Hoşbulduk

8 bit çok ilgimi çeken bir dönem aslında. Sınırlı donanım ve ekonomi ile nasıl harikalar yaratılabileceğini gösteriyor. Yazılımcıların da grafik iyileştirmelerinden ziyade oynanabilirlik özelliklerinin ve oyun stratejisinin öne çıktığı güzel bir dönem.
Aslında oyun konsolu merakı bilgisayar merakından daha sonra (yaklaşık 2 sene önce) Playstation 1 ile başladı ve bayağı PS1 ile haşır neşir olduktan sonra PS2 aldım sonra XBOX 360 falan derken Commodore 64 e keskin bir dönüş yaptım

(Commodore 64 ü yerine göre oyun konsolu yerine göre bilgisayar olarak tanımlıyorum kusura bakmayın, commodore un klavyesiz oyun konsolu modeli de vardı ama pek sağlıklı bir şey değildi hatırladığım kadarıyla)
Şu an piyasada en bol ve nispeten ucuz bulunan 8 bit bilgisayar commodore 64 olduğu için bununla başladım.
Aklımda diğer marka ve modeller de var. Zamanla onlara da el atarım acemiliği bir atalım da

Yaptıklarımın fotoğraflarını tabiki paylaşırım ve forumdaki önceki konulardan ve tecrübeli üyelerden de destek almak isterim.
Hoş geldiniz . Bir şey merak ettim Commodoreye yetişmediz haliyle ama Amigaya da mı yetişemediniz acaba

30 yaş belki kurtarır gibi geldi merakımdan

Şöyle söyleyim bir memur çocuğu olarak 8 bite 90'ların ortalarında bit pazarında satılan clone dökme çipli kalitesiz atariler ile başladım.Aslında benim yaş dönemim Sony Playstation 1 dönemi fakat ona zamanında para yetmemiş demek ki 2 sene önce sahip oldum ona da

Benim çocukluğumda commodore 64 satılıyordu tabiki fakat satın almak şimdiye kısmetmiş