Abi harika bir çalışma olmuş, eline emeğine sağlık. Yıllar evvel null modem kablo ile çektiğim çileler aklıma geldi. Bu kabloyla her oyunu da atamıyorduk. Ama bu yöntemle tüm adfleri atmak mümkün sanırım?
Bu düzenek tüm ADF'lerde işe yarar mı bilmiyorum. Özellikle kopya koruması olan disklerin ADF'lerinde durum nedir denemek lazım. Örnek gösterebileceğin ADF varsa linkini paylaş deneyebilirim.
Bir iki sorum daha var abi. Paralel portlu eski bi notebook var elimde. (Floppyli olanlardan.) Bunla da olur mu acaba? Yoksa masaüstüi ya da taşınabilir bir makine değilde paralel portun testiyle mi alakalı her şey?
Uygulamayı adamın web sitesinden indir. Söz konusu bilgisayara aç. Herhangi bir kurulum gerekmiyor ancak yazıda bahsettiğim ön ayarları yap. Uygulamayı çalıştır. Sonra Test butonu var, ona bas, o arkaplanda bişeyler yapıyor ve sonucu sana bildiriyor. OK ise kablo vs yapımına başlayabilirsin.
Fare hareketlerine bile duyarlı bir yazılım, sanıyorum ki sanal pcde hiç bir işe yaramayacaktır?
Yok sanalda çalışacağını sanmıyorum.
Birde, bu floppy güç kablolarını nerden bulabiliriz acaba? Bendeki eski pclerin kablolarını kesmiş bizimkiler. (Otomobil sektöründe de kullanılıyor bazen

)
4 pinli herhangi bir soket de kullanabilirsin. Tabi PC güç kaynaklarında kullanılan orijinal molex gibi çıtçıtlı yerine oturmaz ama idare eder. Kabloları direk lehimleyedebilirsin.
Aşağıdaki resimlerden ilki kendi bilgisayarımda yaptığım pararlelport ayarını gösteririr.
ibo, teşekkürler paylaşım için. Bu konu kapsamında BIOS'dan hiç kurcalamadım aslında. Benim çalışmadığını gözlemlediğim eski ASUS PC'nin BIOS'undan kontrol edeyim bu bilgiler ışığında. Belki onu da çalışır hale getirebiliriz kimbilir