Elinize sağlık, çok detaylı anlatmışsınız. Yaşadığınız sorunlar sayesinde içerik daha da zengin olmuş.
Geçen hafta gerekli gereçlerin siparişini verip sizin yönergelerinizle bende yapmaya başladım. Bir kaç küçük talihsizlik dışında çok büyük problem yaşamadım (firmware eklerken hex dosyasının adını yanlış yazmışım firmware uçtu yenisi yazılamadı ama hemen düzeltip tekrar yolladım oldu, daha sonra yapacaklar aman dikkat. Çıkarıp taksam gidecekti sanırım

).
Gelelim işin ama kısmına

Dediğiniz gibi iki yazılımı aynı klasore kurdum, zaten arduino firmware de sıkıntısız çalışıyor, kabloyu düzgün yaptım (ya da öyle düşünüyorum) ve multimetre ile tek tek ölçtüm ama cbmxfer açıldığında driverı bulamıyor. Arduino üzerinde kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor ama nafile. Driver ın olduğunu anlıyor sanırım ki driver kapalıyken hemen bulamadım diyip geçiyor ama driver açıkken uzun uzun bekliyor.
Aklıma gelenler :
-Yazılımda özel bir ayar yaptınız mı yoksa kurduğunuz gibi tanıdı mı?
-Kablo şemasında 6pin din için olan şema erkek olan 6 pin için mi yoksa dişi olan driver üzerindeki için mi? Ben driver da olması gereken yerlerdir diye düşünerek yaptım ama 6 pin kabloyu elime alıp önden bakarsam tam ters olur.
-Kurduğunuz işletim sistemi 64 bit mi. Yazılım otomatik olarak Program Files a kuruluyor ama Program Files(x86) ya kurulmuyor. Dolayısıyla CBMXfer i de aynı yere kuruyorum ama bu yazılımlar muhtemelen 32 bit
-Çok fazla denemek istemedim 1541-II me zeval gelmesin diye, gelir mi

Şimdiden teşekkürler