikle güvenilmez, paketi benim açtığım iddia edilirdi.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 22, 2017, 11:48:32 ÖÖ »

Kargo firmaları, ürün orjinal amblajında değilse kesinlikle sorumluluk kabul etmez.

Orjinal ambalajında eğer ezilme, yırtılma vs.. varsa teslim tutanağını kesinlikle imzalamayın. İmzaladığınız an, ürünü hatasız ve eksiksiz sağlam teslim aldığınızı kabul etmiş olursunuz.

Eğer kargocu, ürünün kontrolüne yanaşmıyorsa, hiçbir belgeyi imzalamayın, "Geri götürün, istemiyorum" diyin.

Kargo firmaları arasında şu iyi, bu kötü demek zor. Hepsi birbirinin aynısı maalesef.

Satış siteleri de, kargo tutanağına göre işlem yaptıklarından, işin kolayına kaçıyor
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mayıs 22, 2017, 12:42:12 ÖS »

Benim yurtdışından bir paket bayağ hırpalanmış gelmişti... PTT görevlisi arkadaşa, bunun için tutanak tutalım dedim... O nasıl oluyor abi dedi Daha önce yapmamış böyle bir işlem... Bayağ karışık bir durum...

Sorun da bu zaten. Yurtiçi kargo teslimat sonrasında paket içeriğiyle ilgili hiçbir sorunu kabul etmiyor. Her paketi de kendinizin teslim alması mümkün olmuyor, örneğin içinde porselen olan takımı hediye olarak almıştım ve alan kişinin teslim anında paketi kontrol edip tutanak tutturması sıradışı bir durum olurdu.

Benim başıma tam tersi bir durum geldi. Bir arkadaşım sürpriz bir hediye göndermiş PTT ile. Gelen paketin içinden şangır şungu sesler geliyordu. Görevli pakedi açıp kontrol etmeme izin vermeyince tutanak tutturup geri gönderdim. Ardından gönderen arkadaşı arayıp gönderilenin kendi yaptığı bir resim olduğu öğrenince postaneye gidip tutanağı iptal ettirip pakedi geri almam gerekti ki bayağı zahmetli bir işmiş. Sonuçta çerçesi parçalanmış resmi sağlam olarak kurtarmıştım.

@Phantom: Yerinde olsam vakit geçmeden satıcıyla iletişime geçer sağlam bir geri ödemeyi kabul etmiyorsa da dispute açardım.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 22, 2017, 13:36:56 ÖS »

Dispute'u direkt açmak, satıcının laf dinlemesinde daha etkili diye düşünüyorum.  Satıcılar çoğu zaman işi yokuşa sürüyorlar...Ama dispute görünce, biraz daha ciddiye alıyorlar... Sonuçta anlaşılırsa, dispute iptalde edilebiliyor... Ben olsam dispute açmak için vakip kaybetmezdim. (Not: Dispute açmanın sayısı olmalı. Yılda 3 defa gibi...Tam hatırlamıyorum ama bu durumda açılmayacak ta ne zaman açılacak?)

En azından Klavye Mouse'u muhakkak yollamalı...Özellikle klavye önemli kanımca.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 22, 2017, 13:54:55 ÖS »

Her şey bir yana, cihaz umarım çalışır. Bu cihaz towerize edilmiş A4000D miydi?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mayıs 22, 2017, 14:47:11 ÖS »

Bildiğim kadarıyla Phantom, cihazı çalıştırmayı başardı... Ama klavye/mouse olmadığından daha ileri inceleme ve kontrol gerçekleştiremedi..

Ürün linki aşağıda...
http://www.ebay.com/itm/Amiga-4000-in-Micronik-Tower-Selten-/232304050727

İlanda şu ibare aslında kilit noktası sanırım...

Of course, it will be packed for shipping safely.

For sale is only the Amiga 4000.
The Monitor is not part of the offer.

iyi paketleneceğini iddia etmesine rağmen anlaşılan iyi paketlenmemiş... Monitor dahil değil dediğine göre dahil olmayan başka bir şey yok... Yani Kasa, mouse, klavye dahil... Ama klavye ve mouse gelmedi... Mouse'u ayrıca satmaya çalışmış ama klavyeyi göremedim...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mayıs 22, 2017, 15:00:07 ÖS »

İşin ilginci plastikteki kırık bölge belki de orijinal halinde de mevcut olabilir. Fotoğraflama özellikle o bölgeyi göstermeyecek şekilde yapılmış. Cihaz çalışıyorsa, klavye ve mouse'u gönderdiği taktirde tatlıya bağlanabilir gibi...

"The case has a crack in the plastics at the bottom. However, if the device is standing it can't be seen and there is no influence on stability or funciton."
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 22, 2017, 15:04:41 ÖS »

Aslında klavye ve mouse'u gönderirse, kötü bir anı ve ders olarak kalabilir...

Ders şu...Kim olursa olsun, adam alman bile olsa güvenmeyeceksin. Daha önce çok yazdım...Ebay'da beni üst üste kandıranlar hep almanlar oldu... ve çok iyi paketliycem güvenle gelecek yazsa, bile kalın baloncuklu paketlerle 10 defa sar, çift kutu kullan, içteki kutunun dışına bir daha destek koy demek gerek...Devamlı uyarmak anlatmak gerek...

emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2017, 15:20:16 ÖS »

Daha önce de yazmıştım, benim A1200'ü İngiltere'den almıştım. Orijinal ambalajı yoktu, satıcı alırken özenle paketleyip göndereceğini söylemişti görüşürken. Nitekim anlaştıktan sonra cihazı paketlerken fotolarını aşama aşama çekip göndermişti bana, "bak böyle paketliyorum, kutuluyorum" diye. Kutu gelmeden önce nasıl olması gerektiğini biliyordum. Gümrükte kutuyu gümrük kontrolünde memurlarla birlikte açtığımızda cihaz aynen fotolarda gördüğüm şekilde çıktı kutudan. Sanırım bu gibi değerli ve narin cihazlar alırken böyle bir uygulama istemek şart. Satıcı nasıl paketlediğini göstermeli, onay almalı alıcıdan. Sonuçta bi dünya para ödüyoruz.

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PS3 Slim | 500GB | Multiman
*PSP 1000, 3000
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 22, 2017, 16:00:52 ÖS »

Arkadaslar uzun ugrasilar sonucunda bilgisayari calistirabildim
Cihazi ciplerine ramlerine processor boardina kadar sokup cirilciplak biraktiktan sonra teker teker takarak hatayi buldum. Yerine tam oturmayan cpu board ve bir ramden kaynakli acilmiyormus.
Satici ile temasa gectim, ve ebayde dispute actim. Ilk olarak satici 75€ geri odeme teklif etti, kabul etmedim.
Isin ilginci adam hala klavye ve mouse un dahil olmadigini ve bunu ilanda belirttigini yaziyor dispute savunmasina.
Bekliyoruz bakalim.
Ilgilenen, ilgilenemeyen, yardimci olmaya calisan herkese tesekkurler.
Gelismeleri paylasacagim
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: