Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Android Tv Box Tavsiyesi  (Okunma Sayısı 10340 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 22, 2019, 11:39:26 ÖÖ »

Merhaba evdeki 2008 model 32lg2100 tv yi akıllandırma kararı aldım. Tabi bunun için bir tvboxa ihtiyacım olacak. Amacım netflix, puhu tv, youtube, kodi'de film video vs izlemek.
Netflix için Amazon firestick ve Xiaomi Mi S uygun görünüyor diğer çin malı boxların netflix için 540pden yukarı çözünürlük desteği yok denilmekte.
Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlardan fikir/yardım talep etmekteyim.
Teşekkürler.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2019, 11:42:25 ÖÖ »

bende 32 inç LG standart led tv var
ps4 üzerinde netflix ve youtube uygulamaları mevcut. hem netflix hemde youtube hd sorunsuz seyrediyorum

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2019, 11:44:49 ÖÖ »

bende 32 inç LG standart led tv var
ps4 üzerinde netflix ve youtube uygulamaları mevcut. hem netflix hemde youtube hd sorunsuz seyrediyorum
teşekkür ederim ama benim ps4'üm yok.

mi box s :500 tl civarı
firestick 1080p : sahibindende açılmamış kutulu 330'a buldum bana yakın

hangisini alsam karar veremedim
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2019, 11:49:57 ÖÖ »

https://www.aliexpress.com/item/Transpeed-Android-9-0-Smart-TV-BOX-RK3229-2G-DDR3-16G-EMMC-ROM-Set-Top-Box/32905777399.html?

Böyle 25 dolara ürünler var, benzer birşey ben kullanıyorum memnunum.

Eğer harici usb hdd kullanacaksanız adaptörü biraz daha güçlü olsa daha iyi olur. 3 amper iyidir.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2019, 11:59:19 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2019, 12:17:32 ÖS »

Ben "mi box" almıştım. Hdcp desteği olmayan tvlerde Netflixi çözemiyordu. Benim televizyonum 2011 model phillips lcd. Klavuzunda hdcp desteği var diye okudum. Hepsiburadadan sipariş verdim. Ürünü kurdum, netflixi açıyor, 15 saniye sonra oynatılamaz diyip hata veriyor. Forumlara baktım birsürü aynı tarzda mesaj var, çözümü de yoktu. Tabi bu dediğim 1 sene öncesi. Belki yeni model çıkmıştır, düzeltmişlerdir.
Sonra yine forumlarda okuduğum kadarıyla amazon firestick çok iyi dediler. Sahibindenden 250 TL ye  birinden aldım (1 sene önce). Acayip memnunum. Kullanımı çok basit, rahat. 
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2019, 13:11:10 ÖS »

https://www.aliexpress.com/item/Transpeed-Android-9-0-Smart-TV-BOX-RK3229-2G-DDR3-16G-EMMC-ROM-Set-Top-Box/32905777399.html?

Böyle 25 dolara ürünler var, benzer birşey ben kullanıyorum memnunum.

Eğer harici usb hdd kullanacaksanız adaptörü biraz daha güçlü olsa daha iyi olur. 3 amper iyidir.

hicam netflix dusunmesem ucuz cin mallari isimi gorur. bide zaten 2gb ramli bir cin mali alsam Turkiyede 250-300tl cinden alsam yeni vergiler ile ayni paraya gelir belkide gecer.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2019, 13:49:14 ÖS »

Selam ben bir kaç ay önce mi box s almıştım 24"full hd tv de kullanıyorum şimdilik memnunum android markette karşımıza sadece tv box uyumlu uygulamalar çıkıyor çakma çin malı cihazlarda telefon tablet ve tv box uygulamaları hepsi karışık çıkıyor bildiğim kadarıyla dezavantajlarıda var mesela mi box tv de chroma uygulaması yok desteklemiyor dolayısıyla nete girmek sıkıntı gerçi app şeklinde usb bellekten yükleniyor ben yükledim ama uygulama olarak ana ekrana yerleşmiyor onu kullanmak biraz sıkıntılı gerçi pekte kullanmıyorum o yüzden alternatif bir arayışada girmedim netflix youtube kodi bunlar sıkıntısız çalışıyorgenelde netflix izliyorum kaliteli bir cihaz
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2019, 13:53:01 ÖS »

Selam ben bir kaç ay önce mi box s almıştım 24"full hd tv de kullanıyorum şimdilik memnunum android markette karşımıza sadece tv box uyumlu uygulamalar çıkıyor çakma çin malı cihazlarda telefon tablet ve tv box uygulamaları hepsi karışık çıkıyor bildiğim kadarıyla dezavantajlarıda var mesela mi box tv de chroma uygulaması yok desteklemiyor dolayısıyla nete girmek sıkıntı gerçi app şeklinde usb bellekten yükleniyor ben yükledim ama uygulama olarak ana ekrana yerleşmiyor onu kullanmak biraz sıkıntılı gerçi pekte kullanmıyorum o yüzden alternatif bir arayışada girmedim netflix youtube kodi bunlar sıkıntısız çalışıyorgenelde netflix izliyorum kaliteli bir cihaz

merhaba
aslında mi box ile firestick arasında kalmış durumdayım ancak televizyonum eski bu nedenle mi box 'un hdcp sorunu çıkarabileceğinden korkuyorum.
Ayrıca aradaki fiyat farkı 200tl civarı.
Aşağı yukarı aynı özellikteler bende netflix düşünüyorum .
Sanırım firestick alacağım teşekkürler.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2019, 14:23:31 ÖS »

eski bir laptopa media center programları yüklenirse ilave olarak da klayyeli kumanda ile canavar gibi televizyon olur. emulatorlerde yüklendimi tadından yenmez.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2019, 14:42:12 ÖS »

merhaba
bende Android TV var ve içinde netflix kurulu.APK yani.ve 4k izleyebiliyorum.
Gücü yeten herhangi bir cihaz düzgün olarak çalışacaktır.
codewarrior
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2019, 15:06:48 ÖS »

Mi box'ım var.

Formuler'dan geçtim. Ne olduğunu bilmeyenler için link: https://www.eksenuydu.com/formuler-z-prime-iptv-yeni-nesil-android-4k-iptv-oynatici

Mi box 10 kat daha iyi. Görüntü kalitesi güya aynı olmalıydı ama o bile bariz fark etti. Hız çok daha iyi. Beni yanlış anlama Formuler de pahalı ve iyi diye bilinen bir iptv box'tır. Ama Mi bir başka..

Kullandığım uygulamalar:
Perfect Player
KODI
Netflix
Youtube
Retroarch
Puffin Browser
OpenVPN
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2019, 15:08:31 ÖS Gönderen: codewarrior » Logged
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2019, 15:13:01 ÖS »

merhaba

merhaba model nedir acaba? netflix sertifikası olmayan cihazlarda 540p den yüksek çözünürlük vermiyor deniliyor.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2019, 15:15:10 ÖS »

eski bir laptopa media center programları yüklenirse ilave olarak da klayyeli kumanda ile canavar gibi televizyon olur. emulatorlerde yüklendimi tadından yenmez.

Onuda denedim ancak hiç moduler değil. Ayrıca ekstra kablo kalabalığı vs demek. Elimde 4gb ramli core2duolu 2006 model  mac mini  var küçücük ancak ekran kartı kodide görüntü vermiyor.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2019, 15:16:48 ÖS »

Mi box'ım var.

Formuler'dan geçtim. Ne olduğunu bilmeyenler için link: https://www.eksenuydu.com/formuler-z-prime-iptv-yeni-nesil-android-4k-iptv-oynatici

Mi box 10 kat daha iyi. Görüntü kalitesi güya aynı olmalıydı ama o bile bariz fark etti. Hız çok daha iyi. Beni yanlış anlama Formuler de pahalı ve iyi diye bilinen bir iptv box'tır. Ama Mi bir başka..

Kullandığım uygulamalar:
Perfect Player
KODI
Netflix
Youtube
Retroarch
Puffin Browser
OpenVPN

Bahsettiğiniz Formuler milattan kalma olmalı. 1gb ram android kitkat tarih oldu artık.  Mi box s her koşulda ezer geçer bunu.
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2019, 15:38:40 ÖS »

merhaba

merhaba model nedir acaba? netflix sertifikası olmayan cihazlarda 540p den yüksek çözünürlük vermiyor deniliyor.
merhaba
bende philips tv var we netflix sertifikalı.yani kumandasında netflix tusu var.
ancak eğer androidden telefondan izleniyorsa o cihazlardan da izlenir olması gerekiyor.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: