SCART standardı icadedildiğinde geniş ekran TV yoktu. Bu sebeple standardın ne şekilde yorumlanacağı TV üreticisine kalmış bir konu. Bu kapsamda, standartta Pin 8'e 9.5V-12V arası bir voltaj verildiğinde "AV Moduna" geçilmesi gerekiyor. 0-2V arasında ise TV moduna (kanal) geri dönülmesi gerekiyor. Dikkat ederseniz arası (2V-9.5V) tanımsız!
Bu sebeple geniş ekran TV üreticileri bunu bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi yorumlayarak 16:9 modunda bir AV gösterimi olarak sağlıyorlar. En azından benim denediğim evdeki tüm geniş ekranlar bu şekilde çalışıyor.
Ve evet, PSX/PS2 ve daha bir çok retro oyun konsolu geniş ekran TV'lerin pek de yaygın olmadığı dönemlerde üretildikleri için video çıkışlarında sadece +5V var. Bu da modern geniş ekran TV'leri otomatik AV moduna geçiriyor ancak 16:9 modunda sadece...
Dolayısıyla, eğer şu an kullandığınız TV'de 4:3 formatında PSX oynayacaksanız ya pin 8'e giden hattı kesip istediğiniz formatta AV geçişini kumandadan "manuel" yapacaksınız ya da 4:3 modunda bir retro CRT TV edineceksiniz

(hattı kesmeden kumandadan manuel 4:3 modunu seçebiliyormusunuz bakmak lazım tabi önce)
Elbette ki psx'den gelen +5V'u bir mini step-up voltaj regületör devresi ile 12V'a yükseltmek mümkün, hatta SMD devre elemanları kullanarak bunu SCART kafası içinde de çözmek mümkün ancak kanımca uğraşmaya değmeyecek bir detay olurdu bu... (Gerçi benim SCARTCADE devresinde bu metodu kullanmıştım bu arada)