Eveet, proje bir anda xum1541'den birck edilen arduino nasıl kurtarılır projesine dönüştü

Şimdi öncelikle lafı daha fazla uzatmadan arduino'Yu nasıl brick haline getirdik onu anlatayım.
Hata şöyle gelişti; ben xum1541 firmware'ini adamın yazısındaki linkten ulaştığım github sayfasında görünen "xum1541-PROMICRO-v07.hex" dosyasını mouse sağ tuşa basıp indirdim. Sonradan anladım ki github sayfasında gösterilen link aslında HEX dosyasının internetten tarayıcısında "görüntülenebilir" bir text versiyonuymuş. Yani binary firmware atacağımız yerde saçma sapan bir text versiyonunu atmaya çalışmışım. Doğal olarak bu text versiyon (yani aslında html sayfası) oldukça büyük ve firmware atılması 8 saniyeden uzun sürdü ve cihaz bir anda açılınca içinde saçma sapan bir firmware ile hayat döndü.
Yani artık ne Arduino Leonardo ne de xum1541 durumunda. Brick oldu kısaca

Bunları neden yazıyorum? Siz de cihazı birck etmeyin diye. Ola ki brick ettiniz, ne yapacaksınız?
Anlatayım.
Cihaszımız artık içinde USB'den firmware kabul edebilecek bir bootloader'a sahip olmadığından bu işi ICSP yöntemi ile başka bir Arduino ile veya programlayıcı ile yapmak lazım. Bende başka Arduino yok ancak eski model basit bir USBasp programlayıcı var...
Arduino'ya ICSP'den bağlanabilmek için önce birlikte gelen pin header'ları lehimliyorum.

Sonra bu web sitesindeki pin dizilimine bakarak bir ICSP kablosu yapıyorum...
http://www.coreforge.com/blog/2014/09/recovering-arduino-pro-micro-atmega32u4/
Sonra Arduino ve kabloyu bir breadboard'a yerleştirip...

... USBAsp programlayıcımı bağlıyorum...

... ve bu düzeneği PC'ye bağlıyorum.

Şimdi bu şekilde cihaza xum1541 firmware'İni atabilecek aşamaya geldim ancak amaç bu işi ekstra programlayıcı ile yapmak değil basitçe USB üzerinden yapmaktı ki herkesde AVR programlayıcı olmayabilir. Dolayısıyla projenin bu kısmını Arduino kurtarma amaçlı olarak devam ediyorum...
Bu sebeple xum1541 firmware'İ yerine Leonardo'Nun firmware'İni atarak devam edelim. Atacağımız Leonardo firware'ini uzakta aramamıza gerek yok zira daha önce kurduğumuz Arduino IDE yazılımının içinde mevcut. Ve hatta bootloader'ı Arduino IDE yazılımı ile de basitçe yüklemek mümkün olsa da (ki yukarıda linkini paylaştığım eleman da öyle yapmış) Arduino IDE yazılımı benim çakma USBAsp programlayıcı ne yaptıysam tanımadı...
Neyse, zaten Arduino IDE de bu işi arkaplanda avrdude ile yapıyormuş zaten onu da öğrendikten sonra Leonardo firware'İni elle atmaya karar verdim.
Firmware dosyası ise Arduino IDE yazılımının kurulum dizininde mevcut;
C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\arduino\avr\bootloaders\caterina\
Bu klasördeki "Leonardo-prod-firmware-2012-12-10.hex" dosyasını atacaksınız...

İşlem başarılı...

Bu işlem sonunda aleti USBAsp'den söküp ICSP bağlantılarını çıkartıp USB'den PC'ye tekrardan bağlayınca Windows'un o "di dong" sesini duyunca bi oh çektim

Artık işimize geri dönebiliriz...