Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCOMMODORE 1530 DATASETTE COPY-BOARD
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: COMMODORE 1530 DATASETTE COPY-BOARD  (Okunma Sayısı 6081 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 25, 2019, 02:00:18 ÖÖ »

Copy Board sitede dönem dönem paylaşılmış bir proje, bir defa da ben paylaşayım.

Zip dosya içindeki "copy board xps.XPS" dosyasını laser printer ile transfer kağıdına basarak, ütüleme metoduyla kolayca yapabilirsiniz.

Devre test edilmiş, başarılı sonuç alınmıştır. TAPE64 by METALLIC devre ile bilgisayardan veya cep telefonundan kasede oyun kaydedebilirsiniz. https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=4746.0 Veya 2 dataset bağlayarak kasetten kasede kayıt yapabilirsiniz.

Copy-Board ya Commodore64 bağlantı kablosuyla, ya da Commodore64'ten bağımsız olarak bağlayacağınız +5V güç kaynağı (Birçok USB telefon şarjı uygundur) ile birlikte kullanılabilir. Commodore64'e bağlı olarak kullanırken, aynı zamanda hem oyunu yükler hem de kopyalama yapabilirsiniz, bu sayede oyunun orijinal kaynağını test etme imkanınız olur. (parçalı yüklemeli oyunlarda kayıt işlemi durmaz devam eder.)

UYARI: TAPE64 ile kullanırken tape64 COPY-BOARD'a aşağıdaki fotoğraftaki gibi ters takılmalıdır.

* copy board pcb.jpg (163.39 KB, 600x1565 - Görüntüleme: 1252 kez.)
* COMMODORE 1530 DATASETTE COPY BOARD.zip (289.63 KB - Yükleme: 303 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2019, 04:05:10 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2019, 08:05:03 ÖÖ »

Bu enerji ve bu üretim hızı resmen gaz verici oluyor Teşekkürler.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2019, 13:59:08 ÖS »

Teşekkürler ilkerficicilar, AmigaEsref. Artık kaset ve sağlam datasette bulmak kolay değil ama arşivde dursun, belki bir gün birisine esin kaynağı olur. 

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2019, 17:00:41 ÖS »

www.load64.com'dan C64'e oyun yüklerken, aynı zamanda datasete kayıt yapılıyor, güzel gerçekten. Eline sağlık.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2019, 17:19:41 ÖS »

www.load64.com'dan C64'e oyun yüklerken, aynı zamanda datasete kayıt yapılıyor, güzel gerçekten. Eline sağlık.

Evet aynen yazdığın gibi, teşekkür ederim.

kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2019, 00:56:22 ÖÖ »

ben orijinalini baz alarak birebir kopyalama yapıp çalıştır mistim forumda da paylaşmıştım kasetten kasete direk copya. .baskı devresini plaketini herşeyi kendim yapmıştım çalışıyor sıkıntı yok prg ve d64 dosyası olmayan oyunları kasetten kasete yüklemek için kullanıyorum efsane bir cihaz ))

* 20160912_192746.jpg (958.03 KB, 2560x1440 - Görüntüleme: 779 kez.)
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2019, 01:06:41 ÖÖ »

ben orijinalini baz alarak birebir kopyalama yapıp çalıştır mistim forumda da paylaşmıştım kasetten kasete direk copya. .baskı devresini plaketini herşeyi kendim yapmıştım çalışıyor sıkıntı yok prg ve d64 dosyası olmayan oyunları kasetten kasete yüklemek için kullanıyorum efsane bir cihaz ))

Ufak tefek önemsiz farklar dışında Sizin cihazın aynısı aslında benim de paylaştığım. Teşekkür ederim Kemal Üstad.

kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2019, 01:27:27 ÖÖ »

rica ederim güzel paylaşım bizimki ilk 90 lardaki copy cihaz bu daha moderni olmuş paylaşım için teşekkürler. .en güzel nostalji kasetten oyun yüklemektir şahsi kanatim benimde sdek sürücum var ama hala kaset üretiyorum 2016 yılından beri ilanim var ayda bir tanede olsa isteyen oluyor amaç nostalji yi yaşamak ve yaşatmak
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2019, 01:42:35 ÖÖ »

rica ederim güzel paylaşım bizimki ilk 90 lardaki copy cihaz bu daha moderni olmuş paylaşım için teşekkürler. .en güzel nostalji kasetten oyun yüklemektir şahsi kanatim benimde sdek sürücum var ama hala kaset üretiyorum 2016 yılından beri ilanim var ayda bir tanede olsa isteyen oluyor amaç nostalji yi yaşamak ve yaşatmak

Kasetten oyun yüklemek candır. Memur çocuğuydum disk drive alacak durumumuz yoktu, senelerce kasetten oynadık oyunlarımızı, şarkınızdaki gibi sabretmeyi öğrendik.

https://www.youtube.com/watch?v=SkG5NhbwQbE
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2019, 05:11:16 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: