İşi yarışa döndürmeyin ve alıngan olmayın. Saat olmadan çalışmayan program yok. Çünkü amiga zaten açılışında saati çalıştırmaya başlıyor. 1978 yılından başlayarak. Pilli saat sadece zamanı aklında tutarak bilgisayar kapalıyken de aktif oluyor.
Superbase gibi dosyalama programları kullanırken açılışta saati girerek. Eksikliği gideriyorduk. Amiga için çıkan son programlara zaten 1mb ram ve 68000'in gücü yetmiyor. Onun için turbolar var.
Aynı şey bir çok makinada da var. Buzdolabı, ototeyp gibi. Elektrik gidince 0 dan başlıyor.
6A boardlarda 2 jumparle fiksleme yapınca boş slotlara ram takınca yada aynı fiksle ek 512k'nızı çip rama dahil ediyor.
Dos olmayan oyunlar ise gerçek saati ne yapsın? 512 çip + 512 fast oyunların büyük bölümünü çalıştırıyor zaten. Hatta fazla ram göz çıkarıyor. (plustaki gibi) bir çok eski oyun çalışmıyor.
Zaten anlatmak istediğim de tam olarak bu. sizin seviyenizde amiga500 kullanan kaç kişi var? sadece disketten eski oyunları yükleyip oynamak isteyen kaç kişi var? Sizce oran nedir?
Amiga500'de hard disk kulanan, yüzdebirlik kesim için, pahalı ve yapımı zor devreler çizmeyeceğim, benden bunu beklemeyin, istemeyin, isteyen oturup kendi çizsin yapsın.
İster alınganlık deyin ister prensip sahibi ve avama yönelik hizmet etmeye çalışan biri olarak görün. Ne kadar anlaşılmak istenmese de, benim değer yargım bu, araba tamircisi açacaksam Ferrari değil, Reno Tofaş markaları tamir etmeyi tercih ederim. Yüzde birlik kesim kendi başının çaresine baksın, beni ilgilendirmiyor.
Tekrar yazayım, belki bu sefer, daha önce okumayanlar da okur, ve umarım anlamaya çalışır, hedefim;
herkesin ihtiyacı olan, en ucuz maliyet ve en kolay yapılabilecek devre. Yüzde bir belki RTC kullabilir diye, yüzde doksandokuzuun daha büyük plaket için, daha fazla para ödemesi bana göre yanlış.