Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tapecart Hakkında  (Okunma Sayısı 53206 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Ekim 25, 2019, 21:49:54 ÖS »

5-6 ay önce gözden kaçıp geçmiş olabilir... Ama şu anda her paketi açıyorlar... 100 konnektör'ün bir anda gelmesi çok zor. Ancak forumdan arkadaşlar 5'er 10'ar adreslerimize getirterek voltron'ı oluşturabiliriz.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Ekim 25, 2019, 22:10:43 ÖS »

Aslında Özdisan, direnç.net gibi ithalatçı firmalara baskı yapsak bizim konnektörleri de siparişlerine dahil etseler iyi olur, hem istediğimizde istediğimiz miktarda ve beklemeden buluruz, onlar da para kazanır, hem de herşey yasal yoldan olur. Mesela c64 din konnektörleri, 3.96 pitch edge konnektörleri, varsa amiga 23pin konnektörler vs. vs. gerekirse konnektör başına 2-3 lira fazla ödenir ama zaten son kullanıcı için 2-3 lira fazladan maliyet çok batmaz.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2019, 22:22:28 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Ekim 25, 2019, 22:24:24 ÖS »

Bu linkten 100 tane almistim 5-6 ay once.Degerini 15 dolar gostermis ve seceneklerde hediye olarak isaretlemis.Ben herhangi bir gumruk odemedim.Sen de tas catlasin 20 TL odersin sanirim.Kutu cok buyuk veya agir degil,gumrukculerin pekte ipleyecegini sanmiyorum.

5-6 ay önce gözden kaçıp geçmiş olabilir... Ama şu anda her paketi açıyorlar... 100 konnektör'ün bir anda gelmesi çok zor. Ancak forumdan arkadaşlar 5'er 10'ar adreslerimize getirterek voltron'ı oluşturabiliriz.

Evet 100 adet alıp riske girmeye gerek yok. Pcb'ler henüz basılmamış olsa bile biraz daha araştırma yapıp konnektör için bir yardımlaşma/imece başlığı açayım ben şimdiden.

Aslında Özdisan, direnç.net gibi ithalatçı firmalara baskı yapsak bizim konnektörleri de siparişlerine dahil etseler iyi olur, hem istediğimizde istediğimiz miktarda ve beklemeden buluruz, herkes para kazanır, hem de herşey yasal yoldan olur. Mesela c64 din konnektörleri, 3.96 pitch edge konnektörleri, varsa amiga 23pin konnektörler vs. vs. gerekirse konnektör başına 2-3 lira fazla ödenir ama zaten son kullanıcı için 2-3 lira fazladan maliyet çok batmaz.

2x6 konnektör için TTAF'dan olumsuz cevap geldi. Uzun konnektör alıp kesme işi de önceki mesajımda belirttiğim gibi olmuyor. direnc.net ya da Özdisan gibi başka bir ithalatçı ile bağlantısı olan bir arkadaş istek üzerine 100 adet konnektör getirtebilirler mi diye sorarsa iyi olur. Gerçi ben 100 adet için uğraşacaklarını pek sanmıyorum. Daha yüksek adetlere de şu an çıkamam.

Edit: Pardon TTAF'tan olumsuz cevap geldi diye düzelttim.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2019, 22:33:04 ÖS Gönderen: Metallic » Logged
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #78 : Ekim 25, 2019, 23:12:58 ÖS »

Aliexpress te 5'li lot takipli kargoyla 36 TL ye geliyor 10 kişi sipariş geçse tamam olur ben farklı isimle 2 set alırım tabiki gümrükte ne kadar vergi giydirirler orası muamma %20 vergi+gümrük sunum ücreti 50-55 lira aralığına gelir 5 tanesi
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2019, 23:15:57 ÖS Gönderen: Özgür Dereli » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #79 : Ekim 25, 2019, 23:36:27 ÖS »

Elektronik komponentler için, digikey gibi firmaların mallarını Türkiyeye getiren aracı kurumlara da bakılabilir. RSdelivers ve Sarnikon üzerinden bir kaç defa ürün getirmiştim. Gümrük süprizlerine karşın daha sağlıklı olur kanımca..

sarnikon.com
demsay.com
tr.rsdelivers.com

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Ekim 25, 2019, 23:49:08 ÖS »

Aliexpress te 5'li lot takipli kargoyla 36 TL ye geliyor 10 kişi sipariş geçse tamam olur ben farklı isimle 2 set alırım tabiki gümrükte ne kadar vergi giydirirler orası muamma %20 vergi+gümrük sunum ücreti 50-55 lira aralığına gelir 5 tanesi

Teşekkürler Özgür. İki set almanı isteyemeyiz ama senin, mevcut konnektörün bile var zaten. Sağolasın.

Elektronik komponentler için, digikey gibi firmaların mallarını Türkiyeye getiren aracı kurumlara da bakılabilir. RSdelivers ve Sarnikon üzerinden bir kaç defa ürün getirmiştim. Gümrük süprizlerine karşın daha sağlıklı olur kanımca..

sarnikon.com
demsay.com
tr.rsdelivers.com

Özgür de bahsetmişti, yarın bakarım bunlara. Bir de Özdisan'a sorayım, onun sitesinde stok yok diye yazıyordu, belki getirtebilirler. Teşekkür ederim.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Ekim 25, 2019, 23:52:27 ÖS »

Bu arada ben de diğer arkadaşlardan da set olarak alacak olanlar çıkacaktır... yanlış anlaşılma olmasın Kahkaha

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Ekim 25, 2019, 23:58:07 ÖS »

Senin de destek olacağından şüphem yok zaten, yaşasın cgtr dayanışması =)
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Ekim 26, 2019, 15:08:23 ÖS »

Konnektör temini ile ilgili son durum şöyle:

Sarnicon: Haftada bir Digikey'den, iki haftada bir Mouser'dan yükleme yapıyor. Digikey'deki fiyat, 100 adet alınırsa tanesi 3.30$. Mouser'da stok yok. Sarnicon'un çalıştığı diğer firmalar konnektör satmıyor. Sonuç olarak Sarnicon konnektörü Digikey'den çekecek olursa üzerine vergisini ve komisyonunu ekler, konnektörün fiyatı yaklaşık 25TL'ye gelir. Bu fiyat pahalı.

Demsay: Shenzhen ve Hong Kong'dan her hafta yükleme yapıyor. Demsay'ın çalıştığı firmalardan konnektör satanlar Leyconn, Kinsun, Torven, Harting ve Ece. Maalesef bu firmalar, aranılan konnektörü üretmiyor.

tr.rsdelivers.com: Aranılan konnektör yok. rs-online.com'dan da baktım, orda da yok.

Özdisan: Bu konnektörü üreten Çin firması KLS Electronic'in temsilciliğini yapıyor. Sitesinde konnektör için stok yok bilgisi var. Teklif iste linkini kullanarak getirtebilir misiniz diye sordum ve 100 adet için fiyat teklifi istedim. Henüz cevap gelmedi, olmazsa Pazartesi günü telefon ile ararım.

TTAF: Bu firmada da stok yok ve getirtme konusunda olumsuz cevap verdiler.

Son olarak Özdisan'dan cevap bekliyorum. O da olmazsa LW3D'nin dediği gibi birkaç kişi Ebay/Aliexpress'ten 10'ar adet alarak Voltron'u oluşturacağız =)
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Ekim 26, 2019, 15:30:55 ÖS »

Aliexpress'ten 20 tane 2X6 pin Edge konnektör sipariş ettim, gelişi 1-1,5 ayı bulur. Kargo dahil 90 TL'ye geldi. Vergi ne çıkartırlar bilemiyorum tabi 5 tanesini kendime ayıracağım 15 tanesini projede kullanabiliriz.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Ekim 26, 2019, 16:06:27 ÖS »

Güzel haber =)  Teklifin için çok teşekkürler, geriye kaldı 35 adet. Özdisan'dan 100 adet için teklif istemiş durumdayım, bakalım ne cevap verecekler. Olumlu/olumsuz her iki duruma göre de sendeki 15 konnektörü projede değerlendirelim, zaten biraz fazla almışsın gibi geldi bana =) Pazartesi günü bilgi vereyim sana, sağolasın.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #86 : Ekim 26, 2019, 16:23:03 ÖS »

Simon, hazır yukarıdaki resim varken Eagle ile ilgili çözemediğim bir sorunun çözümü var mı diye sorayım sana. Eagle'da Export\Image yaparak resim dosyası oluşturunca şöyle bir sorun çıkıyor: Çizimde normal şekilde en üstte gözüken tNames, tValues, tPlace katmanlarına ait yazılar/değerler/şekiller, oluşturulan resime bakınca Top Copper katmanının altında kalmış olarak görünüyor. Yukarıdaki resimde örneğin MicroSD yazısı tValues katmanında olduğu için Top Copper katmanının altında kalmış olarak görünüyor. Sadece _tsilk katmanındakiler resimde normal şekilde üstte görünüyor, yukarıdaki resimde diklemesine duran Tapecart SD yazısında olduğu gibi. Bu sorunun çözümünü internette de bulamadım, düzgün görünen bir resim dosyası temin edebilmek için önce gerber dosyaları oluşturup sonra gidip başka yerlerden gerber dosyalarıyla resim dosyası almaya çalışmak çok sıkıcı oluyor.

Hiç Export Image yapma gereği duymadım hep PCB servislerine bastırdığım için ama PCB servisleri de genelde tValues/bValues katmanını basmadığı için ben hep değerleri tNames/bNames katmanına alıyordum. Hatta kendi tasarladığım komponentlerde direk tNames/bNames katmanında olacak şeklinde ayarlıyordum değerleri.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Ekim 26, 2019, 16:40:45 ÖS »

Eagle'dan düzgün resim dosyası alabilirsem benim için daha pratik olur, ama sorunu çözene kadar gerber dosyalarıyla başka yerlerden almaya devam edeceğim artık. Teşekkürler.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Ekim 31, 2019, 11:14:44 ÖÖ »

Tapecart SD Browser'dan farklı bir yükleyici ile MicroSD karttan yükleme yapabilmek, ara yüklemeli oyunları çalıştırabilmek için gerekli. Aşağıdaki videoda Tapecart SD Browser'la MicroSD karttaki tapecartsd.prg'yi yüklüyorum, o da aynı klasördeki boulder dash.prg'yi fastload modda yüklüyor. İlk olarak hangi ara yüklemeli oyunu Tapecart SD üzerinde çalıştırmayı deneyeceğim tahmin edin =)

Youtube link

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #89 : Ekim 31, 2019, 11:29:21 ÖÖ »

Tapecart SD Browser'dan farklı bir yükleyici ile MicroSD karttan yükleme yapabilmek, ara yüklemeli oyunları çalıştırabilmek için gerekli. Aşağıdaki videoda Tapecart SD Browser'la MicroSD karttaki tapecartsd.prg'yi yüklüyorum, o da aynı klasördeki boulder dash.prg'yi fastload modda yüklüyor. İlk olarak hangi ara yüklemeli oyunu Tapecart SD üzerinde çalıştırmayı deneyeceğim tahmin edin =)

Youtube link

Kahkaha Kahkaha Kahkaha   Ara yüklemeli oyunlar olursa süper olacak. "The Last Ninja" mı? 

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: