Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Proje
C64 Oyun Sunucusu Projesi
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
Gönderen
Konu: C64 Oyun Sunucusu Projesi (Okunma Sayısı 14536 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Remzi
Üye
C64 Oyun Sunucusu Projesi
«
:
Haziran 07, 2019, 14:26:14 ÖS »
Bu proje,dunya capinda ilgi gorecek ve kullanilacak buyuk bir calisma olacak ve haftada bir iki saatini ayirip bana yardimci olabilecek arkadaslara ihtiyacim var.
Ozellikle C64'e seneler sonra yeniden donus yapmis kullanicilar icin cok kolay,zahmetsiz ve ucuz bir oyun yukleme yontemi.
Cep telefonunu C64'une baglayip
www.load64.com
websitesine gidecek,belirli bir oyun oynamak istiyorsa listeden sececek,rastgele oynamak istiyorsa ekran goruntulerine bakarak secip 1 dakikadan kisa bir surede C64'une yukleyip oynayacak.
Cep telefonunu (veya tablet,laptop desktop) C64'e baglamak icin su sekilde yontemler var.
1.Metallic'in
Commodore dataset'i için line-in bağlantısı
2.Yine Metallic'ten
Commodore 64 için teyp arabirimi
3.Ispanya'dan Kopsec'in
MP32C64
4.Kendi projem olan USB Tape Emulator.Yukaridakilerle ayni prensipte calisan ama 3.5mm jack yerine USB ile baglanan bir aparat.
Tasarim asamasi bitti,Cin'den malzemeler geldigi zaman uretime gececegim.
Bu projede katkida bulunmak isteyenlerin cok fazla bir teknik bilgiye ihtiyaci olmayacak.Yapmasi gerekenler,
1.Kendisine verilen harfle baslayan oyunlari indirecek,ornegin D harfini aldi,
buradaki
oyunlari indirecek.
2.T64 imajini otomatik olarak mp3'e ceviren bir dos script'i hazirladim.Tek yapmasi gereken T64 dosyalarini bir klasore tasiyip, runme.bat 'i calistirmasi.
3.MP3TAG programi sayesinde mp3 halindeki oyunlara screenshot/ekran goruntusu ekleyecek.
4.Bu mp3 leri sunucuya yukleyecek.
Zor bir is degil.Sadece dikkatli ve duzenli calisilmasi gerekiyor.
Ayrica JAVA'dan anlayan birisi varsa aramizda onun da yardimina ihtiyacim var.MP3 calar biri bittikten sonra digerine gecip listeden devam ediyor.Kodlarini degistirmek lazim.Deneme yanilma yontemiyle belki ben duzeltebilirim ama tecrubeli biri olsa cok daha iyi olur.
Her neyse.Bu is akliniza yattiysa ve tuzunuz olmasini isterseniz asagida belirtin.Imece yapalim.
«
Son Düzenleme: Haziran 07, 2019, 14:33:32 ÖS Gönderen: Remzi
»
fort_apocalypse
Uzman
Ynt: C64 Oyun Sunucusu Projesi
«
Yanıtla #1 :
Haziran 07, 2019, 15:09:31 ÖS »
C64 Oyun Sunucusu Projesi fikrinizi çok beğendim.
Mekanik hareket eden parçalara sahip teyp disk drive gibi cihazlar daha kolay ve çabuk bozuluyor, pi1541, sd2iec, tapuino, irqhack64 gibi yükleyiciler her zaman ulaşılabilir olmadığı gibi nispeten pahalı çözümler.
Bir de aşağıda linkini paylaştığım line-in girişli daha basit model var ama henüz yapıp denemedim.
https://www.webx.dk/oz2cpu/CommodoreStuff/tape_deck_phone_interface.htm
Projenizi birkaç oyunla da olsa başlatabilirseniz, daha sonra diğer oyunlar eklenerek database büyür. Katkı anlamında destek de daha kolay sağlanır. Diye düşünüyorum.
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
spunky
Deneyimli
10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.
«
Yanıtla #2 :
Haziran 07, 2019, 15:14:14 ÖS »
Benim aklıma yatmadı.
1. Lisans meselesi
2. 2019'da ileri dönük bişey yapılacaksa uygulama üzerinden bluetooth ile çalışan bişey olsa teyp portuna takıp bluetooth ile telefondan yapmayı tercih ederim. Yine kulaklık gibi çalışsın ama kablo olmasın.
A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
Remzi
Üye
«
Yanıtla #3 :
Haziran 07, 2019, 15:59:50 ÖS »
@fort
Linkini verdigin model Metallic'in teyp arabirimine cok benziyor ama sanki yapimi daha basit.
Projeyi baslattim,A harfi bitti
www.load64.com
@spunky
Domain benim adima kayitli.Herhangi bir uyari alirsam bahsi gecen oyunu sunucudan kaldiririm.Ama Sega veya Nintendo gibi bir firmanin dikkatini cekmek icin onbinlerce kullaniciya sahip olmamiz gerekir ki bu 10-20 sene alir tabi olursa.Hukuki acidan bir kaygim yok.Internet oyunlarin T64,PRG,TAP versiyonlariyla dolu,biz MP3 seklinde sunacagiz.
Metallic'in,Kopsec'in veya fort'un verdigi semalardaki teyp arabirimleri,Bluetooth aparatlarla uyumlu.
Bunun gibi
bir adaptorle istedigin duzenegi kurabilirsin.
Benim USB kablo secmemin nedeni;
Cep telefonu,tablet vs,bunlarin bazilari sesi invert ediyor,bazisi etmiyor.USB emulatorde dijital analog ses cevirisi emulatorun icindeki ses kartinda yapildigi icin hangi cihaza bagli oldugu farketmiyor.Her zaman normal,invert edilmemis cikti veriyor.
Bir de farkli cihazlarin farkli ses seviyesi var,her cihaz icin ideal ses seviyesini bulmasi sinir bozucu.Ama USB emulator de bu sabit.
Donanim sorun degil.Belki Metallic bahsettigin Bluetooth fonksiyonunu arabirimine ekleyip uretimine gecer.
Metallic
Uzman
«
Yanıtla #4 :
Haziran 07, 2019, 20:03:41 ÖS »
Remzi selam. Zamanında internette araştırma yaparken 1530USB cihazını görmüştüm. Yapan kişinin ismini okuyunca kim acaba yahu bu Remzi, niçin bizim foruma bir şeyler yazmıyor diye düşünmüştüm. Neyse sonunda geldin, seni forumda görmek güzel. Load64 projen hoşuma gitti, çok pratik bir yükleme ortamı sağlayacak. Retro işleriyle sürekli uğraşabilir bir durumda olmadığım için imecene katılamayacağım maalesef, ama müsadenle birkaç öneride bulunayım:
İlk etapta bütün C64 oyunlarını eklemeye çalışma bence. Arada bir sürü dandik oyunlar var, adı duyulmamış kimsenin yüklemeye çalışmayacağı oyunlar. Herbirinin tek tek ekran görüntüsünü alıp mp3'e eklerken bile bu oyun için uğraşılır mı yahu diyeceksin. Benim arşivimde tek parça prg oyunlar var. Zamanında Lemon64 gibi yerlerden rating'lere bakarak iki gruba ayırmıştım:
(1017 adet)
Average
(389 adet)
Good, adı üzerinde güzel oyunlar. Average, belki birilerinin ilgisini çekebilecek ama bana göre vasat oyunlar. Bu şekilde belli bir kalitenin üzerinde oyunlarla başlarsan bence daha iyi olur.
Bir de sitendeki oyun listesindeki oyun adları biraz karışık olmuş. Bence Simon'un KISS prensibini de akılda bulundurarak oyun isimlerini kolay okunabilir yapmak, detayları başka bir yerde vermek iyi olur. Örneğin;
"Amazing-Spiderman-The-1990Microprose-Softwarecr-CEN" yerine
"Amazing Spiderman" çok daha güzel görünür, kolay okunur ve arandığında rahat bulunur. Publisher/Developer ve Cracker bilgilerini vermek güzel birşey tabi, ama mümkünse onları ayrı bir yerde görüntüle.
Remzi
Üye
«
Yanıtla #5 :
Haziran 08, 2019, 00:11:15 ÖÖ »
Selam Metallic.Burada olmak ve seninle tanismak cok guzel.
Onerilerin icin tesekkurler.Ben bu sitede cesit olmasini istiyorum,oyun bankasi gibi,gelenin gozu doysun.Ekran goruntuleri de bu is icin zaten,yuklemeden once baktiginda iyi mi kotu mu oldugunu anlar.
Verdigin linkteki oyunlar icin ayri bir sayfa yapabilirim,en iyi 1000 oyun/Top 1000 gibi bir sey.
Ama iste tek tabanca bir siteye 3-4 bin oyun yuklemek cok zor.Bu yuzden yardimci olacak bir kac kisi ariyorum.Tut sunun ucunu doseyelim abi diyecek
Gorunuse bakilirsa bizim yas grubumuzdaki herkes is guc coluk cocuk sahibi oldugu icin pek fazla zaman ayiramiyorlar.
Oyunlarin isimlerindeki ekler aslinda beni de rahastsiz ediyor.MP3'e cevirmeden once manual kisaltmak lazim,bu da ayri bir zahmet.Bir database'den oyun ekran goruntuleri indirdim ama bazi oyunlarin ki eksik.Vice uzerinden oyunu calistirip ekran goruntusu almam gerekiyor.Olme esegim olme.
Neyse artik,tek basima yavas yavas bitirmeye calisirim bu projeyi.
Eger bos zamanin olursa seninle otomatik durdurma baslatma fonksiyonu ustunde calisalim.Bu sayede cok parcali oyunlari da siteye yukleyebilirim.Bu is icin Sovox bir devre hazirlamis ama haddinden fazla malzeme kullanmis.Incelemek icin Ispanyol arkadasin adi MP ile baslayan urununden aldim sirf bu fonksiyon var diye.Adam isi bir relay bir de 14 ayakli ciple bitirmis ama usenmemis cip in ustundeki yaziyi kazimis,kopyalamasin kimse diye
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #6 :
Haziran 08, 2019, 01:01:36 ÖÖ »
Line hattan(pc veya telefon vs.) gelen mp3 ses sinyalini nasıl pause yapabiliyor anlayamadım, teyp motor için bilgisayardan gelen on/off bilgisini bilgisayarın/ mp3 çaların/ cep telefonunun neresine bağlayıp pause/resume işlemi gerçekleşecek?
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
Metallic
Uzman
«
Yanıtla #7 :
Haziran 08, 2019, 02:44:33 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Remzi üzerinde Haziran 08, 2019, 00:11:15 ÖÖ
Selam Metallic.Burada olmak ve seninle tanismak cok guzel.
Onerilerin icin tesekkurler.Ben bu sitede cesit olmasini istiyorum,oyun bankasi gibi,gelenin gozu doysun.Ekran goruntuleri de bu is icin zaten,yuklemeden once baktiginda iyi mi kotu mu oldugunu anlar.
Verdigin linkteki oyunlar icin ayri bir sayfa yapabilirim,en iyi 1000 oyun/Top 1000 gibi bir sey.
Ama iste tek tabanca bir siteye 3-4 bin oyun yuklemek cok zor.Bu yuzden yardimci olacak bir kac kisi ariyorum.Tut sunun ucunu doseyelim abi diyecek
Gorunuse bakilirsa bizim yas grubumuzdaki herkes is guc coluk cocuk sahibi oldugu icin pek fazla zaman ayiramiyorlar.
Sağolasın, ben de tanıştığıma sevindim. Tüm oyunlar için daha çok uğraşman gerekecek, ama sen bilirsin. Dediğin gibi işin ucundan tutacak birileri pek çıkmayabilir, iş sana kalıyor gibi =)
Alıntı sahibi: Remzi üzerinde Haziran 08, 2019, 00:11:15 ÖÖ
Eger bos zamanin olursa seninle otomatik durdurma baslatma fonksiyonu ustunde calisalim.Bu sayede cok parcali oyunlari da siteye yukleyebilirim.Bu is icin Sovox bir devre hazirlamis ama haddinden fazla malzeme kullanmis.Incelemek icin Ispanyol arkadasin adi MP ile baslayan urununden aldim sirf bu fonksiyon var diye.Adam isi bir relay bir de 14 ayakli ciple bitirmis ama usenmemis cip in ustundeki yaziyi kazimis,kopyalamasin kimse diye
Uygun olunca çalışalım tabi, hoşuma gider ara yüklemeli oyunları bir siteye girip tıklayarak C64'e yükleyebilmek. Internet browser üzerindeki media player'ı durdurma başlatma konusuyla ilgili bahsettiğin Sovox'un devresini aradım, ama bulamadım. Link verebilirsen iyi olur. Yalnız Sovox'un sitesine bakınca İtalyan olduğu anlaşılıyor, Ebay'deki satıcı ismi de the_new_retrogames. İncelemek için İspanyol arkadaştan aldığın ürün sanırım farklı, onun browser'daki media player'ı play-pause etme fonksiyonu olmayabilir. Eğer Ebay'den aldıysan ve satıcının ismi kopsec ise, onun MP32C64 ürünün üzerindeki buton, dataset üzerindeki play-stop tuşlarını simüle eden buton. Bir de farkettin mi bilmiyorum, mp3'leri site üzerinden çalma işini Sovox kendi sitesinde yapmış. Gerçi çok karışık geldi bana onun sitesi, daha sade ikinci bir sitenin zararı olmaz =)
«
Son Düzenleme: Haziran 08, 2019, 03:07:11 ÖÖ Gönderen: Metallic
»
Remzi
Üye
«
Yanıtla #8 :
Haziran 08, 2019, 10:53:54 ÖÖ »
@fort
Cep telefonumuzla kullandigimiz mikrofonlu kulakliklar varya,onlar hem telefon caldiginda acip kapamiza yariyor,muzik dinlerken de durdurup baslatmaya.4 disli jack olan.
@Metallic
Sovox'un devresi
burada
.Qui trovate diye baslayan linke tikla.Alttaki videolar da nasil calistigini gosteriyor.
Inceledigim cihaz Kopsec'in MP32C64 ve otomatik durdurma baslatma fonksiyonu var.
Resmini cekip gonderirim,belki sen cozebilirsin nasil calistigini.
Metallic
Uzman
«
Yanıtla #9 :
Haziran 08, 2019, 19:44:21 ÖS »
Remzi Data Sovox Emulator ismindeki üründe Sovox'un uyguladığı yöntem bizim aradığımız şey değil. Sovox, Mediacom marka bir mp3 player'ı ürününe dahil etmiş ve C64'ün kaset portundaki MOTOR sinyali ile mp3 player'ı play-pause yaptırmış. Verdiğin linkteki 2. videoda ürünün prototip hali var. MOTOR sinyali ile mp3 player'ı play-pause yapmak için üzerinde büyük kondansatörleri, yüksek akım diyotu vs olan bir devre kullanarak işe başlamış. Ne gerek vardı o devreye, ne devresidir pek anlayamadım. Sonra o devreyi kullanmaktan vazgeçmiş, 1. videoda görüldüğü gibi satışını yaptığı üründe sadece OP741 opam, CD4049 hex inverter, potansiyometre, direnç ve küçük kapasitörler kullanmış. Videoda mp3 player'ın açılarak içine kabloların lehimlendiği görülüyor. Tahminim MOTOR sinyalini ya doğrudan ya da CD4049'dan geçirerek bir kablo ile mp3 player'ın üzerindeki play-pause butonun bacağına aktarıyor ve bu şekilde mp3 player'ı MOTOR sinyali ile play-pause yapıyor. Gerçi araya bir tane düşük akım diyotu koyması lazım, ama onu göremedim. Ürünün üzerindeki audio-in girişinden gelen ses sinyali, C64'ün MOTOR sinyali ile kontrol edilmediği için bizim aradığımız çözüm bu üründe yok.
1. videodaki ürünün imalat kısmını seyrettim de, az çatlak değilmiş yani bu Sovox. Pcb bile kullanmadan çift tarafı bakırlı delikli pertenaks kullanarak board'unu hazırlıyor. Ürünü kutulamak için bir proje kutusunu deliyor, kesiyor, biçiyor durmadan. Üzerinde delikler olan ve bu delikleri delme işlemlerinde şablon olarak kullandığı ahşap kalıplar yapmış üşenmeden. Mp3 player'ı açıyor ve içine kablolar lehimliyor. Kutu üzerine monte ettiği parçalardan, kaset portuna takılacak kenar konnektöründen, hazırladığı board'dan gelen bir sürü kablo, tam bir kabus. Ama sonuçta ortaya güzel bir ürün çıkıyor, bunda ürünün üzerine yapıştırdığı sticker'ların etkisi büyük. Takdir ediyorum bu arkadaşı. Büyük bir aşkla, tutkuyla çalışmış, büyük emek vermiş ürüne. Tek bir ürünü hazırlamak için bile en az 4-5 saat uğraşmıştır diye tahmin ediyorum, yaptığı ürünün parasını gerçekten hakediyor bu arkadaş. Ama gördüğüm kadarıyla ürünün artık satışını yapmıyor, videoda gösterdiği 7 adet ürünü yapıp bir daha uğraşmam bunlarla deyip bırakmış olması muhtemel =)
Remzi
Üye
«
Yanıtla #10 :
Haziran 09, 2019, 09:10:31 ÖÖ »
Ihtiyacimiz olan devreyi dilim dondugunce yani tarzanca anlatmaya calisayim.
Teyp arabiriminde 3'lu degil de 4'lu jack kullanacaksin.
Cep telefonlarinda ve,tabletlerde calan muzik veya oynayan videoyu durdurup devam ettirmek icin mikrofonu "pull low" yapiyoruz.Yani kisa bir sureligine (hazir ol,teknik bir terim kullanacagim) ground ve microphone'u birbirine dokundurup cekiyoruz.
Bu is icin ben su sekilde bir devre denedim.
C64 6V ----> 1000uf Elektrolit kapasitör ------> Normalde acik röle
Bilgisayar teyp portuna motor icin 6V gerilim uyguladigi zaman role kapaniyor,kapasitor dolduktan sonra tekrar aciliyor.(Kapasitoru cabucak bosaltmasi icin bir direnc de kullandim)
Bu basit devre sayesinde baslatma isini yapabiliyorum fakat bilgisayar 6V gerilimi kestigi zaman ayni islemi tekrarlayacak bir devreye daha ihtiyacim oluyor.
Bunun icinde normalde kapali ikinci bir role dusundum ama bu noktada pes ettim.Kafa basmadi.Role nin yerine Opto Kuplör veya ADG442BNZ benzeri bir analog switch de kullanilabilir.
«
Son Düzenleme: Haziran 09, 2019, 15:40:20 ÖS Gönderen: Remzi
»
Metallic
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Haziran 09, 2019, 14:42:02 ÖS »
Ses kaynağı konumundaki cihaza microphone hattından play-pause sinyali göndermek güzel olur. Birkaç şey sormam lazım: Mikrofonlu kulaklıkların üzerindeki düğmeye basınca Android cihazlarda müzik/videoyu başlatıp durdurma, telefonu açıp kapatma işlemlerini yapabiliyoruz. Peki bir web browser ile Load64.com sitene girilince mp3'leri çalan audio player'ında microphone hattını kontrol edip play-pause yapabilecek misin? Bir Windows/Linux cihaz üzerinden çalıştırılan web browser'da da aynı şekilde çalışabilecek mi?
Remzi
Üye
«
Yanıtla #12 :
Haziran 09, 2019, 15:51:13 ÖS »
Android telefonumda ve Apple tabletimde load64.com daki streamleri durdurup tekrar baslatabiliyorum.Fakat win10 laptopumda calismadi.Gorunuse bakilirsa bu ozellik portatif cihazlarda var,windows ve linux desteklemiyor.
Metallic
Uzman
«
Yanıtla #13 :
Haziran 09, 2019, 16:20:22 ÖS »
Başlangıç için Android ve iOS cihazlar yeterli olur. İleride Windows ve Linux cihazlarla da çalışırsa süper olur. Devrenin nasıl olacağını düşünmeye başlamadan önce kurnazlık yapalım ve mevcut olan bir şeye bakalım bence. Bahsettiğin kopsec'in MP32C64 cihazıyla Android üzerinde çalışan tapDancer uygulamasını kullanırken uygulama otomatik olarak play-pause yapabiliyor mu? Oyun ismi bulununca pause yapıyor mu örneğin? Ara yüklemeli oyunlarda, mesela Turrican'da ikinci bölüme geçince play yaparak devam ediyor mu? Sendeki MP32C64, kopsec'in Ebay'de sattığı ürün mü, yoksa farklı mı? Farklı ise birkaç foto iyi olur. Çok soru sordum, kusura bakma.
Aya-Fix-Center
Üye
«
Yanıtla #14 :
Haziran 10, 2019, 01:29:38 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşım şuan yaklaşık 15-20 gün boştayım günde 2-3 saat bu projeye destek verebilirim teknik bilgim yok oyunları düzenleyebilirim
Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
« önceki