Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCorona Üzerine Düşünceler
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Corona Üzerine Düşünceler  (Okunma Sayısı 31916 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Nisan 26, 2021, 21:35:59 ÖS »

18 gün kapanma geldi. Ama marketler acık herkes dışarıda ise yarar mı bilmem

Marketler açık, halihazırdaki sistemle 1 yıl kapanma da olsa sorun yok, herkes uyum sağladı bir şekilde. Virüsden çok biz mutasyon geçirdik galiba...
Logged
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.520


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #91 : Nisan 26, 2021, 23:28:25 ÖS »

Marketler açık, halihazırdaki sistemle 1 yıl kapanma da olsa sorun yok, herkes uyum sağladı bir şekilde. Virüsden çok biz mutasyon geçirdik galiba...

Haklısın. Virus de uyum sağlayamayanların hatrına mutasyona uğruyor.
Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
onursapci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 5.080


80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Nisan 26, 2021, 23:30:48 ÖS »

18 gün kapanma geldi. Ama marketler acık herkes dışarıda ise yarar mı bilmem

Marketler açık, halihazırdaki sistemle 1 yıl kapanma da olsa sorun yok, herkes uyum sağladı bir şekilde. Virüsden çok biz mutasyon geçirdik galiba...

Öyle oldu . Virüsten daha çabuk uyum sağladık ortama
Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
siber06
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.743


My youth passed with Commodore, My Old Age will so


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Nisan 27, 2021, 01:56:22 ÖÖ »

Tamam cavit var ama bu cavitin ajan olduğunu unutmayalım ve aşı yapılmasının önünü açmak için üretilmiş biyolojik bir silah. Şunu bir dinleyin. Durum bildiğimizden çok daha vahim.

https://www.instagram.com/tv/COGDvodDs31/?utm_source=ig_web_copy_link

Sonrada aslında İsrail'de neler olduğuna bir bakın.

https://www.instagram.com/tv/COIyHS-jK6h/?utm_source=ig_web_copy_link

Bunun gibi videolar instagram'da çok fazla yayıldı ve insanları uyarmak istiyorlar.

Maske için şuna bir göz atın.

https://www.instagram.com/p/CNriSb7jkHd/?utm_source=ig_web_copy_link

Bana komplocu diyeceksiniz belki ama ben aşı olmayacağım ve etrafımdakileri de uyarmak için elimden geleni yapacağım.

İnstagramdaki şu kanalları takip etmenizi öneririm.

https://www.instagram.com/uyanisyolcusu/
https://www.instagram.com/eski.normal/
https://www.instagram.com/duzgercekler/
https://www.instagram.com/bora.yavuzer/
https://www.instagram.com/_yenidunyakaosu_/
https://www.instagram.com/vitamingiller.hq/
https://www.instagram.com/dr.limonn/
https://www.instagram.com/erkantrukten/
Logged
AmigaEsref
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 7.643


love is where you find it.


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #94 : Nisan 27, 2021, 04:40:36 ÖÖ »

Dönem dönem salgın hastalıklar oluyor dünyada tarihe baktığımızda böyle dönemlere oldukça fazla rastlıyoruz. Bilim  insanları aşı olun diyorsa buna muhakkak uyun. Bilim insanları dahil herkes aşısını oluyor. Bizde annem oldu. Eşim öğretmen oda sırasını bekliyor. Bana çıkarsa bende olacağım. Virüsün zararasız hale gelene kadar mutasyon geçirme sürecini en azından aşılarla korunarak bir nebze daha verimli geçirebileceğimizi düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2021, 04:43:11 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
siber06
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.743


My youth passed with Commodore, My Old Age will so


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Nisan 27, 2021, 10:32:48 ÖÖ »

Dönem dönem salgın hastalıklar oluyor dünyada tarihe baktığımızda böyle dönemlere oldukça fazla rastlıyoruz. Bilim  insanları aşı olun diyorsa buna muhakkak uyun. Bilim insanları dahil herkes aşısını oluyor. Bizde annem oldu. Eşim öğretmen oda sırasını bekliyor. Bana çıkarsa bende olacağım. Virüsün zararasız hale gelene kadar mutasyon geçirme sürecini en azından aşılarla korunarak bir nebze daha verimli geçirebileceğimizi düşünüyorum.

Medyayı göz ardı etmeyelim. Bilim insanları dediğiniz gerçek bilim insanı olmalı. Satılık bilim adamları olmamalı. Bunlar Bill'in insanı. Aşıya gelince; şaklabanlar kameralar önünce 10cc su zerk ettiriyorlar. Doktorlara gelince onlarda işlerini kaybetme korkusuyla kaygıyla konuşamayan doktorlardır. Konuşanlar ise bir yerden çıkarları olan, üst akıl tarafından beslenen doktorlardır. Bakınız sağlık bakanı. Onca verilen ilaçlara ortaklığı olmasa o yanlış tedavi yapılan ilaçları vermezlerdi. Biraz mantık ile düşünürsek işgal altında olduğumuzu göreceksiniz. Yıllardır yediğimiz GDO'lu  ürünler, havadan yapılan chemtrailler, starlinkler, RF frekansları, iklim değişikliklerine sebep olan HAARP, yeni 5G teknolojileri aslında dünyada bir popülasyon azaltılması için yapılan girişimlerdir. Aşının etkisi hemen görülmeyecektir. Zaman içerisinde daha çok hasta olunca ve bağışıklık sistemi  yavaş yavaş tükenince insanlar suda kaynayan kurbağa misali zaten anlamayacaklar. Biraz araştırmanızı öneririm. Bu arada olmaması için o kadar çaba sarf ettiğim annemde aşı olmuş. Eski topraklara laf anlatmak oldukça zor. Bari gençlerin zihni açık olsun...

Aşının bence şu aşamada  hiçbir faydası yok. O aşı geçen senenin yani Cavit 2019 virüsü içindi. Virüs varyantları ve mutasyonları gelişiyorsa aşının da yenilenmesi gerekir. Aşı geliştirmenin en az 5 yıl olduğunu düşününce faydalı bir aşının olması mümkün değil. Geçmişe baktığınızda geliştirilen ve ispatlanan aşılar 20-30 ve hatta 40 yıl gibi uzun süren süreçler ile geliştirilmiştir.

Burada yazılıp çizilecek çok şey var. Hepsini buradan anlatmak mümkün değil. Forumda buna benzer konularda çok yazan birisi değilim ama ben uyarmak isterim. Araştırmak ve bilgi edinmek isteyen bir önceki postta verdiğim linklerden okuyup, izleyip bilgi edinebilir.

Eşref Hocam buradaki insanları seviyorum. Zaten C64 ve Amiga sevdalısı çok az sayıda kişileriz. Bir kişinin bile aramızdan ayrılmasını istemem.

Sizleri seviyorum.

Saygılar ve sevgiler...
Logged
toddler
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.395



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Nisan 27, 2021, 11:41:13 ÖÖ »

Covid-19 konusunda bir çok komplo teorisi var. En belli başlıları büyük yatırım fonları ve zengin iş adamlarının yıllar öncesinden aşı firmalarına yatırım yapmış olmaları olarak görünüyor. Tabii bu covid-19 virüsünün insan eliyle yaratıldığı anlamına gelebileceği gibi böyle bir olasılığın başka nedenlerle ön görülmüş olmasına da bağlanabilir. İklim değişikliğine bağlı olarak virüslerin hastalık yapma etkilerinin artması, insanların sağlıksız beslenmeleri sebebiyle bağışıklık sistemlerinin zayıflaması, kutuplarda eriyen buzlardaki bir virüsün dünyaya yayılacağı vs. Bu yazdıklarımda bir mantık aranmasın, ne de olsa komplo teorisi.

Yatırım yapılan bu aşı şirketlerinin son bir yılda karlarının katlanarak arttığı gerçeği ve hala sahiplerinin aşının dünyaya daha adil dağıtılması konusunda beyanatlar verip üretimi ve dağıtımını yaptıkları aşıları parayı basana sattıkları gerçeği gözümüzün önünde.

Kanada, Danimarka gibi bazı ülkeler nüfuslarının 4-5 katı aşı alıyorken dünyanın çoğuna 1 doz bile aşı gitmiyorsa bu hastalık biter mi? Hastalığın bitmemesi kime yarar?

Zengin, büyük ülkelerin diğer ülkelerin gelişimini sekteye uğratarak dünya üzerindeki hegemonyasını sürdürme projesi olabilir mi?

Daha bir çok komplo teorisi üretilebilir ama çok uç noktalara gitmemek için fazla uzatmıyorum. Unutmayın, komplo teorileri fikir cimnastiği yapmak için bir araçtır. Yukarda yazdıklarımı buna göre değerlendirin.

Aşı konusuna gelecek olursak şu an kullanılan aşıların uzun test süreleri olmadı. Sadece antikor üretip üretmedikleri kontrol edildi. Antikor seviyesi ne kadar süre yeterli düzeyde olur zaman gösterecek. mRNA aşılara kadar kullanılan iki tür aşı vardı. İnaktif aşı ve canlı aşı.

Kabaca tanımlamak gerekirse inaktif aşı virüsün laboratuvar ortamda çoğaltılıp öldürülmesi ile elde ediliyor. Vücuda ne kadar enjekte edileceği yapılan testlerle tespit ediliyor.

Canlı aşı ise virüslerin laboratuvar ortamında üretilip virüsü öldürmeden hastalık yapma etkisinin ortadan kaldırılmasıyla elde ediliyor. İnaktif aşıya göre daha zor ve uzun bir süreç.

Canlı aşının antikor üretme kapasitesi daha yüksektir. Fakat zayıf bünyelerde yan etki gösterme olasılığı yüksektir. İnaktif aşılarda ise canlı aşılara göre daha düşük seviyede bağışıklık sağlanır, çok önemli bir yan etki görülmez.

Şuan önümüzde inaktif ve mrna olmak üzere iki seçenek var. Benim tercihim inaktif aşıdan yana. Mrna aşı yeni bir tür ve uzun vadede insanlarda ne tür bir etki yapacağı bilinmiyor. Belki bir yıl sonra zombi öldürmeye çalışıyor olabiliriz  Kahkaha









Logged

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
fort_apocalypse
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.659



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #97 : Ağustos 28, 2021, 10:15:14 ÖÖ »

Sosyal medyada aşı karşıtı söylemlerde bulunan bir diş hekimi, Ankara Dişhekimleri Odası tarafından 5 ay meslekten men edildi.

https://www.ntv.com.tr/turkiye/asi-karsiti-dis-hekimine-5-ay-meslekten-men,HLRHbyH8IEeSYogLWmIlDg
Logged

NESDelisi
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 725



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #98 : Ağustos 28, 2021, 16:10:21 ÖS »

Aşı olmayan herkesi anlamıyorum, aşı olmamak virüsün yayılımını yavaşlatmaz ki.
Logged
onursapci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 5.080


80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Ağustos 28, 2021, 16:39:45 ÖS »

Komplo teorilerilerini ve teorisyenlerini çok dikkate almıyorum çip yerlestirilme söylentisi bile birilerinin kulağına hoş geliyor olmalı ki yayılmış hızlıca .
Başları agridiklarinda da hiç ilaç almasinlar belki uzaylilar beyinlerini ele geçirir  Kahkaha
Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
ercanersoy
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 972


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #100 : Ağustos 28, 2021, 16:44:56 ÖS »

Maskeden, mesafeden ve dezanfektandan vazgeçmeyelim.

Aşı olalım. Aşıların içeriği bellidir ve içeriğinin bilgisi herkese açıktır.

Şarlatanlara inanmayalım. Onlar, insanların bilgi eksikliğinden yararlanarak para ve ün elde etmektedirler.
Logged
buraksoner34
Üye
***
Mesaj Sayısı: 163



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Ağustos 28, 2021, 17:14:26 ÖS »

bence asıl sorun insanlarımızın kimseye güveni kalmadı artık.Ben aşı karşıtı değilim fakat şunuda göz önünde bulundurmak gerekli.Bugüne kadarki aşı çalışmalarındaki en kısa süre kuduz aşısı 7 sene sonunda aşısı yapılmış.Yeteri kadar her opsiyonu değerlendirilebildi mi ? Son olarak tesadüfü diye umuyoruz fakat, 2 yakınımı kaybettim.Birisi 2.doz aşı sonrası, 2 gün evde yattı sonra iyileşti derken 9 gün sonra kalp krizi geçirdi ve rahmetli oldu.Diğeride 2 doz aşıyı oldu 2 ay sonra yine koronadan yoğun bakıma götürülüp rahmetli oldu.Aşıyı ya zorunlu kılıcaksın yada milletin tartişmasına engel olup herkes serbest diyeceksin
Logged
NESDelisi
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 725



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #102 : Ağustos 28, 2021, 17:19:23 ÖS »

Komplo teorilerilerini ve teorisyenlerini çok dikkate almıyorum çip yerlestirilme söylentisi bile birilerinin kulağına hoş geliyor olmalı ki yayılmış hızlıca .
Başları agridiklarinda da hiç ilaç almasinlar belki uzaylilar beyinlerini ele geçirir  Kahkaha

Çip yerleştirsinler sanki, bizi telefondan izlemiyorlar.
Logged
sabri64
Üye
***
Mesaj Sayısı: 151



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Ağustos 28, 2021, 18:13:11 ÖS »

Sıkıntı şu; ister doğal ister labarotuvar üretimi olsun salgına yolçmış bir virüs var.Yakın çevremden 5 kişiyi bu virüs yüzünden kaybettim.
Ancaaak...bu hastalığı bahane eden yönetimlerin toplum sağlığı bahanesiyle insanları kısıtlaması konusu tartışılır.Çip olayı hikaye zaten sizin HES KODU ALTINDA NUR TOPU GİBİ BİR ÇİPİNİZ oldu.Aşı karşıtı değilim ancak insanları ayrıştırma "sana serbest" sana yasak demek toplumsal birlik ve barış için tehlikelidir.Pandemi sürecinin başladığı andan itibaren yaşadıklarımız geçmiş zamanda izlediğiğim üç filme çok benziyordu.İsimlerini hatırlarsam yazarım.Çünkü izlediğim dönemde çok distopik gelmiş..."hikaye lan" bunlar demiştim...!
Logged
AmigAmigA
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.690



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Ağustos 28, 2021, 19:06:46 ÖS »

Aşı üreticisi orta ve uzun vadede ne gibi etkileri olmadığını bilmediklerinden sorumluluk almıyor,ama halkımız her gün kanallarda korku pompalamalardan etkilenip koşarak aşıya gidiyor ve her türlü riski kabul ediyor.Pire için yorgan yakıyor,bağışıklığımızı güçlü tutarak yakalansak bile çok hafif geçireceğimiz hastalığı,(mrna) aşısıyla riske atıyoruz.Size basit bir örnek vereyim;
Marketten veya pazardan aldığınız bir yiyecekten zehirlendiniz,kimi sorumlu tutarsınız kendinizimi?
Mrna bir aşı değil gen tedavisiymiş,kendi sitesinde yazıyor,messenger RNA hücre çekirdeğine girebilen tek rna ve genetiğe nasıl bir etki yaptığı hala bilinmiyor,pazardaki domatesler gibi genetiğinizde bir değişiklik olursa vay halinize:)
Ayrıca insanları orta ve uzun vade etkisi bilinmeyen aşıya davet etmek,zorlamak,sorumluluk almaktır ve ilerde oluşabilecek olumsuz olaylarda ötürü maddi manevi tazminat davasını gerektirir.
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2021, 19:22:07 ÖS Gönderen: AmigAmigA » Logged

Commodore'suz kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Amiga ölmez,vatan bölünmez.
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: